Σπυράκια στα οπίσθια | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:33
14/1/2014

Σπυράκια στα οπίσθια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ντίνα

Έχω βγάλει κάτι σπυριά χαμηλά στα οπίσθια. Είναι πολύ αντιαισθητικά. Δεν ξέρω αν φταίει το ξύρισμα...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Εδώ και καιρό έχω βγάλει κάτι σπυριά χαμηλά στα οπίσθια, άλλα μυτερά, άλλα κόκκινα (λίγο μοβ), μερικά λίγο μεγάλα που τα ακουμπάω και πονάει λίγο. Τι πρέπει να κάνω; Είναι πολύ αντιαισθητικά. Δεν ξέρω αν φταίει το ξύρισμα γιατί ακόμα και αν δεν ξυρίζομαι δεν φεύγουν.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Συγνώμη Ντίνα μου, για να καταλάβω, ποιος ο λόγος να ξυρίζεις τα οπίσθια σου; Τα οπίσθια δεν έχουν τρίχες κι αν έχουν κάποιο χνούδι, λιγότερο ή περισσότερο έντονο υπάρχει για κάποιος λόγος γι' αυτό.

Συγκεκριμένα, το χνούδι υπάρχει για να προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα των οπισθίων από την τριβή και δεν πρέπει για κανένα λόγο να προσπαθείς να το αφαιρέσεις, γιατί θα παρουσιάσεις δερματίτιδα όπως ακριβώς έχεις πάθει τώρα.

Σταμάτα αμέσως λοιπόν να ξυρίζεσαι εκεί και άρχισε να περιποιείσαι την περιοχή απλώνοντας δύο φορές την ημέρα ένα ήπιο αντισηπτικό, όπως το Octenicept και από πάνω μια αντιβιοτική κρέμα χωρίς κορτιζόνη, όπως η Fucidin, μέχρι να υποχωρήσουν εντελώς τα σπυράκια αυτά και για μια πέντε μέρες ακόμα.

Βλέπεις, αν σταματήσεις πρόωρα τη θεραπεία, τα σπυράκια θα ξαναβγούν και μετά δεν θα είναι τόσο εύκολο να τα εξαφανίσεις.

Αν μετά από δυο-τρεις μέρες δεν δεις βελτίωση, ή αν δεις ότι το πρόβλημα χειροτερεύει τότε θα πρέπει να απευθυνθείς σε δερματολόγο και να του ζητήσεις εξειδικευμένη θεραπεία.

Στη συνέχεια, αν παρατηρήσεις ξανά ερεθισμούς, από τα πρώτα συμπτώματα φρόντισε να απλώνεις μια προστατευτική κρέμα με βάση τον ψευδάργυρο (όπως αυτές που χρησιμοποιούμε στα μωρά) μετά το μπάνιο, πάνω σε καθαρό δέρμα δηλαδή, ώστε προλάβεις οποιαδήποτε επιδείνωση.

Περαστικά σου και στο εξής να σκέφτεσαι διπλά τις συνέπειες οποιασδήποτε "αισθητικής" παρέμβαση στο σώμα σου, γιατί ακολουθώντας τυφλά τις τάσεις της μόδας μπορεί να κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό, όπως συνέβη τώρα.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ