Σπουδές στο χορό | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
8:03
26/1/2013

Σπουδές στο χορό

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ταγκέρα

Δεν υπάρχει σχολή που να ασχολείται με τη μελέτη του συγκεκριμένου χορού (έχουν μόνο την ονομασία «tango argentinο» και ξεγελούν τον κόσμο πως τάχα θα μάθει...

Καλησπέρα σας. Σας εχω στείλει πολλές φορες. Με συγχωρείτε που επιμένω, αλλά πραγματικά θέλω όσο ακόμη έχω τα νιάτα και την ορεξη να παλεύω για ο,τι αγαπώ. Είμαι 24 ετών και αγαπώ πολύ το αργεντίνικο τάνγκο. Δυστυχώς τα πράγματα δυσκόλεψαν για όλους μας και δε μπορώ να επισκέπτομαι την Αθήνα όπως παλιά για ιδιαίτερα μαθήματα όπου διδάσκεται το αυθεντικό (από συγκεκριμένους μάλιστα δασκάλους γιατί υπάρχουν πολλοί τσαρλατάνοι).  Ζω στην Κόρινθο και δεν υπάρχει σχολή που να ασχολείται με τη μελέτη του συγκεκριμένου χορού (έχουν μόνο την ονομασία «tango argentinο» και ξεγελούν τον κόσμο πως τάχα θα μάθει αργεντινό τανγκό, αλλά στην πραγματικότητα δείχνουν βήματα ευρωπαϊκού). Θέλω πολύ να ασχοληθώ πιο επισταμένα. Παράλληλα με το ταγκό έκανα και λίγο λάτιν. Χορεύω από το 2010 και μαθαίνω από μία ομάδα που έχουμε στο πνευματικό κέντρο της

πόλης μου. Εκεί οι διδάσκοντες είναι ερασιτέχνες με καποια εμπειρία. Κάνουμε καμια φορά και σεμινάρια με ειδήμονες που καλούμε από την πρωτεύουσα. Υπάρχει κάποια προοπτική υποτροφίας, κάποιου ειδικού πακέτου ή κάτι τέτοιο για το συγκεκριμένο χορό στην Ελλάδα; Πού θα μπορούσα να απευθυνθώ; Σας παρακαλώ αν γνωρίζετε κάτι πληροφορείστε με. Αν λαμβάνονται υπ’όψιν επίσης άλλου είδους σπουδές γράψτε μου. (Σκέφτομαι μήπως μετράνε για ιδιώτες που ενδεχομένως χρηματοδοτούν τέτοιες δραστηριότητες). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, δεν είμαι ο Αλέξης Κωστάλας για να κατέχω τέτοια θέματα. Άλλωστε, δεν θέλει και πολύ σοφία για να καταλάβεις ότι αυτά τα ρωτάνε στους ειδικούς, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, στους δασκάλους που σας κάνουν κάθε φορά τα σεμινάρια. Βέβαια, αμφιβάλλω ότι υπάρχουν κρατικές ή ιδιωτικές υποτροφίες για επίδοξους χορευτές τη σήμερον ημέρα, αλλά δεν χάνεις τίποτα να το κυνηγήσεις λίγο περισσότερο έτσι. 

Από εκεί και πέρα, εφόσον είσαι τόσο παθιασμένη με τον χορό μπορείς να ψάξεις στο ίντερνετ για τις κατάλληλες επαφές που θα σε οδηγήσουν εκεί που θέλεις. 

Σε μια πρόχειρη έρευνα που έκανα, εκ μέρους σου από καθαρή περιέργεια για το τι υπάρχει, μπορείς να κάνεις μια καλή αρχή από εδώ: www.pro-dance.gr, το οποίο είναι ένα σάιτ περί χορού που φαίνεται αρκετά σοβαρό.

Επίσης, μπορείς να στείλεις μέιλ στην ιέρεια (απ’ ότι μόλις έμαθα) του αργεντίνικου τανγκό, Ντανιέλα Γκαλίτσια η οποία λογικά, βρίσκεται στη χώρα μας αυτές τις μέρες, όπου θα περιοδεύει μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες και την ηλεκτρονική διεύθυνση της μπορείς να μάθεις κάνοντας κλικ εδώ: danielagalizia.blogspot.gr.

Αυτά από μένα και πολλά είναι. Γιατί αν πράγματι σ’ ενδιαφέρει κάτι στη ζωή σου, τότε αξίζει εκτός του να παλεύεις γι’ αυτό, να βάζεις και το μυαλό σου να δουλεύει.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ