ΣΟΣ προφυλάξεις | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:03
17/10/2011

ΣΟΣ προφυλάξεις

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
ΙΝΑ

Είναι αρκετά έμπειρος και μου πρότεινε κάποιες φορές να χρησιμοποιήσουμε προφυλακτικό και μετά χωρίς, αλλά να πάρω το χάπι της επόμενης ημέρας...

Κάνε την "νέα κανονικότητα" ενδιαφέρουσα με τα special gadgets του Lovejoy.gr

Αγαπητή θεία Λουκία με το αγόρι μου είμαστε ένα χρόνο και κάτι μήνες μαζί αλλά τους τελευταίους 7 μήνες έχει φύγει στο εξωτερικό (τώρα θα μου πείτε τη σχέση είναι αυτή;). Είμαι στην τελευταία μου χρονιά και σκεφτόμαστε όταν τελειώσω να φύγω να σπουδάσω εκεί φυσικοθεραπεία αν ακόμα βέβαια είμαστε μαζί μέχρι τότε. Eχουμε κάνει τα προκαταρκτικά και τόσο και καιρό κάνουμε cyber sex. Στις 4 Νοέμβρη θα έρθει και όπως είναι φυσιολογικό θέλουμε και οι 2 να ολοκληρώσουμε αλλά υπάρχει ένα μεγάλο θέμα: οι προφυλάξεις. Είναι αρκετά έμπειρος και μου πρότεινε κάποιες φορές να χρησιμοποιήσουμε προφυλακτικό και μετά χωρίς, αλλά να πάρω το χάπι της επόμενης ημέρας. Εγώ περίοδο έχω πάντα τις τελευταίες μέρες δηλαδή 29-30 και μου διαρκεί 5 μέρες. Πόσο αποτελεσματικό είναι το χάπι της επόμενης ημέρας; Και αν οι φορές που θα τελειώσει μέσα μου είναι π.χ 3, πόσες φορές πρέπει να το πάρω; Ισχύει αυτό που λένε ότι γόνιμα σπερματοζωάρια υπάρχουν κάθε 12 ώρες σε έναν άντρα και ότι στις υπόλοιπες φορές που μπορεί να τελειώσει δεν κινδυνεύουμε να μείνουμε έγκυες; Αν ισχύει το προηγούμενο και έχω περίοδο εκείνη τη μέρα μπορούμε και χωρίς προφυλακτικό χωρίς κίνδυνο; Εχει παρενέργειες το χάπι της επόμενης ημέρας; Ποια είναι τα πιο καλά προφυλακτικά και χάπια της επόμενης ημέρας;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου καλό, χαίρομαι που μου δίνεις την ευκαιρία να σε διαφωτίσω κάπως στο θέμα της αντισύλληψης, αλλά ταυτόχρονα θλίβομαι με μηνύματα σαν το δικό σου, γιατί μου υπενθυμίζουν πόσο ανεπαρκής και παραπλανητική εξακολουθεί να είναι η ενημέρωση των νέων σε τόσο σημαντικά θέματα. Εν πάση περιπτώσει, αυτά που σου λέει ο φίλος σου είναι μπούρδες!

Πρώτον, το χάπι της επόμενης μέρας δεν θεωρείται αντισυλληπτική μέθοδος, ούτε είναι καραμέλα για να το παίρνεις κάθε φορά που θα κάνεις έρωτα χωρίς προφύλαξη, γιατί περιέχει ισχυρή δόση ορμονών που απορυθμίζουν τον κύκλο σου και μπορεί να σου διαλύσει την ορμονική ισορροπία αν το παίρνεις τακτικά και για τον ίδιο λόγο, δεν είναι καλό να το παίρνεις περισσότερο από μία φορά στον ίδιο κύκλο.  Το χάπι της επόμενης μέρας είναι η τελευταία λύση, αν για παράδειγμα σπάσει το προφυλακτικό, ή αν για οποιοδήποτε λόγο είχες μια ελεύθερη επαφή και δεν θέλεις να μείνεις έγκυος, σαν μια τελευταία σανίδα σωτηρίας. Αυτό είναι και τίποτα περισσότερο.

Άρα μην το σκέφτεσαι σαν μόνιμη λύση. Από εκεί και πέρα, για να είναι αποτελεσματικό αυτό το χάπι πρέπει να το παίρνεις κάθε φορά που τελειώνει μέσα σου, το συντομότερο κοντά στην επαφή και το αργότερο μέσα σε 72 ώρες. Αλλά όσο πιο αργά το πάρεις τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να μην πιάσει.

Το καλύτερο λοιπόν στην περίπτωση σας είναι το προφυλακτικό, το οποίο όμως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε κάθε διείσδυση. Δηλαδή, αν κάνετε έρωτα τρεις φορές μέσα σε μια μέρα πρέπει να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό και τις τρεις φορές. Βέβαια, μην περιμένεις να σου συστήσω κάποιες συγκεκριμένες μάρκες αφενός γιατί δεν μπορώ να κάνω διαφήμιση σε κάποια εταιρεία κι αφετέρου γιατί δεν έχουν και μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, αρκεί να φυλάσσονται σε αεροστεγείς συσκευασίες, μακριά από πηγές θερμότητας που μπορεί να τα καταστρέψουν και να μην έχουν λήξει.

Τώρα, αυτά που λες για το σπέρμα ότι ενεργοποιείται κάθε 12 ώρες είναι απλά μπαρούφες! Το σπέρμα είναι πάντα ενεργό και δεν έχει χρονοδιακόπτη. Ίσως να είναι πιο αδύναμο μετά από διαδοχικές εκσπερματώσεις, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι ανενεργό και αν δεν θέλεις να μείνεις έγκυος δεν πρέπει να το ρισκάρεις.

Όσο για το αν μένεις έγκυος όταν έχεις περίοδο, είναι μάλλον απίθανο αν κάνεις έρωτα τις τρεις πρώτες μέρες της περιόδου σου, αλλά από εκεί και μετά κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί. Βλέπεις η διάρκεια ζωής του σπέρματος φτάνει τις πέντε μέρες, οπότε αν στον συγκεκριμένο κύκλο έχεις έχεις μια ελεύθερη επαφή π.χ., την 4η μέρα κι έχεις ωορρηξία την 9η μέρα, είναι πιθανόν να μείνεις έγκυος.

Όπως καταλαβαίνεις, όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με τη διάρκεια του κύκλου σου, αλλά για να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες διάβασε το άρθρο που δημοσιεύσαμε πριν λίγες μέρες στη στήλη της υγείας του WomenOnly, με τίτλο "Πότε Μπορεί να Μείνεις Έγκυος" το οποίο θα σε κατατοπίσει πλήρως.

Κατά τα άλλα όταν θα αποκτήσεις μια πιο σταθερή δραστηριότητα στη σεξουαλική σου ζωή, μπορείς να σκεφτείς το αντισυλληπτικό χάπι, το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με το χάπι της επόμενης μέρας και είναι μια απόλυτα αξιόπιστη και ασφαλής αντισυλληπτική μέθοδος για μεγάλα χρονικά διαστήματα. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ