Σεξ πρώτης φοράς | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:27
14/1/2013

Σεξ πρώτης φοράς

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αρετή

Γιατι μετά το σεξ πρέπει να πάει σε γυναικολόγο

Θέλω να ρωτήσω τι πρέπει να προσέξει μια κοπέλα και γιατι μετά το σεξ πρέπει να πάει σε γυναικολόγο.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αρετή μου, δεν χρειάζεται να προσέξεις τίποτα ιδιαίτερο, εκτός φυσικά από τους κανόνες υγιεινής, για τους οποίους θα ενημερωθείς πλήρως από το άρθρο του WomenOnly, "Η σωστή υγιεινή πριν και μετά το σεξ".
Από εκεί και πέρα μιλάμε για μια φυσιολογική διαδικασία που δεν χρειάζεται κάποια άλλη προετοιμασία, παρά μόνο την κατάλληλη διάθεση.
Τώρα, όταν λέμε ότι πρέπει να πας στον γυναικολόγο, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τρέξεις την άλλη μέρα το πρωί, αλλά να προγραμματίσεις κάποια στιγμή την πρώτη σου προληπτική επίσκεψη, ώστε να εξασφαλίσεις ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει και να λύσεις τις όποιες απορίες έχεις σχετικά με το αναπαραγωγικό σου σύστημα, την αντισύλληψη και την ερωτική πράξη.
Αν βέβαια, έχεις ήδη κάνει την πρώτη σου προληπτική επίσκεψη στον γυναικολόγο (όπως συνίσταται για όλες τις κοπέλες 13-15 ετών, ανεξαρτήτως σεξουαλικής δραστηριότητας), δεν έχεις λόγο να ξαναπάς, εκτός κι αν αντιμετωπίζεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα (ιδιαίτερα επώδυνη ή ακατάστατη περίοδος, αυξημένα κολπικά υγρά κ.λπ.) ή είσαι πάνω από 21, οπότε και θα πρέπει να προγραμματίσεις το πρώτο σου Παπ-τεστ. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ