Ραγάδες στην εφηβεία | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:47
10/9/2012

Ραγάδες στην εφηβεία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Άννα

Γιατί έχω ραγάδες σ αυτά τα σημεία και υπάρχει κάποιος τρόπος να τις εξαφανισω; 

Θεια μου, είμαι 16 χρόνων και θα ήθελα να με βοηθήσεις..Έχω ραγάδες (ασπρες) στους γλουτούς κ είναι αρκετές κ τώρα παρατήρησα ότι έχω ραγάδες μωβ (μικρές) στο στήθος. Γιατί έχω ραγάδες σ αυτά τα σημεία και υπάρχει κάποιος τρόπος να τις εξαφανισω; Σε παρακαλω απάντησε μου, είναι ανάγκη, σε φιλώ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αννούλα μου, εντάξει, μην τρελαθούμε κιόλας ότι είναι καμιά πιεστική ανάγκη να σου απαντήσω, αλλά τέλος πάντων θα το κάνω για να μην έχεις παράπονο.

Οι ραγάδες λοιπόν δημιουργούνται όταν το δέρμα τεντώνεται απότομα, όπως συμβαίνει στην εφηβεία που αποκτούμε γυναικείες καμπύλες, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή όταν παίρνουμε πολύ βάρος ξαφνικά.

Μόλις δημιουργούνται, οι ραγάδες έχουν μοβ χρώμα και μετά γίνονται λευκές. Αυτές που έχεις στο στήθος είναι μοβ προφανώς γιατί το στήθος σου μεγάλωσε αρκετά τελευταία, ενώ εκείνες στους γλουτούς δημιουργήθηκαν πιο παλιά όταν το σώμα σου άρχιζε να παίρνει γυναικεία μορφή.

Να τις εξαφανίσεις εντελώς δεν γίνεται, αλλά μπορείς να τις περιορίσεις σημαντικά με τη χρήση ειδικού λέιζερ, το οποίο είναι καλό να γίνεται μόνο από δερματολόγο. Πέρα απ' αυτό, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να απλώνεις καθημερινά μια υδατική κρέμα που θα βοηθήσει το δέρμα σου να διατηρείται ελαστικό και βέβαια να φροντίσεις να κρατάς το βάρος σου σταθερό και να γυμνάζεσαι, γιατί το ελαστικό και σφικτό δέρμα κάνει τις ραγάδες να φαίνονται πιο λεπτές.

Τέλος, μην πιστέψεις κανένα που θα σου πει για μαγικές κρέμες ή άλλα ματζούνια, γιατί αυτά είναι σκέτες κοροϊδίες και δεν αξίζει να χαλάσεις τα χρήματα σου ούτε για να τα δοκιμάσεις.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ