Ψυχολόγος και απορίες | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:10
1/6/2011

Ψυχολόγος και απορίες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
thalia

Θέλω να πάω σε ψυχολόγο, αλλά είναι σχετικά λιγάκι δύσκολο, λόγω οικονομικών. Δεν γνωρίζω πόσο στοιχίζει η κάθε επίσκεψη, ή αν ένας ψυχολόγος μπορεί να χρειαστεί να γράψει ίσως κάποια φάρμακα...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Βασικά καλησπέρα σας :) Είμαι 20! Έχω γράψει και άλλη φορά μήνυμα αλλά κατανοώ απόλυτα πως δεν ξέρεις σε ποιον να πρωτο-απαντήσεις. Ο λόγος που σου έγραψα και την πρώτη φορά είναι γιατί σκέφτομαι και θέλω να πάω σε ψυχολόγο, αλλά είναι σχετικά λιγάκι δύσκολο, λόγω οικονομικών. Δεν γνωρίζω πόσο στοιχίζει η κάθε επίσκεψη, ή αν ένας ψυχολόγος μπορεί να χρειαστεί να γράψει ίσως κάποια φάρμακα, γιατί έχω την εντύπωση πως μόνο οι ψυχίατροι γράφουν φάρμακα. Μένω σε επαρχιακή πόλη σχετικά, οπότε να φανταστώ ακόμα και εκεί οι τιμές ποικίλουν. Και κάτι τελευταίο, ίσως σαν δική σας γνώμη θα ήταν καλύτερο να είναι άντρας ψυχολόγος γιατί εμείς οι γυναίκες είμαστε λιγάκι πιο επικριτικές ίσως. Περιμένω την απάντηση σας και ελπίζω να μην σας κούρασα.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δεν μπορώ να σου πω πόσο κοστίζει μια επίσκεψη σε ψυχολόγο, γιατί η αμοιβές τους μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, αναλόγως της εμπειρίας τους, της επιστημονικής τους επιφάνειας, της περιοχής όπου ασκούν το επάγγελμα τους και βέβαια της οικονομικής τους ανάγκης.

Πιθανολογώ όμως ότι δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα λιγότερο από 30 ευρώ την ώρα, αλλά μην εκπλαγείς κι αν ακούσεις πολύ μεγαλύτερα ποσά που μπορεί να φτάνουν και τα 150 ευρώ. Επίσης, έχε υπόψη σου το συνολικό κόστος αλλάζει αναλόγως με τη συχνότητα που πηγαίνεις. Η συνηθισμένη συχνότητα είναι μία φορά την εβδομάδα, αλλά μπορεί να γίνει πιο τακτική ή πιο αραιή, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις αυτό κάνει μεγάλη διαφορά στο έξοδο.

Τώρα για το αν πρέπει να διαλέξεις άντρα ή γυναίκα, δεν πιστεύω ότι έχει τόση σημασία, αφού το πιο σημαντικό είναι να κάνουν καλά στη δουλειά τους, δηλαδή να μπορούν να χτίσουν μαζί σου μια σχέση εμπιστοσύνης και να μπορούν να σε καθοδηγήσουν σωστά για να αποκτήσεις καλύτερη επαφή με τον εαυτό σου. Φυσικά, υπάρχουν εξίσου καλοί και κακοί επαγγελματίες όπως σε όλους τους χώρους, γι' αυτό αν έχεις κάποιες συστάσεις για κάποιον ή κάποια ίσως να πρέπει να ξεκινήσεις από εκεί. Οι γυναίκες όντως μπορεί να είναι πιο επικριτικές στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, αλλά ως εκπαιδευμένες ψυχολόγοι μπορεί να είναι πολύ πιο συμπονετικές σε σχέση με έναν άντρα. Δες λοιπόν τι υπάρχει διαθέσιμο γύρω σου και αναλόγως αποφασίζεις.

Ως προς τα φάρμακα τώρα, όντως οι ψυχολόγοι δεν έχουν άδεια για να συνταγογραφούν φάρμακα, αφού χειρίζονται περιπτώσεις που δεν τα χρειάζονται και μπορούν να πάνε πολύ καλά μόνο με ψυχοθεραπεία. Τα φάρμακα χορηγούνται μόνο από ψυχιάτρους, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι αντιμετωπίζουν μόνο τα συμπτώματα και όχι την αιτία των ψυχολογικών προβλημάτων. Οπωσδήποτε σε κάποιες περιπτώσεις τα φάρμακα κρίνονται απαραίτητα, αλλά δεν είναι ασπιρίνες, ούτε είναι κατάλληλα για όλους, γι' αυτό και άμα τα χρειαστείς ο ή η ψυχολόγος σου θα ζητήσει τη συνεργασία κάποιου ψυχιάτρου.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ