Προφυλακτικά και αντισύλληψη | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:10
14/6/2011

Προφυλακτικά και αντισύλληψη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
katerina

Δεν έχουμε προηγούμενη εμπειρία και φοβόμαστε μη γίνεις λάθος χρήση του προφυλακτικού. Αν τελειώσει μέσα μου πρέπει να τραβηχτεί όσο είναι ακόμα σε στύση το πέος για να μη γλιστρήσει το προφυλακτικό;

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου θεία Λουκία. Θα ήθελα να σε ρωτήσω για το πόσο προστατεύουν τα προφυλακτικά από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Κι εγώ και το αγόρι μου δεν έχουμε προηγούμενη εμπειρία και φοβόμαστε μη γίνεις λάθος χρήση του προφυλακτικού. Αν τελειώσει μέσα μου πρέπει να τραβηχτεί όσο είναι ακόμα σε στύση το πέος για να μη γλιστρήσει το προφυλακτικό; Τι πρέπει να προσέξουμε για να είμαστε ασφαλείς; Έχω αγχωθεί.

 Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μέσα στα κουτιά των προφυλακτικών συνήθως υπάρχουν οδηγίες χρήσης. Διαβάστε τις προσεκτικά και ακολουθήστε τις κατά γράμμα. Όπως όμως καταλαβαίνεις και με τη λογική σου, για να είναι ασφαλές ένα προφυλακτικό πρέπει να μην έχει λήξει και να είναι φυλαγμένο μακρυά από πηγές θερμότητας ώστε να μην έχει αλλοιωθεί το υλικό του. Επίσης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τα νύχια σου, ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του για να μην τρυπήσει.

Το καλύτερο θα ήταν να χαλάσετε κανένα-δύο προφυλακτικά πριν τα χρησιμοποιήσετε την ώρα της πράξης για να δείτε μαζί πώς ακριβώς ξετυλίγονται και να έχετε περισσότερη εξοικείωση την κρίσιμη στιγμή.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε όταν το βάζετε είναι να κρατάτε σταθερά (εσύ ή ο σύντροφος σου, όποιος από τους δυο σας το κάνει) την κορυφή του προφυλακτικού με τον δείκτη και τον αντίχειρα και αφού το τοποθετήσετε στην κορυφή του ερεθισμένου πέους, να το ξετυλίξετε απαλά με το άλλο χέρι σπρώχνοντας τις άκρες του προφυλακιτικού προς τη βάση του πέους. Εννοείται εδώ, ότι το προφυλακτικό πρέπει να τοποθετηθεί πριν την οποιαδήποτε επαφή του πέους με τα γεννητικά σου όργανα.

Κατά τη διάρκεια της πράξης δεν χρειάζεται ν' ασχοληθείτε με το προφυλακτικό, παρά μόνο σε περίπτωση μεγάλης διάρκειας -κάτι που κατά κανόνα δεν συμβαίνει τις πρώτες φορές- να τσεκάρετε κάθε τόσο ότι είναι στη θέση του και ότι δεν έχει σχιστεί.

Μετά την ολοκλήρωση της πράξης και πριν ο σύντροφος σου αποτραβηχτεί από μέσα σου, θα πρέπει να συγκρατήσει τη βάση του προφυλακτικού πάνω στο πέος του κρατώντας την σταθερά με τα δάχτυλα του. Τέλος, καλό θα ήταν να δέσετε σε κομπάκι το ανοιχτό μέρος και να ελέγξετε το προφυλακτικό για τυχόν διαρροές, κάτι σπάνιο γενικότερα. Αν τυχόν το προφυλακτικό σχιστεί κατά τη διάρκεια της πράξης, θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με άλλο.

Ως προς το πόσο ασφαλές είναι, αυτό εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης του, την ημερομηνία λήξης, αλλά και τον τρόπο που έχει φυλαχθεί μέχρι να το χρησιμοποιήσεις. Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους, τα προφυλακτικά θεωρούνται ασφαλή κατά 93%, δηλαδή είναι η τρίτη πιο αποτελεσματική αντισυλληπτική μέθοδος μετά το σπιράλ (95%) και το χάπι (99,5-100%). Βέβαια, αυτό το 7% του κινδύνου για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη με χρήση προφυλακτικού, μπορεί να περιοριστεί σημαντικά, αν το χρησιμοποιούμε σωστά, όπως είπαμε παραπάνω.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ