Προβληματισμένη | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:27
28/1/2014

Προβληματισμένη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Δώρα

Οταν η καθηγήτρια ρωταει κάτι για τον καθένα μας ξεχωριστά και ερχεται η σειρά μου, δε μπορώ να μιλήσω. Με πιάνει τρεμουλο, ταχυκαρδια, νιώθω οτι παίρνω φωτια...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία γεια! Θέλω να σου πριγράψω ένα πρόβλημα που με απασχολεί και να μου δώσεις τη συμβουλή σου. Είμαι μαθητρια Λυκείου, 17 χρονών. Το πρόβλημα μου είναι οτι κάθε φορα που πρεπει να μιλήσω μεσα στην τάξη ντρέπομαι και κοκκινίζω. Υπάρχουν φορές που όταν η καθηγήτρια ρωταει κάτι για τον καθένα μας ξεχωριστά και εγω, οταν ερχεται η σειρά μου δε μπορώ να μιλήσω. Με πιάνει τρεμουλο, ταχυκαρδια, νιώθω οτι παίρνω φωτια σε όλο μου το πρόσωπο απο το πολύ αγχος. Γιατί να μου συμβαίνει αυτό, ενώ ολοι οι αλλοι ειναι εντελώς χαλαροί και μιλανε με πολύ άνεση; Νιώθω χάλια, διότι μέσα στη τάξη σε χαλαρές συζητήσεις που όλοι είναι χαλαροί και το διασκεδάζουν, εγω έχω αυτό το πρόβλημα και όταν έρθει η σειρά μου να μιλήσω με όλες μου τις δυνάμεις προσποιούμαι την άνετη και τη χαλαρή, αλλα εκείνη τη στιγμή νιώθω οτι θέλω να εκραγώ! Να σημειώσω οτι γενικά είμαι κοινωνική και κάνω ευκολα σχέσεις. Γενικά πάντως δεν εχω αυτοπεποίθηση με τον εαυτο μου και έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση. Περιμένω με αγωνία την απάντηση σου!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καλά, εντάξει... Έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, αλλά τη λέξη "εγώ" την έχεις στο τσεπάκι σου όταν περιγράφεις μια άβολη κατάσταση. Προφανώς λοιπόν, το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην αυτοεκτίμηση ή την αυτοπεποίθηση σου, αλλά στο πώς αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου απέναντι στους άλλους. Ε, λοιπόν, πρέπει να σου πω ότι ακόμη κι αν κάνεις κάποιο "λάθος" ή πεις κάποια "βλακεία", ο κόσμος θα παραμείνει στη θέση του ακριβώς όπως είναι σήμερα. Χαλάρωσε, λοιπόν...

Βλέπεις, δεν είσαι το κέντρο του κόσμου, ούτε και έχει σημασία τι θα δηλώσεις, ή πώς θα εκφραστείς μέσα σε μια σχολική τάξη.

Για να στο πω πολύ στεγνά, το τι θα πεις όταν σε ρωτάει κάτι η δασκάλα σου –όσο έξυπνο ή χαζό αν είναι- δεν έχει απολύτως καμιά σημασία για κανέναν, ούτε καν για την ίδια τη δασκάλα σου. Αρκεί να πεις κάτι, οτιδήποτε (μη προσβλητικό), του τύπου "δεν έχω καταλήξει ακόμα", ή "δυσκολεύομαι να πάρω θέση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα" και το μπαλάκι θα περάσει στον επόμενο. Γιατί το ζητούμενο σ' αυτές τις περιστάσεις είναι η συμμετοχή, όχι η άποψη που θα εκφράσεις.

Επιπλέον, δεν μπορείς να ξέρεις πόση αγωνία νιώθουν εκείνοι που δείχνουν να απαντούν με άνεση, αφού αυτό που βλέπεις είναι μόνο η "άνεση". Όμως, πίσω από την άνεση μπορεί να κρύβεται (λίγο καλύτερα) η ίδια αγωνία για τη γνώμη των άλλων.

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι καταστάσεις είναι απλά μια προσομοίωση ενός δημόσιου διαλόγου και όσο αδιάφορα αν εκφράζεσαι ή όσο αμήχανα αν νιώθεις, αυτό που έχει σημασία είναι να συμμετέχεις. Αν παραμένεις ειλικρινής με τον εαυτό σου και μπορείς να αναγνωρίζεις τα όποια "λάθη", την επόμενη φορά θα τα καταφέρεις πολύ καλύτερα. Τίποτα δεν κερδίζεται ή χάνεται σε τέτοιες στιγμές. Σταμάτα λοιπόν να αυτομαστιγώνεσαι!
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ