Προβλήματα με την μητέρα μου | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:18
14/12/2012

Προβλήματα με την μητέρα μου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Άλκηστις

Δεν μπορώ να ελέγξω τα νεύρα μου μαζί της. Κάθε φορά που μαλώνουμε  με δική μου αφορμή, εκείνη γίνεται υστερικιά και με φωνάζει μ' αποτέλεσμα να πεισμώνω και να της μιλάω πολύ άσχημα!

Αγαπημένη μου θεια Λουκία γεια σου. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που νομίζω ότι κάθε έφηβη το έχει συναντήσει.  Οι σχέσεις μου με την μητέρα μου ήταν πάντοτε πολύ καλές. Έχει όμως ένα χρόνο περίπου που ξέρω ότι θα χωρίσουν με τον πατέρα μου. Δεν έχω θέμα μ' αυτό γιατί θέλω να είναι ευτυχισμένοι. Ωστόσο, η μαμά μου έχει πει κάποια πράγματα εις βάρος του, που δεν ισχύουν, και πλέον έχω πάψει να την εκτιμώ αν και είναι ένα πολύ οξυδερκές, γλυκό και συναισθηματικό άτομο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να ελέγξω τα νεύρα μου μαζί της. Κάθε φορά που μαλώνουμε  με δική μου αφορμή, εκείνη γίνεται υστερικιά και με φωνάζει μ' αποτέλεσμα να πεισμώνω και να της μιλάω πολύ άσχημα! Σήμερα από ένα ηλίθιο γεγονός (της φόρεσα τα παπούτσια) άρχισε να παραληρεί και εγώ την ειρωνευόμουν και στο τέλος μου είπε ότι θέλει να έχουμε τυπικές σχέσεις. Ξέρω ότι το είπε πάνω στα νεύρα της αλλά εγώ γενικότερα την έχω απομυθοποιήσει ως μάνα και δεν ξέρω κατα πόσο μπορώ να επαναφέρω τον ρόλο της μέσα μου. Επίσης, είμαι τρίτη λυκείου και είναι λογικό να έχω κάποια νεύρα γιατί προσπαθώ πολύ και πιέζομαι. Δεν ξέρω τι να κάνω. Κάθε φορά λέω το παρατράβηξα και την άλλη φορά θα είμαι πιο ήρεμη, αλλά με το που αρχίζει την υστερία γίνομαι άλλος άνθρωπος! Δεν μπορώ να συγκρατηθώ, είτε είναι κόσμος είτε όχι. Λες να πάω σε κανένα ψυχολόγο; Ποια είναι η γνώμη σου; Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, ούτε ψυχολόγο χρειάζεσαι, ούτε τίποτα. Αυτές οι καταστάσεις, όσο δυσάρεστες κι αν γίνονται καμιά φορά, είναι απολύτως φυσιολογικές ανάμεσα σε μητέρες και κόρες. Σίγουρα, οι κακές σχέσεις των γονιών σου μεταξύ τους, δεν βοηθάνε την κατάσταση των νεύρων της μητέρας σου και είναι λογικό να την κάνουν πιο ευέξαπτη, αλλά η ένταση ανάμεσα σε σένα και σ' εκείνη είναι κομμάτι του μεγαλώματος σου.

Βλέπεις, η απομυθοποίηση των γονιών είναι ένα απαραίτητο βήμα προς την ωριμότητα για κάθε υγιή άνθρωπο, προκειμένου να μπορέσει να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα.

Τώρα, το γεγονός ότι η μητέρα σου βρίσκεται σε μια ευαίσθητη φάση για την ίδια και εκφράζει πιο ανοιχτά τις αδυναμίες της, διευκολύνει τη δική σου κριτική στάση απέναντι της. Θα δεις όμως ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα, τα συναισθήματα σου για εκείνη θ' αλλάξουν ξανά και θα γίνουν και πάλι πολύ πιο τρυφερά. Αλλά, κάθε πράγμα στον καιρό του...

Μέχρι στιγμής καλά το πας και πράττεις πολύ σοφά να μην παίρνεις και πολύ τοις μετρητοίς όσα σου λέει πάνω στα νεύρα της. Ταυτόχρονα όμως, φρόντισε να μην ρίχνεις λάδι στη φωτιά κάνοντας πράγματα που ξέρεις από πριν ότι θα την εκνευρίσουν κι αν έχεις κάνει κάτι λάθος, όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα, δηλαδή μετά από κάποιες ώρες, δώσε της κι ένα φιλάκι μαζί μ' ένα συγνώμη.

Γενικότερα, να θυμάσαι ότι οι τριβές είναι αναπόφευκτες ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπιούνται και όλο το θέμα είναι το πώς τις απαλύνουμε και πώς τις ξεπερνάμε με τις λιγότερες απώλειες κατά το δυνατόν.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ