Πρόβλημα στο γάμο | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
9:01
28/4/2013

Πρόβλημα στο γάμο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
milou

Eίπαμε να προσπαθήσουμε για παιδί.  Το θέμα είναι ότι δεν έχει κ τόσο όρεξη για σεξ κ εγώ τον παρακινώ συνέχεια, αλλά κ πάλι το κάνουμε περίπου 1 φορά την εβδομάδα.

Θεία Λουκία γειά σου. Το τελευταίο διάστημα με απασχολεί κάτι κ θα ήθελα τη γνώμη σου. Είμαι 32 χρονών κ δέκα χρόνια παντρεμένη. Με τον άντρα μου τα πάμε καλά κ είμαστε αγαπημένοι. Τους τελευταίους μήνες είπαμε να προσπαθήσουμε για παιδί (στο παρελθόν είχα μια εγκυμοσύνη που δεν πήγε καλά, αλλά δεν υπάρχει κάποιο οργανικό πρόβλημα). Το θέμα είναι ότι δεν έχει κ τόσο όρεξη για σεξ κ εγώ τον παρακινώ συνέχεια, αλλά κ πάλι το κάνουμε περίπου 1 φορά την εβδομάδα. Ξέρω ότι για να συλλάβω θα πρεπει πιο συχνά, το έχω συζητήσει, αλλά παρεξηγείται κ μου λέει ότι τον πιέζω. Το ξέρω οτι με αγαπάει κ ξέρω ότι κ με τη δουλειά κ αυτός κ εγώ δεν έχουμε πάντα όρεξη, αλλά θα ήθελα να το δει κ αυτός πιο θερμά. Εχω αρχίσει να μην νιώθω επιθυμητή κ δεν μπορώ συνέχεια να τον παρακαλάω. Το ξέρω πως μάλλον θα πρέπει να κάνω πράγματα για να του κινήσω το ενδιαφέρον, αλλά με έχει πάρει πολύ απο κάτω κ έχω απογοητευτεί. Έχεις καμιά ιδέα;  Σ' ευχαριστώ κ ελπίζω να μου απαντήσεις.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καλή μου, φαίνεται ότι ο άντρας σου δεν έχει πάρει και τόσο ζεστά το θέμα του παιδιού κι αυτό θα πρέπει να το ξεκαθαρίσετε μεταξύ σας, γιατί με τέσσερις φορές τον μήνα δεν γίνεται δουλειά. Πιο συγκεκριμένα, για να αυξήσετε τις πιθανότητες σας πρέπει να κάνετε έρωτα μέρα παρά μέρα κι αν εκείνος δεν το ξέρει, πρέπει να το μάθει αυτό. Γιατί αν πραγματικά θέλει να κάνει παιδί, τότε θα πρέπει να του ανοίξει κι η όρεξη για σεξ  και να μην νιώθει τόσο πιεσμένος.

Βέβαια, δεδομένου ότι οι συνθήκες της ζωής σας -απ' ότι καταλαβαίνω- είναι εξαντλητικές, θα μπορούσατε τουλάχιστον να επικεντρώσετε τις προσπάθειες σας στις ημέρες γύρω από την ωορρηξία σου, δηλαδή τέσσερις μέρες πριν και τέσσερις μέρες μετά από αυτήν, οι οποίες είναι και οι πιο κρίσιμες για τη σύλληψη.

Μιλάμε δηλαδή και πάλι για τέσσερις φορές τον μήνα, αλλά μαζεμένες μέσα σε μια εβδομάδα κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο τραγικό, ακόμη και για κάποιον που μπορεί να μην είναι τόσο ζεστός σε πρώτη ανάγνωση. Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα μπορείς να βρεις στα άρθρα του WomenOnly, "Μάθε πότε μπορεί να μείνεις έγκυος" και "9 λάθη χαντακώνουν τη γονιμότητα σου".

Από εκεί και πέρα, εφόσον συμφωνήσετε στον κοινό σας στόχο κι αποφασίσετε από κοινού να αλλάξετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε την σεξουαλική σας ζωή, το πράγμα γίνεται πολύ πιο απλό. Διαφορετικά, αν απλά προσπαθήσεις με διάφορα κόλπα να "παρασύρεις" τον άντρα σου στο κρεβάτι χωρίς να έχεις εξασφαλίσει τη συνειδητή συμμετοχή του στην προσπάθεια του παιδιού, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον κάνεις να νιώσει ακόμα πιο πιεσμένος και αρνητικός, αφού θα νιώσει ποια είναι τα βαθύτερα σου κίνητρα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ