Πρόβλημα στη δουλειά | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
14:29
11/2/2014

Πρόβλημα στη δουλειά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαργαρίτα

Έχω μία συνάδελφο η οποία με βλέπει πολύ ανταγωνιστικά και μου συμπεριφέρεται με άσχημο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, «ξινίζει» όταν με βλέπει και με βλέπει σαν αντίπαλο... 

Αγαπητή θεία Λουκία, με έχεις βοηθήσει στο παρελθόν με τις χρήσιμες συμβουλές σου και πήρα το θάρρος να σου ξαναγράψω για το εξής πρόβλημα που αντιμετωπίζω στη δουλειά.

Έχω μία συνάδελφο η οποία με βλέπει πολύ ανταγωνιστικά και το τελευταίο διάστημα μου συμπεριφέρεται με άσχημο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, «ξινίζει» όταν με βλέπει, σε όλους τους άλλους μιλάει με χαμόγελο και συνεργάζεται καλά και εμένα με βλέπει σαν αντίπαλο. Κάνοντας μια συζήτηση μαζί της για τη συμπεριφορά της τις τελευταίες μέρες όπου μου μίλησε μπροστά στους άλλους με έναν τόνο υποτιμητικό και εξηγώντας της ότι θέλω να συνεργαζόμαστε αρμονικά, μου απάντησε ότι της κάνω «μάθημα συμπεριφοράς», ότι αυτή ποτέ δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη δουλειά και ότι συνεργάζεται με όλους άψογα. Εγώ το μόνο που ήθελα (και της το είπα) είναι να βελτιώσουμε τον τρόπο που συνεργαζόμαστε ως προς το κομμάτι της επικοινωνίας, ώστε να λειτουργούμε σαν ομάδα και για το καλό της εταιρίας. Εκνευρίστηκε πάρα πολύ, δεν παραδεχόταν ότι η συμπεριφορά της δεν είναι η πρέπουσα και καταλήξαμε να απευθυνθούμε στον προϊστάμενο (ο οποίος είναι και ο σύζυγός μου) ο οποίος προσπάθησε να λειτουργήσει «πυροσβεστικά» και να λύσει με ηρεμία το θέμα αλλά αυτή ήταν ανένδοτη.
Από τη μέχρι τώρα «συνεργασία» μας έχω καταλάβει ότι αυτή με ζηλεύει (επειδή είμαι παντρεμένη με έναν άνθρωπο ο οποίος τυχαίνει λόγω της θέσης του στην εταιρία να έχει υψηλό εισόδημα) και θεωρεί ότι εγώ είμαι «ευνοούμενη» επειδή έχω παντρευτεί τον προϊστάμενό μου (πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει διότι δουλεύω τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους και το θέμα το έχουμε συζητήσει και με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας ο οποίος ευτυχώς δεν έχει πρόβλημα να συνεργάζομαι με τον σύζυγό μου). Δεν ξέρω πραγματικά τι άλλο μπορώ να κάνω γιατί αυτή είναι και κουτσομπόλα και θα πάει πίσω από την πλάτη μου να τα πει σε όλους τους συναδέλφους όπως τη συμφέρει ; δηλαδή θα προσπαθήσει να βγάλει «κακιά». Φυσικά και δεν επιδιώκω να γίνουμε φίλες, παρά μόνο να υπάρχει μία καλή συνεργασία και βέβαια δεν το σκέφτομαι καν να αφήσω τη δουλειά μου, την οποία κόπιασα να βρω και αγωνίζομαι να την κρατήσω. Να αναφέρω ότι με αυτή τη συνάδελφο δουλεύουμε ίδιο χρονικό διάστημα στην εταιρία, έχουμε το ίδιο μορφωτικό επίπεδο, την ίδια ηλικία (30 ετών) και την ίδια θέση στην εταιρία. Επιπλέον, αυτή κάνει στενή παρέα με έναν άλλο συνάδελφο, ο οποίος στο παρελθόν είχε πολύ χειρότερη συμπεριφορά απέναντί μου αλλά συμμορφώθηκε μετά από την παρέμβαση του ιδιοκτήτη της εταιρίας.
Τι μου προτείνεις να κάνω; Τι στάση να ακολουθήσω; Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και εύχομαι να μου απαντήσεις σύντομα.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαργαρίτα μου, νομίζω ότι κακώς ασχολείσαι με τη συγκεκριμένη συνάδελφο. Κάνε καλά τη δουλειά σου, όπως ξέρεις, φρόντισε να είσαι πάντα ευγενική με όλους, μην ασχολείσαι με τα κουτσομπολιά κι άσε την να εκτίθεται και να αποκαλύπτει πόσο κομπλεξική είναι στην ουσία.

Γιατί μόνο αυτό καταφέρνει με τη συμπεριφορά της κι οι άλλοι το καταλαβαίνουν, ακόμη κι αν δείχνουν να την ξεσυνερίζονται. Όλες οι σχέσεις και οι επαγγελματικές, κρίνονται σε βάθος χρόνου κι αν εσύ δείξεις αδιαφορία και σταθείς στο ύψος σου, αυτή το μόνο που θα πετύχει στο τέλος είναι να γίνει γραφική.

Εφόσον έχεις καλή σχέση και ικανοποιητική συνεργασία με τους υπόλοιπους συναδέλφους και τους προϊσταμένους σου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβληματίζεσαι περισσότερο.

Κάποιοι άνθρωποι είναι απλά προβληματικοί. Αλλά και προβληματικοί να μην είναι, δεν γίνεται ούτε να μας συμπαθούν όλοι, ούτε να τα πηγαίνουμε καλά με τους πάντες. Σ' όποιον αρέσουμε, που λέει και το τραγούδι.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ