Πρόβλημα με την μητερα μου | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
15:10
11/5/2014

Πρόβλημα με την μητερα μου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Λια

Κάνει συνεχώς διακρίσεις ανάμεσα σε μένα και στα άλλα δύο αδέρφια μου. Όλες τις δουλειές τις κάνω εγώ και παρόλα αυτα τις περισσότερες φορές με λέει τεμπέλα κι ότι βαριέμαι.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Είμαι 16 χρονών και έχω πρόβλημα με την μητέρα μου! Τσακωνομαι συνέχεια μαζί της και προσπαθώ να της πω τι με απασχολεί και αυτή μου λέει τα ίδια και τα ίδια. Εχω βαρεθεί να εισπράττω τέτοια συμπεριφορά! Η μητέρα μου κάνει συνεχώς διακρίσεις ανάμεσα σε μένα και στα άλλα δύο αδέρφια μου (ο ένας είναι 23 και είναι το πρότυπο της οικογένειας και ο άλλος είναι 9 και είναι το "σκυλακι" της μαμάς). Όλες τις δουλειές τις κάνω εγώ και παρόλα αυτα τις περισσότερες φορές με λέει τεμπέλα κι ότι βαριέμαι. Επειδή έχει περασει δύσκολα παιδικά χρόνια δεν πάει να πει ότι θα τα περάσω αυτά κι εγώ. Με έχει κάνει να την μισώ. Μου είναι παντελώς αδιάφορη. Να γίνω 18 να φύγω και να μην έχω καμία σχέση μαζί της. Όταν πάω να την αγκαλιάσω να της δώσω ένα φιλί ΠΑΝΤΑ με διώχνει και μου λέει ότι δεν έχει την όρεξη μου. Μου χει δημιουργήσει ψυχολογικά, δεν μ' αφηνει να πηγαίνω βόλτες, τίποτα! ΜΟΝΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ! Πφφ δεν ξέρω τι να κάνω μ' αυτη την γυναίκα!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λία μου, δεν γίνεται να αδιαφορείς για κάποιον και ταυτόχρονα να τον μισείς. Όταν αδιαφορείς πραγματικά για κάποιον, δεν νιώθεις απολύτως κανένα συναίσθημα για εκείνον, θετικό ή αρνητικό. Προφανώς λοιπόν, έχεις μπερδέψει τα συναισθήματα σου επειδή είσαι πολύ θυμωμένη με τη μητέρα σου.

Όμως το να είσαι θυμωμένη με μαζί της δεν σημαίνει ότι δεν την αγαπάς. Σημαίνει απλά ότι σε έχει απογοητεύσει και σε πληγώνει επειδή δεν επικοινωνεί μαζί σου με τον τρόπο που θα ήθελες, δεν αναγνωρίζει τις προσωπικές σου ανάγκες και δεν σου παραχωρεί τις ελευθερίες που –πιστεύεις ότι- αναλογούν στην ηλικία σου, ενώ ταυτόχρονα σε υποχρεώνει να κάνεις πράγματα που θεωρείς βαρετά, κάνοντας διακρίσεις ανέσα σε σένα και τους αδελφούς σου.

Με άλλα λόγια, νιώθεις ότι δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο της, σε αδικεί και δεν ανταποδίδει την αγάπη σου όπως θα ήθελες και από αυτή την άποψη έχεις δίκιο, αλλά το να έχεις δίκιο από μόνο του δεν σε βοηθάει. Αντίθετα, το να πάρεις μια απόσταση από τα πράγματα, γνωρίζοντας πως έχεις δίκιο και να προσπαθήσεις να βρεις μια πιο βιώσιμη λύση στο πρόβλημα σου, θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο.

Πιο συγκεκριμένα, το ότι έχεις καταλάβει όλα αυτά και επαναστατείς μπροστά σ' αυτή την κατάσταση είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό στη ηλικία που βρίσκεσαι, γιατί μέσα απ' αυτή την αντίθεση, συνειδητοποιείς τον εαυτό σου και διαμορφώνεις την προσωπικότητα σου και το τι άνθρωπος θέλεις να γίνεις ως ενήλικας.

Φυσικά, η ζωή σου θα ήταν πολύ ευκολότερη για σένα αν είχες μια πιο τρυφερή μητέρα που θα σου έδειχνε περισσότερη κατανόηση και θα ήταν ανοιχτή στο διάλογο. Όμως δεν έχεις μια τέτοια μητέρα κι αυτό απαιτεί περισσότερη δουλειά από τη δική σου πλευρά, προκειμένου να ζεις μια πιο ήρεμη καθημερινότητα. Το να της πηγαίνεις κόντρα και να προσπαθείς να τη συζητήσεις δεν φέρνει αποτέλεσμα όπως έχεις δει ήδη, όπως δεν φέρνει αποτέλεσμα το να εκδηλώνεις την τρυφερότητα σου προς εκείνη. Άρα το να επιμένεις σ' αυτή τη συμπεριφορά, είναι μάταιος κόπος και το μόνο που σου προσφέρει είναι περισσότερα νεύρα και περισσότερες απογοητεύσεις.

Συνεπώς, το μόνο που σου μένει είναι ν' αλλάξεις τη δική σου στάση απέναντι της κάνοντας απλά αυτό που σου ζητάει χωρίς να βαρυγκομάς και να διαμαρτύρεσαι. Εφόσον εξαρτάσαι από εκείνη, εκείνη δεν αλλάζει και ούτως ή άλλως καταλήγεις να κάνεις αυτό που θέλει, γιατί να μην το κάνεις μια ώρα αρχύτερα και να ξεμπερδεύεις;

Αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι θ' αναγνωρίσεις πως εκείνη έχει δίκιο να σου φέρεται με τον τρόπο που σου φέρεται. Σημαίνει όμως ότι θα έχεις κάνεις ένα βήμα πιο κοντά στην ωριμότητα σου, καθώς αναγνωρίζεις ποια είναι η κατάσταση, τι μπορεί ν' αλλάξει και τι όχι και επιλέγεις τον δρόμο εκείνο που θα σου κάνει τη ζωή ευκολότερη στις δεδομένες συνθήκες.

Στο κάτω-κάτω, όπως η μητέρα σου δεν είναι εκείνη που θα ήθελες, μέχρι τώρα ούτε κι εσύ είσαι η κόρη που θα ήθελε. Εκείνη μπορεί να μην έχει τον τρόπο ή το κουράγιο για να αλλάξει και να σου δείξει ότι κάνεις λάθος. Εσύ όμως, ως νέο κορίτσι έχεις σίγουρα περισσότερες αντοχές και μπορείς να της δείξεις ότι κάνει λάθος, αφού μπορείς να αναλάβεις τις ευθύνες που σου ανεθέτει χωρίς να το κάνεις θέμα, κάτι που να πούμε την αλήθεια, μόνο σε καλό θα σου βγει στο μέλλον. Κι όταν πια ενηλικιωθείς και θα διαλέγεις μόνη σου πώς θέλεις να ζήσεις, θα ξέρεις καλύτερα ποιο είναι το σωστό για τα δικά σου παιδιά και τη δική σου οικογένεια.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ