πρόβλημα με την κολλητή μου | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
8:12
30/4/2013

πρόβλημα με την κολλητή μου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Νάντια

Εκείνη κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει τη φιλία μας, αλλά όλες της οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό κ γι' αυτό ευθύνομαι εγώ.

Αγαπητή μου θεία Λουκία, έχω ένα πρόβλημα με την καλύτερη μου φίλη κ θέλω τη γνώμη σου διότι δεν ξέρω τι να κάνω κ σε ποιον να απευθυνθώ. Με την φίλη μου λοιπόν, γνωριζόμαστε μία ζωή κ κάνουμε παρέα απ' τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. (είμαι 17). Όμως το τελευταίο διάστημα κάτι έχει αλλάξει μέσα μου, δεν αισθάνομαι το ίδιο για εκείνη και έχουμε απομακρυνθεί γενικά. Εκείνη κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει τη φιλία μας, αλλά όλες της οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό κ γι' αυτό ευθύνομαι εγώ. Γενικά έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας διάφορα άτομα. Η παρέα μας έχει μεγαλώσει κ εγώ έχω δημιουργήσει κ άλλες φιλίες κ τ θέμα είναι ότι πλέον απολαμβάνω την παρέα τους περισσότερο απ'  τη δική της κ νιώθω τύψεις. Περνάω καλύτερα μαζί τους κ ας μην έχω τον ίδιο δεσμό που έχω μαζί της. Αλλά τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι ένα κενό μέσα μου για εκείνη, πνίγομαι γιατί δεν ξέρω πως να φερθώ, τι να της πω. Με αφήνει πλέον αδιάφορη κ με στεναχωρεί αυτό. Κ το χειρότερο είναι πως δεν μπορώ να προσποιηθώ πως όλα είναι καλά γιατί δεν είναι κ δεν μπορώ να κάνω σαν να έχει λυθεί το πρόβλημά μας αν κ το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές. Δεν φταίει κανένας για όλο αυτό παρά μόνο εγώ, αλλά δεν ξέρω τι μου συμβαίνει κ πως να το χειριστώ. Κ το θέμα είναι ότι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μου και της φίλης μου η οποία δεν φταίει. Κ δεν είμαστε σε φάση να χαλιόμαστε έτσι γιατί ήδη πιεζόμαστε πολύ, διότι του χρόνου δίνουμε πανελλαδικές. Απλά θέλω χρόνο αλλά αισθάνομαι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Συγνώμη για την έκταση του μηνύματος αλλά ήθελα να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Ποια είναι η γνώμη σου για όλα αυτά; Πως να της φερθώ; Δεν θέλω να την χάσω ούτε να πάνε χαμένα τόσα χρόνια φιλίας αλλά τι να κάνω αφού δεν αισθάνομαι όπως αισθανόμουν παλαιότερα; Σε παρακαλώ απάντησε μου γιατί είμαι σε αδιέξοδο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Νάντια μου, μπορεί να μην θέλεις να την χάσεις, αλλά δεν γίνεται να έχεις και την πίτα σωστή και τον λύκο χορτάτο. Εφόσον λοιπόν, η φιλία σου μ' αυτό το κορίτσι δεν νιώθεις να σε γεμίζει πια, απλά πάρε το απόφαση και ξέκοψε την σιγά-σιγά, ή κράτα επαφές μαζί της στο βαθμό και στη συχνότητα που πραγματικά επιθυμείς κι όχι γιατί "έτσι πρέπει".

Βλέπεις, στις φιλίες ισχύει ό,τι και στις ερωτικές σχέσεις. Δηλαδή, όσο κι αν αγαπάς και αν νοιάζεσαι κάποιον, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσεις τη συναναστροφή  μαζί του κάτω από τις ίδιες συνθήκες, μόνο για χάρη του παρελθόντος όταν το παρόν δεν σου λέει τίποτα πια. Αντίθετα, εφόσον μέσα σου σού έχει τελειώσει η ιστορία, είναι καλύτερα να βάζεις ένα τέλος ώστε ο καθένας να έχει την ευκαιρία να προχωρήσει μπροστά με άλλους ανθρώπους, παρά να παραμυθιάζεται στην ιδέα ότι "τίποτα δεν έχει αλλάξει" και όλοι να γεμίζουν πικρία εντωμεταξύ.

Στο κάτω-κάτω, δεν μιλάμε για κάποιο σφάλμα που διέπραξε κάποιος από πρόθεση. Μιλάμε για το γεγονός ότι στην πορεία της ζωής όλοι μπορεί να υποστούμε αλλαγές που έχουν σχέση με τις νέες εμπειρίες που βιώνουμε, τα νέα πρόσωπα που συναντάμε και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά μας χάρη σε σ' όλα αυτά, τα οποία είναι αναμενόμενο να επηρεάζουν την οπτική και τα γούστα μας.

Τώρα, στη δική σας περίπτωση απλά έτυχε εσύ να συναντήσεις νέους ανθρώπους και να γευτείς νέες εμπειρίες, οι οποίες σε αλλάζουν και σε διαμορφώνουν με έναν διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τη φίλη σου. Αυτό δεν κάνει καμιά από τις δυο σας καλύτερη ή χειρότερη. Σας κάνει απλά διαφορετικές με τρόπο που δεν μπορείτε να συνδεθείτε όπως στο παρελθόν.

Τέτοιες εξελίξεις συμβαίνουν στη ζωή, αλλά και πάλι δεν είναι γραμμένες σε πέτρα. Δηλαδή, μπορεί μετά από πέντε-δέκα χρόνια, όταν η κάθεμια σας θα έχει κάνει τον κύκλο της (καριέρα-γάμος-οικογένεια) να ξαναβρεθείτε και να είσαστε ξανά κολλητές σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Βέβαια, με τον ίδιο τρόπο μπορεί η φίλη σου να νιώσει παρόμοια συναισθήματα απέναντι σου κι εκεί να χάσετε την μπάλα.

Αλλά έτσι είναι η ζωή, γεμάτη ανατροπές, ρίσκα, αντιφάσεις και το μόνο που μένει κάθε φορά είναι να είμαστε όσο περισσότερο ειλικρινείς μπορούμε με τον εαυτό μας και τους άλλους και να μην ρίχνουμε ευθύνες σε άτομα που δεν τους αναλογούν (είτε αυτά είμαστε εμείς οι ίδιοι είτε οποιοσδήποτε άλλος). Τις περισσότερες φορές, η ζωή απλά συμβαίνει. Πίστεψε σ' αυτή και κάτι καλό θα βγει στο τέλος. Αρκεί να μην προσπαθείς να ρίξεις κανέναν στην πορεία (ούτε και τον εαυτό σου εννοείται).

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ