Προβλημα με φίλη | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
16:38
29/9/2014

Προβλημα με φίλη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαρίνα

Το έκανα κάπως απότομα όμως δεν μπορούσα να της εξηγησω εύκολα γιατί απομακρυνθηκα.

Αγαπητή Θεία Λουκία,

Με λένε Μαρίνα και φέτος θα πάω Γ Λυκείου. Aπο την Α λυκείου κανω παρέα με μια κοπέλα που δεν είναι από την περιοχή μου, αλλά αυτούς τους τελευταίους μήνες άρχισε να μην μου αρέσει η συμπεριφορά της. Δεν είναι οτι άλλαξε αυτή, αυτή έκανε τα ίδια πράγματα, απλά εμένα δεν μου ταίριαζε πια και προσπάθησα σιγά σιγά να ξεκοψω. Ομολογω οτι το έκανα κάπως απότομα όμως δεν μπορούσα να της εξηγησω εύκολα γιατί απομακρυνθηκα. Η συγκεκριμένη κοπέλα πίνει παρα πολύ, κλέβει απο μαγαζιά και γενικά κάνει πράγματα που είναι παράνομα και επικίνδυνα. Εμενα αυτο δεν μου άρεσε μετα από ένα σημείο και πέρα. Καποια στιγμή με ρώτησε γιατί απομακρυνθηκα και της ειπα οτι δεν έχει να κάνει με εκείνη αλλά με εμένα και ότι περνάω δύσκολη φάση. Μια εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία μαθαίνω ότι θα πάει στο ίδιο σχολείο με εμένα γιατί μετακόμισε και την βλέπω στο δρόμο. Μου λεει 'Γεια σου Μαρίνα, τι κανεις;' και μιλάμε πολυ τυπικά και στο τέλος μου λεει "Αντε τωρα θα σε βλέπω και στο σχολείο αφού δεν γίνεται αλλιώς θα το ανεχτώ". Καταννοω τον θυμό της αλλα δεν μπορώ να σκέφτομαι οτι θα υφίσταμαι τέτοιο ψυχολογικό πολεμο κάθε φορά που θα την βλέπω στο σχολείο. Ετσι κι αλλιώς οι άνθρωποι αλλάζουν, δεν γίνεται να είμαστε ίδιοι. Τι μου προτείνεις;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρίνα μου, έχεις κάθε δίκιο να θέλεις να απομακρυνθείς από μια φιλία που δεν σε εκφράζει πια, πόσο μάλλον όταν περιλαμβάνει συμπεριφορές που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία σου ή να σε φέρουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Ωστόσο, πιστεύω ότι ως πρώην φίλη αυτής της κοπέλας τής χρωστάς μια πιο ξεκάθαρη εξήγηση για την απομάκρυνση σου.

Φυσικά, αν διστάζεις γιατί δεν μπορείς να της μιλήσεις κατά πρόσωπο, θα μπορούσες να της στείλεις κάποιο μέιλ ή ένα μήνυμα. Όμως όποιο τρόπο κι αν διαλέξεις, θα ήταν καλό να της πεις όσο πιο ευγενικά μπορείς ότι δεν νιώθεις πια τόσο άνετα με τα πράγματα που κάνατε στο παρελθόν και ότι τώρα νιώθεις την ανάγκη για πιο νορμάλ καταστάσεις.

Οτιδήποτε κι αν της πεις, προσπάθησε να μην είναι επικριτικό για τη συμπεριφορά της, να μην ακούγεται δηλαδή σαν κατηγορία ή σαν να της κάνεις κήρυγμα, αλλά να της κάνει ξεκάθαρο ότι δεν σε εκφράζει και δεν θέλεις να ζεις με αυτόν τον τρόπο.

Έτσι, ίσως την ταρακουνήσεις για να αναθεωρήσει τις επιλογές της και να πάρει έναν πιο ασφαλή δρόμο. Βέβαια, συνήθως αυτές οι περιπτώσεις εφήβων κρύβουν πίσω τους αρκετά οικογενειακά προβλήματα και έναν ιδιαίτερα χαμηλό αυτοσεβασμό και γι' αυτό δεν ξεφεύγουν τόσο απλά. Αλλά όπως κι αν έχει, εσύ θα πρέπει να κάνεις το σωστό για να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου κι ας μην οδηγήσει πουθενά για εκείνη. Από την άλλη, όπως άλλαξες εσύ, έτσι μπορεί ν' αλλάξει κι εκείνη αν της δοθεί η κατάλληλη αφορμή...
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ