ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩ | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:35
30/5/2011

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Η κόρη μου εδώ και 3 χρόνια που ο πατέρας της άνοιξε την πόρτα και έφυγε και έκανε και εξώγαμα παιδιά,  νοιώθει έντονα την έλλειψη του, μου βγάζει ανασφάλειες, της λείπει ο πατέρας της και έχει ένα ύφος σαν να έχει κατάθλιψη.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Η κόρη μου η μικρή (20 χρόνων) είναι ευαίσθητο παιδί, κρεμασμένο μια ζωή στον πατέρα της που ήταν το πρότυπο της. Εδώ και 3 χρόνια που ο πατέρας της άνοιξε την πόρτα και έφυγε και έκανε και εξώγαμα παιδιά, η κόρη μου νοιώθει έντονα την έλλειψη του, μου βγάζει ανασφάλειες, της λείπει ο πατέρας της και έχει ένα ύφος σαν να έχει κατάθλιψη. Εγώ προσπαθώ να της εξηγήσω ότι συμβαίνουν στη ζωή αυτά τα γεγονότα και να πάρει τη ζωή στα χέρια της, αλλά εκείνη δεν μπορεί να το χωνέψει, διότι θέλει την αποκλειστικότητα του. Της έχει κοστίσει πολύ παρ' όλη την ηλικία της. Της πρότεινα να πάει σε ψυχολόγο για υποστήριξη. Τι να κάνω για να την βοηθήσω; Δεν μπορώ να τη βλέπω να κλαίει επειδή εκείνος δεν ήταν μαζί μας Χριστούγεννα και Πάσχα ή στην γιορτή της.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook 

Απ' αυτά που μου λες η κόρη σου δεν έχει απλά ένα ύφος "σαν να έχει" κατάθλιψη, έχει κατάθλιψη. Το λογικότερο είναι ότι είναι πολύ θυμωμένη με τον πατέρα της, αλλά δεν μπορεί να εκδηλώσει αυτόν τον θυμό προς εκείνον, γι' αυτό τον στρέφει εναντίον του εαυτού της με την αυτολύπηση και την άρνηση της πραγματικότητας.

Επίσης, πιθανολογώ ότι όσο μεγάλωνε η κόρη σου δεν πήρε ποτέ τη σωστή προσοχή που έχει ανάγκη κάθε κορίτσι να πάρει από τον πατέρα του για να μάθει να αποδέχεται τη θηλυκή της πλευρά και ν' αγαπάει τον εαυτό της, γι' αυτό έχει βιώσει και εξακολουθεί να βιώνει την αποξένωση από εκείνον σαν προσωπική απόρριψη.

Για να ξεπεράσει αυτή την κατάσταση, σίγουρα χρειάζεται υποστήριξη από ψυχολόγο, αλλά χρειάζεται και τη δική σου υποστήριξη. Καταλαβαίνω ότι ο χωρισμός έχει κοστίσει και σε σένα πάρα πολύ και ότι νιώθεις μεγάλη πικρία για τον πρώην άντρα σου, αλλά αν θέλεις να βοηθήσεις την κόρη σου θα πρέπει να κάνεις την υπέρβαση και να προσπαθήσεις να αποκαταστήσεις την επικοινωνία μαζί του, τουλάχιστον στον βαθμό του εφικτού. Σίγουρα, η τόσο μεγάλη ψυχρότητα από μέρους του έχει βρει έδαφος και στη δική σου συμπεριφορά απέναντι του, οπότε είναι στο χέρι σου ν' αλλάξεις αυτή την ισορροπία μέχρι κάποιον βαθμό τουλάχιστον. Εξήγησε του την κατάσταση και ζήτα του τη συνεργασία του στο θέμα της κόρης σας. Αν εκείνος δεν μπορεί να είναι μαζί σας στις σημαντικές γιορτές, τότε ίσως μπορεί να είναι μαζί σας την προηγούμενη ή την επόμενη, έστω για να πάρει την κόρη του για μια βόλτα και να μπορέσουν να έχουν μια στοιχειώδη επαφή οι δυο τους.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ν' αναγνωρίσεις και ν' αποδεχτείς η ίδια τα αρνητικά συναισθήματα της κόρης σου. Αυτή τη στιγμή, πιθανόν και για τη δική σου αυτοπροστασία, προσπαθείς να υποβαθμίσεις τη θλίψη της και να την παρουσιάσεις σαν κάτι "αδικαιολόγητο" ή "υπερβολικό". Ωστόσο, αν έδειχνες μεγαλύτερη κατανόηση και της επέτρεπες να "πενθήσει" για την χαμένη σχέση με τον πατέρα της, θα της έδινες την ευκαιρία να βιώσει όλη την γκάμα των συναισθημάτων της χωρίς ενοχές και τελικά να βγει από αυτή την κατάσταση πιο δυνατή.

Όντως, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας αρέσει κιόλας. Έτσι, για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας όταν συμβαίνουν άσχημα πράγματα, πρέπει προηγουμένως να δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να αναγνωρίσει την κατάσταση και να νιώσει ό,τι είναι να νιώσει, όσο τρομακτικό ή αρνητικό κι αν φαίνεται κάτι τέτοιο. Αυτό μένει να κάνετε κι εσείς, τώρα. Γιατί τελικά, ίσως μ' αυτή την ευκαιρία να βοηθήσεις και εσύ τον εαυτό σου να ξεπεράσει τα φαντάσματα του παρελθόντος και να δει τη ζωή με άλλα μάτια, όχι γιατί θα πρέπει, αλλά γιατί έτσι θα το νιώθεις πραγματικά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ