Πώς να τη βοηθήσω; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
12:01
15/7/2011

Πώς να τη βοηθήσω;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ουφ....

Τα'χει με έναν άνθρωπο, ο οποίος την προσβάλλει σε κάθε δυνατή ευκαιρία, την ταπεινώνει διαρκώς και κάποιες φορές σηκώνει χέρι πάνω της... Κάποτε είχε κάνει την προσπάθεια να φύγει, αλλά μέσα σε ένα δίμηνο επέστρεψε σπίτι τους...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου θεία Λουκία... ο λόγος που σου στέλνω το μήνυμα, είναι η αρρωστημένη σχέση μιας φίλης μου... Τα'χει με έναν άνθρωπο, ο οποίος την προσβάλλει σε κάθε δυνατή ευκαιρία (ακόμη και όταν μιλάμε στο τηλ), την ταπεινώνει διαρκώς και κάποιες φορές σηκώνει χέρι πάνω της... Κάποτε είχε κάνει την προσπάθεια να φύγει, αλλά μέσα σε ένα δίμηνο επέστρεψε σπίτι τους... Αυτό συνέβη προ διετίας... Κάθε τόσο, ο άλλος κάνει από μια νέα... και μετά κάνει τον καλό και φυσικά πάλι τα ίδια... Με αποκορύφωμα προχτές, όπου απείλησε να σκοτώσει το κατοικίδιό τους (ευτυχώς μεσολάβησα και πήγε κάπου καλά)... Το θέμα είναι ότι, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, πάλι άρχισε να της κλαψουρίζει και τώρα μάλιστα έλεγε ότι σκεφτόταν να πάει ο ίδιος σε ψυχίατρο (αν και αυτό έγινε μετά από πολλή πίεση της φίλης μου και δε νομίζω ότι το εννοεί αυτός πραγματικά, γιατί πάντα θεωρεί πως έχει δίκιο σε όλα...). Γενικά ακόμη και τώρα, κάνει το μετανιωμένο (χτες μάλιστα της είπε ότι παραλίγο να την κερατώσει, αλλά δεν το έκανε, γιατί την αγαπάει-ΕΛΕΟΣ!). Εγώ με τη σειρά μου, είπα στη φίλη μου ότι πλέον δε θέλω να μου ξαναπεί τίποτα σε σχέση με αυτή τη σχέση, γιατί πραγματικά βασανίζομαι να τη βλέπω να υποτιμά τόσο πολύ τον εαυτό της και να ψάχνει να βρει συνεχώς δεκανίκια (σκέφτεται κ άλλο έναν άντρα, με τον οποίο δν έχουν κάνει κάτι, αλλά δεν το θεωρώ φυσιολογικό). Δεν ξέρω πως μπορώ να τη βοηθήσω να ξεφύγει από κει μέσα (είχε επίσης μια άλλη αποτυχημένη μακροχρόνια σχέση και τώρα θεωρεί ότι αυτή η σχέση είναι καλύτερη)... Περιττό να σου πω ότι η οικογένειά της την κατηγορεί ότι εκείνη τον προκαλεί και να κάτσει ήσυχη και να τον παντρευτεί... Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά, έχω κουραστεί εδώ και δύο χρόνια αυτό το τροπάρι και να μου λέει ότι τον αγαπά. Αυτό δεν είναι αγάπη, είναι αγάπη για τη νοσηρότητα... Αυτή πιστεύει ότι μπορεί να τον κάνει πάλι όπως ήταν στις αρχές ή όπως είναι όταν μετανιώνει (δε θεωρώ ότι είναι καλύτερος επειδή δε σηκώνει χέρι πάνω της, αλλά τέλος πάντων). Το ξέρω πως δεν μπορώ να κάνω κάτι, γι' αυτό δεν την αφήνω να μου παραπονεθεί πλέον γι'αυτόν... Έχεις καμιά καλύτερη ιδέα να μου προτείνεις; :/  Και να σκεφτείς ότι της είχα βρει φιλοξενία για να φύγει από 'κει μέσα... Το μήνυμά μου είναι μια προσπάθεια προτού καταθέσω εντελώς τα όπλα...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καλή μου κοπέλα, κανείς δεν σώζεται όταν δεν θέλει να σωθεί... Έχεις απόλυτο δίκιο στην άποψη σου για τη σχέση της φίλης σου, αλλά το πρόβλημα της δεν είναι ο σύντροφος της, αλλά ο ίδιος της ο εαυτός. Απ' ότι καταλαβαίνω και μόνο από την στάση της οικογένειας της, η ίδια δεν έχει διδαχθεί ποτέ τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμηση και θεωρεί τον εαυτό της τυχερό μόνο και μόνο γιατί κάποιος γύρισε να την κοιτάξει.

Όπως πολύ σωστά παρατηρείς, αυτή είναι μια νοσηρή συμπεριφορά που μόνο δραματικές εξελίξεις μπορεί να φέρει. Γι' αυτό τον λόγο η φίλη σου δεν μπορεί να καταλάβει καν όσα της λες και τη συμβουλεύεις να κάνει, αφού καθώς νιώθει ανήμπορη και ανύπαρκτη χωρίς κάποιον άντρα στο πλευρό της, προτιμά να βρίσκεται σε μια σχέση που την κάνει να υποφέρει ψυχικά και σωματικά, παρά να βρεθεί μόνη της και αντιμέτωπη με τον εαυτό της.

Δυστυχώς ο ρόλος των φίλων σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ περιορισμένος και για να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στη ζωή αυτών των ανθρώπων πρέπει να πάρουν οι ίδιοι την απόφαση να ζητήσουν επαγγελματική βοήθεια -συνήθως με αφορμή κάποιο μοιραίο γεγονός.

Εσύ ήδη της έχεις σταθεί ως φίλη και πολύ σωστά της είπες ότι δεν θέλεις να σου παραπονεθεί ξανά για τη σχέση της. Βέβαια, μπορείς να της ξεκαθαρίσεις ότι αυτή η απόφαση σου έχει στόχο να προστατεύσει εσένα την ίδια από την συναισθηματική εξάντληση, αλλά αν εκείνη αποφασίσει να ξεφύγει απ' αυτή την κατάσταση και να κάνει κάτι ουσιαστικό για τον εαυτό της θα είσαι πρόθυμη να τη βοηθήσεις, οποτεδήποτε συμβεί αυτό.

Μέχρι τότε όμως, πιστεύω ότι κάνεις πολύ καλά να μην εμπλέκεσαι περισσότερο στις καθημερινές τριβές τους και να συνεχίσεις να δείχνεις την αποδοκιμασία σου γι' αυτό τον δεσμό. Το να παντρευτεί η φίλη σου αυτόν τον άντρα θα ήταν ολέθριο και οτιδήποτε μπορεί να την αποτρέψει απ' αυτό το βήμα μόνο θετικό μπορεί να είναι.

Με λίγα λόγια, έχε την από κοντά, αλλά και σε μια απόσταση ταυτόχρονα όσον αφορά στη σχέση της και από εκεί και πέρα προσευχήσου κάποια μέρα να δει το φως και να βγει από αυτή την κόλαση στην οποία έχει εγκλωβίσει τον εαυτό της, χωρίς να το θέλει.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ