Πολιτικη η ΣΑΣΣ; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:14
11/4/2013

Πολιτικη η ΣΑΣΣ;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ιωάννα

Σκέφτομαι πολυ σοβαρά να βάλω πρώτη επιλογή την Ιατρικη στη ΣΣΑΣ. Οι γονείς μου διαφωνούν όμως  και δεν μπορω να καταλάβω το γιατί.

At LoveJoy.gr we love toys! Αγόρασε σήμερα γυναικεία "παιχνίδια", εσώρουχα και δώρα, σε μοναδικό συνδυασμό ποιότητας και τιμής!

Αγαπητή θεία Λουκία, έχω στείλει και αλλες φορές (αρκετές μάλιστα) αλλα ποτε δεν απαντας και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Ελπίζω αυτη τη φορα να δώσεις σημασια σε κάτι που σίγουρα αφορά άμεσα το μέλλον μου.

Δίνω πανελλήνιες φέτος, θετική κατεύθυνση είμαι και θέλω να μπω ιατρικη. Ωστόσο έχω κάποιους ενδοιασμούς... Μένω στην Αθήνα και στο μηχανογραφικό τον Ιουλιο σκοπεύω να δηλώσω και τις 7 ιατρικές σχολές που υπάρχουν. Όμως σκέφτομαι πολυ σοβαρά να βάλω πρώτη επιλογή την Ιατρικη στη ΣΣΑΣ. Οι γονείς μου διαφωνούν όμως (δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα) και δεν μπορω να καταλάβω το γιατί. Μου λένε να δηλώσω πρώτα την ιατρικη Αθήνας και μετα τη ΣΣΑΣ , καθότι πιστεύουν οτι δεν μου ταιριάζει ο στρατός. Εγω δεν το βλέπω όμως έτσι και θέλω να πάω αλλα εκείνοι ειναι κάθετοι σε αυτο.

Μπορείς να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες για τη ΣΣΑΣ και για το προγραμμα της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των σπουδαστών; Και να με βοηθήσεις σχετικά με το πως θα πείσω τους γονείς μου; Σ ευχαριστω εκ των προτέρων και περιμένω απάντηση το συντομότερο δυνατόν όπου μπορείς

Υ.Γ. Πιστεύεις οτι ειναι καλύτερο για μια κοπέλα πιο "καλομαθημενη" ας πούμε να παει πολιτική ιατρικη η ΣΣΑΣ; 

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ιωάννα μου, ο λόγος που δεν σου απαντώ τόσο καιρό είναι αφενός γιατί δεν έχω ιδέα από τέτοια εκπαιδευτικά ζητήματα και αφετέρου γιατί το πρόβλημα σου είναι πάρα πολύ εξειδικευμένο και στην πράξη δεν έχω να σου πω πολλά περισσότερα απ' αυτά που μπορείς και μόνη σου να βρεις στο ίντερνετ.

Εν πάση περιπτώσει, καθώς φαίνεται ότι είσαι όντως καλομαθημένη και θέλεις το φαΐ σου μασημένο, θα συμφωνήσω με τους γονείς σου ότι θα δυσκολευτείς από τους περιορισμούς και τις απαιτήσεις της στρατιωτικής ζωής, αφού παράλληλα με την εκπαίδευση σου στην ιατρική -η οποία γίνεται στην πολιτική σχολη και είναι ακριβώς ίδια- θα πρέπει να ακολουθήσεις την προβλεπόμενη για τους αξιωματικούς στρατιωτική εκπαίδευση σε όλη τη διάρκεια των σπουδών σου (βλ. 6 χρόνια).

Συνοπτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μετακομίσεις στη Θεσσαλονίκη, ότι όλη την εργάσιμη εβδομάδα θα μένεις στις εγκαταστάσεις του στρατού και θα έχεις δικαίωμα βραδινής εξόδου μόνο την Τετάρτη, θα ακολουθείς το καθημερινό στρατιωτικό πρόγραμμα (βλ. πρωινές σωματικές ασκήσεις & απογευματινά ειδικά θεωρητικά μαθήματα) παράλληλα με τις σπουδές σου, ενώ το καλοκαίρι, μετά τη λήξη των πανεπιστημιακών μαθημάτων θα ακολουθείς ένα στρατιωτικό πρόγραμμα θερινής κατασκηνωτικής διαβίωσης για 3 εβδομάδες, πριν φύγεις για διακοπές.

Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή σου σ' αυτές τις σχολές είναι να περάσεις επιπλέον ιατρικές, ψυχιατρικές και αθλητικές εξετάσεις, για τις οποίες θα έπρεπε να έχεις αρχίσει να προετοιμάζεσαι ήδη.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να πάρεις από το στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου (στην Αθήνα βρίσκεται έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αν δεν κάνω λάθος) και από το σχετικό λινκ του σάιτ "Εκπαιδευτική Κλίμακα" που σου δίνω εδώ, το οποίο αναφέρεται στην ιατρική  Θεσσαλονίκης, όπου και η έδρα της της ΣΣΑΣ.

Το καλό με τις στρατιωτικές σχολές είναι ότι σου παρέχουν εξασφαλισμένη επαγγελματική απασχόληση, στην οποία όμως έχεις την υποχρέωση να παραμείνεις για τουλάχιστον 12 χρόνια μετά την ορκωμοσία σου. Επίσης, σου παρέχουν δωρεάν σίτιση, ένδυση και στέγαση, μαζί με ένα μικρό μηνιαίο επίδομα, αλλά όπως καταλαβαίνω αυτό είναι το τελευταίο που σε απασχολεί.

Από εκεί και πέρα, αν επιμένεις στην επιλογή σου, πιστεύω ότι θα πρέπει να δηλώσεις τις σχολές με φθίνουσα σειρά δυσκολίας από πλευράς μορίων (με πρώτη την πιο απαιτητική), ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για πολιτικές ή στρατιωτικές και ταυτόχρονα να υποβάλεις εγκαίρως τις απαραίτητες αιτήσεις για τις στρατιωτικές εισαγωγικές εξετάσεις (η προθεσμία φέτος λήγει στις 23 Απριλίου, όπως μπορείς να δεις στην προκήρυξη).

Συνεπώς αν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη για όλα αυτά και πιστεύεις ότι θα μπορέσεις ν' ανταπεξέλθεις, τότε θα βρεις και τον τρόπο να πείσεις τους γονείς σου, καθώς αυτό είναι το λιγότερο και δεν είναι κι απαραίτητο, εδώ που τα λέμε.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ