Ποιανου ειναι; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
14:15
16/5/2013

Ποιανου ειναι;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Φενια

Eιχα καθυστερηση, εκανα τεστ κ βγηκε θετικο. Αλλα μεχρι αυτο το διαστημα ειχα βρεθει και με το αγορι μου...

Γεια σου θεια Λουκια, ειμαι 24 χρονων. Εχω σχεση εδω και 3 χρονια αλλα παντα μ αρεσε ο κολλητος του. Πριν κανα μηνα λοιπον βρεθηκαμε σε ενα παρτυ, ε ηπιαμε ενα ποτηρακι παραπανω και το καναμε. Μετα ειχα καθυστερηση, εκανα τεστ κ βγηκε θετικο. Αλλα μεχρι αυτο το διαστημα ειχα βρεθει και με το αγορι μου και δεν ξερω ποιανου ειναι! Τι να κανω; Ευχαριστω εκ των προτερων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Φένια μου, περιττό να σου πω ότι α έχεις κάνει μπάχαλο... Είναι πολύ δύσκολο να ξέρεις ποιος είναι ο πατέρας χωρίς ειδική ιατρική εξέταση, ιδιαίτερα αν οι ερωτικές συνευρέσεις σας ήταν κοντά μεταξύ τους. Εκτός κι αν μπορείς να υπολογίσεις τις γόνιμες μέρες σου και είχες κάνει έρωτα μόνο με έναν από τους δύο εκείνες τις μέρες, το οποίο και πάλι μπορεί και να μην είναι σίγουρο.

Αν δεν βγάζεις άκρη από τις γόνιμες μέρες, ο μόνος τρόπος για να μάθεις με σιγουριά τίνος είναι το παιδί, είναι το τεστ πατρότητας. Αυτό γίνεται με εξέταση DNA σε δείγματα γενετικού υλικού (αίμα, σάλιο κ.λπ.) από τουλάχιστον έναν από τους πιθανούς πατέρες και αντίστοιχο δείγμα δικό σου ή του παιδιού.

Είναι μια αρκετά ακριβή εξέταση, η οποία μπορεί να γίνει από την 5η εβδομάδα της εγκυμοσύνης (σε κάποια εργαστήρια) και θα ήταν πολύ χρήσιμη σε περίπτωση που θέλεις να το κρατήσεις, ώστε να μπορέσεις να ζητήσεις την ανάλογη στήριξη από τον πατέρα. Περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες μπορεί να σου δώσει ο γυναικολόγος σου, τον οποίο ούτως ή άλλως θα χρειαστείς άμεσα, αλλά μπορείς να βρεις και στο ίντερνετ.

Αν πάλι δεν θέλεις να το κρατήσεις, δεν έχει και πολύ σημασία ποιου είναι το παιδί και μπορείς να πράξεις κατά συνείδηση, ανάλογα με το πόσο ειλικρινής θέλεις να είσαι μ' αυτά τα δυο αγόρια και πόσο ανάγκη έχεις από την οικονομική τους συνεισφορά στην άμβλωση.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει σημασία να πάψεις να φέρεσαι τόσο ανεύθυνα ως προς την αντισύλληψη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, γιατί όπως βλέπεις, πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση, αλλά μια φορά σπάει...

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ