Περίοδος και εγκυμοσύνη | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:27
24/10/2012

Περίοδος και εγκυμοσύνη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
litsa13

Αν κατα την διάρκεια της περιόδου κάνεις ελεύθερο σεξ πόσο τοις 100 υπάρχει πιθανότητα  να μείνεις έγκυος;

Θεία Λουκία έχω μια απορία αν κατα την διάρκεια της περιόδου κάνεις ελεύθερο σεξ πόσο τοις 100 υπάρχει πιθανότητα  να μείνεις έγκυος; Εχω περίοδο κάθε 25 μέρες σταθερό κύκλο.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λίτσα μου, εφόσον ο κύκλος σου είναι πραγματικά σταθερός και έχεις κύκλο 25 ημερών, η ωορρηξία σου γίνεται την 11η μέρα που σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνεις σοβαρά αντισυλληπτικά μέτρα γιατί υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μείνεις έγκυος  από την 8η έως και την 13η μέρα του κύκλου σου.
Βέβαια, επειδή σε κάποιους κύκλους μπορεί να έχουμε και δεύτερη ωορρηξία, χωρίς να υπάρχει τρόπος να το διαπιστώσουμε εκ των προτέρων, καλό θα ήταν να μην επαναπαύεσαι μόνο σ' αυτή τη μέθοδο, παρά μόνο εάν επιδιώκεις να μείνεις έγκυος και θέλεις να υπολογίσεις τις γόνιμες μέρες σου.
Όσο για το κατά πόσο μπορεί να μείνεις έγκυος κάνοντας ελεύθερα έρωτα ενόσω έχεις περίοδο, θα σου έλεγα να μην το ρισκάρεις μετά την τρίτη μέρα, γιατί ναι μεν μπορεί να είναι μάλλον απίθανο να μείνεις έγκυος πριν την 8η μέρα, αλλά κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί το αντίθετο.
Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με το θέμα σου συστήνω να διαβάσεις το άρθρο που δημοσιεύουμε στο WomenOnly με τίτλο "Μάθε πότε μπορεί να μείνεις έγκυος" που εξηγεί όλον αυτό τον μηχανισμό με λεπτομέρειες.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ