Παρατηρήσεις... | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
15:14
22/7/2011

Παρατηρήσεις...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
ελίζα

Κατα ενα άγραφο πλην αδικο νόμο θα έπρεπε να φροντίζω να γινονται όλες οι δουλειες του σπιτιού. Όμως, δεν εκτιμάει ποτέ τις προσπάθειες μου αλλά το χειρότερο είναι οτι δέχομαι διαρκώς παρατηρήσεις σε καθημερινή βάση...  

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπημένη θεία Λουκία, ελπίζω να εισαι καλά, η στήλη σου ειναι super! Οι συμβουλές σου μπορώ να πω με βοηθούν να καταλάβω πολλά και σίγουρα πολύ κόσμο. Το δικό μου πρόβλημα ειναι περίπλοκο. Τον τελευταίο χρόνο μένω μαζι με το φίλο μου σπίτι του και ενώ στην αρχή όλα πήγαιναν τέλεια σιγά σιγά άρχισαν τα καθημερινά προβλήματα. Τι εννοώ: Όταν εχασα τη δουλειά μου και επειδή εκ των πραγμάτων εγω βρισκόμουν περισσότερες ώρες στο σπίτι απο εκείνον κατα ενα άγραφο πλην αδικο νόμο θα έπρεπε να φροντίζω να γινονται όλες οι δουλειες του σπιτιού. Το γεγονός οτι εκείνος δε βοηθάει καθόλου, ουτε τα ρούχα του δεν διπλώνει, είναι πλεον δεδομένο και το έχω συνηθίσει. Το εχουμε συζητήσει πολλες φορές με αποτέλεσμα να αντιδράει αποτομα παντα και να προβάλει ως επιχειρημα οτι ενω εκεινος δουλευει εγω καθομαι σαν αγάς όλη μέρα. Δεν εκτιμάει ποτέ τις προσπάθειες μου αλλά το χειρότερο είναι οτι δέχομαι διαρκώς παρατηρήσεις σε καθημερινή βάση. Για εκείνον ολα τα κάνω λάθος και χωρίς ζήλο! Για να σου δωσω ενα παράδειγμα: χθες μαλώσαμε γιατι τα ποτήρια δεν ηταν τοποθετημένα στη σωστή θέση μέσα στο πλυντήριο πιάτων!! Έλεος! Ολοκληρη σκηνη έκανε. Δεν ήμουν συνηθισμένη ετσι εγώ, κανένας δεν μου εκανε ποτέ παρατηρήσεις και είχα την ανεξαρτησία μου. Κάνω συχνά υπομονή γιατι τον αγαπάω αλλα και η υπομονή εχει τα οριά της. Πως να το αντιμετωπίσω ολο αυτό; Να δεχτώ την κατάσταση ως εχει και να μην αντιδρώ η να σηκωθώ να φύγω και να τα βγαλει πέρα μόνος του; Για να μαλώνουμε δεν πάει άλλο. Ελπιζω να μπορέσεις να μου απαντησεις σύντομα. Ευχαριστώ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Να μην κάνεις τίποτα από τα δύο. Απλά να δεις το θέμα από απόσταση, να το τοποθετήσεις στη σωστή του βάση και να οργανωθείς λίγο καλύτερα, ώστε οι δουλειές να μην απασχολούν τόσο πολύ από τον χρόνο σου.

Καταρχάς, το πρόβλημα σου δεν είναι καθόλου περίπλοκο, αλλά ένα πολύ συνηθισμένο καθημερινό πρόβλημα πάρα πολλών ζευγαριών. Προσωπικά, για να είμαι ειλικρινής δεν βρίσκω καθόλου άδικο το να αναλαμβάνει τις δουλειές του σπιτιού εκείνος που έχει τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο κι αφού σ' αυτή τη φάση δεν εργάζεσαι, αυτός είναι κι ένας τρόπος για να συνεισφέρεις στην κοινή σας ζωή. Εννοείται βέβαια, ότι αν ξαναπιάσεις δουλειά, θα πρέπει να ξαναμοιραστούν οι αρμοδιότητες στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά μέχρι τότε πρέπει κάπως να προσφέρεις κι εσύ πρακτικά διευκολύνοντας την καθημερινότητα σας.

Από εκεί και πέρα το πώς θα κάνεις τις δουλειές, είναι δική σου υπόθεση, αρκεί να γίνονται αποτελεσματικά και χωρίς να υπάρχουν απώλειες. Δηλαδή, αν στο παράδειγμα σου, είχες τοποθετήσει τα ποτήρια με τρόπο που δεν θα καθάριζαν καλά ή θα κινδύνευαν να σπάσουν, τότε είναι λογικό το αγόρι σου να εκνευριστεί από την προχειρότητα. Αν όμως η διαφωνία σας ήταν απλά θέμα χωροταξίας τότε το δίκιο είναι με το μέρος σου και την επόμενη φορά που θα σου κάνει αντίστοιχη παρατήρηση, πες του απλά ότι εσένα έτσι σου αρέσει να κάνεις τη συγκεκριμένη δουλειά κι αν εκείνου δεν του αρέσει ο τρόπος σου μπορεί να την κάνει μόνος του και δεν θα τον παρεξηγήσεις καθόλου.

Γενικότερα, να ξέρεις ότι ο καθένας σε ένα ζευγάρι που αρχίζει να συζεί έχει μάθει να χειρίζεται το νοικοκυριό με έναν συγκεκριμένο, συχνά διαφορετικό τρόπο, τον οποίο θεωρεί ιδανικό, ενώ του άλλου άχρηστο με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολλές ανούσιες εγωιστικές συγκρούσεις. Όμως, το όλο ζήτημα είναι καθαρά πρακτικό κι έτσι οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε.

Έτσι, αν ο ένας από τους δύο έχει έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για να κάνει μια δουλειά, ο έξυπνος σύντροφος του πρέπει να επωφεληθεί από αυτή την πληροφορία και να υιοθετήσει τον νέο τρόπο, αφού έτσι διευκολύνει τόσο τη δική του ζωή, όσο και τη ζωή του συντρόφου του. Άλλωστε, μεταξύ μας, η καθημερινή φροντίδα του νοικοκυριού ενός ζευγαριού δεν είναι και τόσο χρονοβόρα υπόθεση, αφού δυο-τρεις ωρίτσες στο σύνολο αρκούν για να έχεις και το σπίτι στην εντέλεια και φρέσκο φαγητό στην κατσαρόλα.

Αρκεί λοιπόν, να βάλεις ένας σύστημα κι ένα πρόγραμμα σ' αυτά που κάνεις και θα δεις ότι το θέμα "νοικοκυριό" δεν θα σε προβληματίζει πια. Στη στήλη "Σπίτι" του WomenOnly θα βρεις πολλές ιδέες που θα σε διαφωτίσουν σχετικά. Όμως το πιο σημαντικό είναι να καταλάβεις ότι αν ήσουν στη θέση του αγοριού σου κι εκείνος είχε μείνει άνεργος ενώ εσύ εργαζόσουν, θα ήθελες να βρίσκεις ένα συμμαζεμένο και καθαρό σπίτι όταν θα γύριζες από τη δουλειά, ώστε να μπορείς να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στο να απολαύσεις τη συμβίωση με τον αγαπημένο σου, χωρίς νεύρα κι εξοντωτικούς καυγάδες.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ