Πανελλήνιες & απογοήτευση | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:40
5/6/2013

Πανελλήνιες & απογοήτευση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
anastasia21

Δεν ξέρω τι να κάνω με τους γονείς μου διότι φοβάμαι την αντίδραση τους! Να τους μιλήσω η να περιμένω να βγουν τα αποτελέσματα;

Αγαπημένη μας θεία Λουκία, για τις περισσότερες από εμάς είσαι μια ξεχωριστή φίλη, ένας άνθρωπος που μας βοηθάει να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και μας μαθαίνει τόσα πολλά πράγματα για τη Ζωή, οπότε ευχαριστούμε που υπαρχεις! Εγώ είμαι εδώ για να σου μιλήσω για ένα διαφορετικό θέμα σε σχέση με τα περισσότερα που υπάρχουν εδώ, όμως εξίσου σημαντικό που δεν αφορά ούτε την υγεία ούτε τις σχέσεις για τα οποία σου έχω μιλήσει κατά καιρούς! Πάντως εκ των προτέρων θα ήθελα να σου πω ότι πραγματικά χρειάζομαι τη βοήθεια σου γιατί είσαι η μοναδική μου λύση! Φέτος τελειώνω την Τρίτη λυκείου, το σχολείο δηλαδή γενικότερα και δίνω πανελλήνιες! Όλα τα χρόνια από το δημοτικό ακόμα υπήρξα η καλύτερη μαθήτρια της τάξης, βραβεία, αριστεία, έπαινοι κτλ. Οπότε φαντάζεσαι ότι ξεκίνησα με τις καλύτερες προοπτικές την προετοιμασία για τις εξετάσεις, στην πορεία όμως για πρώτη φορά στη Ζωή μου τα παράτησα, το διάβασμα έγινε όλο κι πιο αφόρητο και έφτασα παραμονές εξετάσεων σχεδόν αδιάβαστη! Εδώ θέλω να προσθέσω ότι έχω ήδη γράψει τα περισσότερα μαθήματα και υπολογίζω ότι τα πήγα από καθόλου καλά έως χάλια! Κι εδώ χρειάζομαι τη συνδρομή σου.. Τώρα λοιπόν δεν ξέρω τι να κάνω με τους γονείς μου διότι φοβάμαι την αντίδραση τους! Να τους μιλήσω η να περιμένω να βγουν τα αποτελέσματα; Κι αν αποφασίσω τελικά να τους μιλήσω, που είναι μάλλον αυτό που προτιμώ, τι να τους πω και πως να τους φέρω πιο μαλακά μπροστά στην αποτυχία μου; Να σημειώσω πως οι γονείς μου είναι κάπως οξύθυμοι. Αλλά είναι και τα κοινωνικά σχόλια που φοβάμαι όταν ακουστεί ότι δεν πέρασα σε κάποιο από τα υψηλόβαθμα πανεπιστήμια! Βέβαια αυτό που προέχει είναι οι γονείς μου. Θέλω λοιπόν τη γνώμη σου για το πως πρέπει να το αντιμετωπίσω, αφού φοβάμαι να τους το ανακοινώσω έτσι απλά! Σε παρακαλώ απάντησε μου, είναι πραγματικά ζήτημα ζωής και θανάτου τελικά.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αναστασία μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια κι ελπίζω να σε βοηθήσω για ακόμα μια φορά. Στο θέμα μας τώρα, πρώτα απ' όλα θα σου πω ότι προτρέχεις: πρώτον, μπορεί να μην έχεις γράψει τόσο χάλια όσο νομίζεις και δεύτερον, δεν ξέρεις τι έχουν γράψει οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι, στοιχείο ιδιαίτερα κρίσιμο ως προς τη διαμόρφωση των βάσεων. Συνεπώς είναι κρίμα να δραματοποιείς τα πράγματα και να προδιαγράφεις την αποτυχία σου, όταν ξέρουμε ήδη ότι τα φετινά θέματα παρουσίαζαν γενικότερα αυξημένο βαθμό δυσκολίας που σημαίνει ότι μάλλον η πλειονότητα δεν έγραψε καλά.

Έπειτα θα σου θυμίσω ότι οι σπουδές είναι κάτι που κάνεις για σένα και μόνο, δηλαδή είναι μέρος της δικής σου ζωής και όχι των γονιών σου ή -ακόμη λιγότερο- του κοινωνικού σου κύκλου. Βέβαια, οι γονείς σου μπορεί να έχουν τα δικά τους όνειρα και τις δικές τους ελπίδες για σένα, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα και δεν πρέπει να το αφήνεις να καταδυναστεύει τη ζωή σου. Άλλωστε έχεις φτάσει πια στην ενηλικίωση και έχεις κάθε δικαίωμα -και την υποχρέωση- ν' αποφασίζεις για τον εαυτό σου.

Συνεπώς, το καλύτερο θα ήταν να δηλώνεις απλά σε όποιον σε ρωτάει ότι δεν είσαι ευχαριστημένη από την απόδοση σου στις εξετάσεις κι ότι θα σκεφτείς πώς θα χειριστείς το θέμα του μηχανογραφικού σου, αφού ανακοινωθούν οι βαθμοί.

Στο κάτω-κάτω δεν είναι και το τέλος του κόσμου και στην ακραία περίπτωση να τα έχεις πάει όσο χάλια νομίζεις, κανένας δεν σε εμποδίζει να ξαναπροσπαθήσεις του χρόνου, αν πράγματι το θέλεις. Ταυτόχρονα, μην ξεχνάς ότι υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι για να φτάσεις στον ίδιο προορισμό που σημαίνει ότι θα μπορούσες να γραφτείς σε μια σχολή με συναφές αντικείμενο και αργότερα να μεταπηδήσεις σε κάποια καλύτερη, κάτι που μπορεί να σε "καθυστερήσει" λίγο αλλά θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον τελικό σου στόχο.

Εντωμεταξύ μέχρι να βγουν οι βαθμοί, χρησιμοποίησε τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτεις πλέον άφθονο για να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου, να οργανώσεις τη σκέψη σου και να ξεκαθαρίσεις τι πραγματικά θέλεις η ίδια από τον εαυτό σου, χωρίς να καταλήγεις σε βιαστικά συμπεράσματα από κεκτημένη ταχύτητα.

Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι ότι αυτή είναι μόνο μια φάση της ζωής σου και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να προδιαγράψει το μέλλον σου. Βλέπεις στη ζωή τα χαρτιά ξαναμοιράζονται πάρα, μα πάρα πολλές φορές και αυτό που σήμερα μοιάζει σαν η απόλυτη αναποδιά, αύριο μπορεί να αποδεχτεί το μεγαλύτερο δώρο. Αρκεί να ξέρεις προς τα πού βαδίζεις και να είσαι αποφασισμένη να μετατρέψεις το πρόβλημα σε ευκαιρία. Είναι και αυτό ζήτημα οπτικής και σίγουρα, δεν είναι θέμα ζωής και θανάτου.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ