οικογενειακή φουρτούνα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
17:15
29/11/2011

οικογενειακή φουρτούνα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αναστασία

Προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία ώστε να μαζέψουμε ένα ποσό για να αποφύγουμε ένα μέρος του δανείου για να πάρουμε μικρό σπίτι σε μερικά χρόνια. Σταμάτησα να παίρνω 2 φορές το μήνα γυναίκα για τις χοντρές δουλειές του σπιτιού... Όμως εξακολουθούμε να δίνουμε 3000 ευρώ το χρόνο για να κάνει ένα ακριβό σπορ...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου Θεία Λουκία! Τα συγχαρητήριά μου την πολύτιμη στήλη σου! Είμαι παντρεμένη εδώ και μερικούς μήνες και με τον άντρα μου είμαστε μαζί 3 χρόνια. Η σχέση μας είναι πολύ καλή, υπάρχει αγάπη, κατανόηση και στήριξη. Χρόνος για εμάς δεν υπάρχει -γενικά είμαστε και οι 2 πολύ πιεσμένοι με τις δουλειές μας. Όσο αφορά την οικονομική μας κατάσταση έχουμε και οι 2 τους μισθούς μας (μειωμένοι πλέον με τα μέτρα της κυβέρνησης), δεν στερούμαστε κάτι, ούτε κάνουμε πολυτελή ζωή-όπως ο μέσος όρος των ανθρώπων θα έλεγα. Όμως προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία ώστε να μαζέψουμε ένα ποσό για να αποφύγουμε ένα μέρος του δανείου για να πάρουμε μικρό σπίτι σε μερικά χρόνια (το δάνειο δεν το γλιτώνουμε, απλά ίσως δεν το πάρουμε όλο).

Το θέμα είναι οτι προσπαθώ να κάνω οικονομία όσο μπορώ: σταμάτησα να παίρνω 2 φορές το μήνα γυναίκα για τις χοντρές δουλειές του σπιτιού (αν και δουλεύω 12 ώρες τη μέρα έχω αναλάβει εξ' ολοκλήρου πλεον και το νοικοκυριό), σταματήσαμε τις αγορές σε ρούχα, τις εξόδους, ψωνίζουμε στο super market κοιτώντας τα πιο οικονομικά τρόφιμα, το καλοριφέρ δεν το ανάβω γιατί το πετρέλαιο έχει ακριβύνει. Όμως εξακολουθούμε να δίνουμε 3000 ευρώ το χρόνο για να κάνει ένα ακριβό σπορ.

Χτες το βράδυ προσπάθησα να του πω μήπως να βρίσκαμε έναν άλλο χώρο φθηνότερο που να κάνει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα αλλά αντί να το συζητήσει, αντέδρασε λεκτικά έντονα και πολύ ειρωνικά και αισθάνθηκα οτι βρισκόταν σε άμυνα-λες και είμαι εχθρός. Δεν άκουγε καν τι προσπαθούσα να του εξηγήσω και μου έλεγε οτι δεν πρόκειται ποτέ δεν κόψει το συγκεκριμένο άθλημα (αν και γω δεν του είπα ποτέ να το κόψει απλά να το συνεχίσει αλλού). Όσο και να συζητήσαμε αργότερα, μου είπε οτι δεν πρόκειται να το σταματήσει το σπορ και οτι αυτό είναι το μόνο προσωπικό έξοδο που κάνει πλέον. Σε παρόμοια διαφωνία στο παρελθόν είχε αντιδράσει το ίδιο και εμένα αυτή η συμπεριφορά με πληγώνει και του το έχω εξηγήσει. Και γω ζορίζομαι οικονομικά αλλά προσπαθώ για να πάρουμε δικό μας σπίτι.

Νομίζω οτι η μητέρα του και ο αδερφός του, του βάζουν λόγια (γιατί αυτά που έλεγε αναγνώρισα οτι δεν είναι δικές του σκέψεις) επειδή θεωρούν οτι του έχω πάρει τον αέρα και οτι εγώ κάνω κουμάντο στο σπίτι -πράγμα ανυπόστατο δεδομένου του χαρακτήρα μου. Επίσης, νομίζω οτι πρέπει να τους δίνει χρήματα κρυφά από εμένα γιατί και οι 2 είναι άνεργοι. Τι να κάνω θεία Λουκία; Από τη μία είναι η δουλειά που με έχει εξαντλήσει, από την άλλη ο άντρας μου με βλέπει σαν αντίπαλο. Θέλω οταν επιστρέφω κουρασμένη αργά το βράδυ στο σπίτι να ηρεμώ... Είμαι παράλογη;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Παράλογη δεν είσαι, παράλογη είναι η επιμονή σου να θυσιάζεσαι για έναν στόχο, ο οποίος δεν φαίνεται να είναι και τόσο κοινός μεταξύ σας (τουλάχιστον όχι πια). Απ' αυτά που μου λες, καταλαβαίνω ότι ο άντρας σου δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει απ' τις συνήθειες του προκειμένου να μειώσετε το ύψος του δανείου που θα χρειαστείτε για το σπίτι. Για οποιονδήποτε λόγο κρατάει αυτή τη στάση, η συμπεριφορά του δείχνει ότι ο στόχος αυτός δεν είναι τόσο σημαντικός για τον ίδιο και ότι κακώς επιμένεις να προσπαθείς να τον εξυπηρετήσεις από μόνη σου.

Σταμάτα λοιπόν να θυσιάζεσαι κατ' αποκλειστικότητα, ξαναπάρε τη γυναίκα που είχες για βοήθεια στο σπίτι και σταμάτα να ζορίζεσαι δίχως λόγο και αιτία. Άλλωστε, ακόμη και μια φορά την εβδομάδα να είχες οικιακή βοηθό, δεν θα έδινες ούτε τα μισά από τα χρήματα που χαλάει ο άντρας σου στον αθλητισμό. Καταλαβαίνω βέβαια, ότι το πρόβλημα σου είναι το έμμεσο μήνυμα που σου μεταδίδει εκείνος, ότι δηλαδή δεν ασπάζεται το όραμα σου κι αυτό είναι που σε ενοχλεί περισσότερο από τη σωματική κούραση.

Όμως, με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται κι αφού εκείνος δεν συμμετέχει στην κοινή σας προσπάθεια, θα πρέπει να πιάσεις το μήνυμα και να προσαρμοστείς αναλόγως. Εκτός κι αν έχεις σκοπό να πάρεις το δάνειο και το σπίτι (εννοείται) αποκλειστικά στο όνομα σου, κάτι που πρέπει να σκεφτείς διπλά αν αξίζει τον κόπο, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να σε φέρει σε μεγαλύτερη ρήξη μαζί του. Βλέπεις, οι δύσκολες εποχές που περνάμε και που απαιτούν πολλές καθημερινές θυσίες βάζουν σε δοκιμασία και τις σχέσεις μας και δεν είμαι σίγουρη ότι αξίζει να αυξάνεις την υφιστάμενη πίεση.

Επιπλέον, σ' αυτό που λες ότι ο άντρας σου σε βλέπει σαν εχθρό κι ότι ενδεχομένως σου κρύβει τη χορηγία του προς την οικογένεια του, θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις μήπως με την επιμονή σου στην απόκτηση αυτού του σπιτιού τον έχεις βάλει στη μέση και φέρεται έτσι από άμυνα. Γιατί εδώ που τα λέμε, είναι ανθρώπινο και προς τιμήν του να στηρίζει τη μητέρα του και τον αδελφό του που βρίσκονται σε ανάγκη, αντί να αδιαφορήσει και να δώσει προτεραιότητα σε ένα όραμα που στο κάτω-κάτω μπορεί να μην πραγματοποιηθεί ποτέ (δεδομένων των οικονομικών συνθηκών), θυσιάζοντας παράλληλα κάθε ευχαρίστηση του σ' αυτή τη ζωή.

Με άλλα λόγια ο άντρας σου έχει αναγνωρίσει και σέβεται τα όρια του. Καιρός να αναγνωρίσεις και να σεβαστείς κι εσύ τα δικά σου και να πάψεις να τον καταπιέζεις και να καταπιέζεσαι. Άλλωστε, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει χειρότερη εποχή για να αποταμιεύεις χρήματα από τη σημερινή, αφού καλά-καλά δεν ξέρουμε τι νόμισμα θα χρησιμοποιούμε του χρόνου...

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ