Ο αδερφός μου.. | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
11:04
25/1/2012

Ο αδερφός μου..

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαριάννα

Ο μεγαλύτερος αδερφός μου είναι αρκετά ανώριμος και λέει πράγματα που με πειράζουν! Πετάει σπόντες για εμένα και 2 φορές με έχει αποκαλέσει πουτ...ακι!! 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία καλησπέρα!! Έχω 2 αδέρφια μεγαλύτερα απο εμένα. Είμαι 16 χρονών, ο ένας αδερφός μου ειναι 22 και ο άλλος 27. Ο μεγαλύτερος αδερφός μου είναι αρκετά ανώριμος και λέει πράγματα που με πειράζουν! Πετάει σπόντες για εμένα και 2 φορές με έχει αποκαλέσει πουτ...ακι!! Δεν ξέρω τι να κάνω μαζί του! Δεν του έχω δώσει δικαίωμα να μου μιλάει έτσι..!! Εκτός απο αυτό, πριν λίγες μέρες είχα περίοδο και πονούσε πολύ η κοιλιά μου και πάθαινα κράμπες στην μήτρα μου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πονάω και εκεί. Και καθώς το συζητούσα με τον άλλον αδερφό μου, το άκουσε και αυτός και είπε: Φταίει που ξέρεις τι έχεις μέσα στο εσώρουχο σου! Και λέω εγώ, λογικό δεν είναι να ξέρω; Και μου λέει το θέμα είναι ότι το ξέρουν κι άλλοι!

Θεία μου σε παρακαλώ βρες μου κάτι για να του απαντήσω την επόμενη φορά που θα μου πει κάτι τέτοιο! Με πληγώνουν τα λόγια του! Και εκτός απο αυτό (του το είπα κιόλας) ότι ΔΕΝ έχει δικαίωμα να τα λέει αυτα και το τι κάνω στην προσωπική μου ζωή είναι δικό μου θέμα και μόνο! Δεν έχω δωσει δικαιώματα και γενικά είμαι μια φυσιολογική κοπέλα. Έχω ολοκληρώσει 1 φορά και δεν πιστεύω ότι είναι τόσο κακό ώστε να δέχομαι τέτοια κριτική! Και γενικά λέει πολλές κακίες για μένα που πάντα με πληγώνουν. Τι να κάνω; Γιατί το κάνει αυτο; Συγγνώμη που σε κούρασα απλά μένουμε στο ίδιο σπίτι, ειμαστε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Δεν μπορώ να τον ακούω να μιλάει έτσι για μένα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαριάννα μου, είναι σαφές ότι ο αδελφός σου έχει πολύ θυμό μέσα του και βασανίζεται από πολλές προκαταλήψεις, τόσο απέναντι σου, όσο και απέναντι στις γυναίκες γενικότερα, γι' αυτό δεν χρειάζεται να τον ξεσυνερίζεσαι, ούτε να σπας το κεφάλι σου τι θα του απαντήσεις. Το πρόβλημα είναι καθαρά δικό του και δεν πρέπει να το παίρνεις προσωπικά. Προφανώς αντιμετωπίζει (ή θα ήθελε να αντιμετωπίζει) εξίσου υποτιμητικά όλα τα θηλυκά κι αυτή η συμπεριφορά προδίδει τον φόβο, τη ζήλια και την καχυποψία του για τις γυναίκες κι όχι την ανωτερότητα του απέναντι τους όπως νομίζει ο ίδιος.

Το καλύτερο θα ήταν να μην του δίνεις καμία σημασία όταν λέει τέτοια πράγματα, ούτε να δείχνεις ότι πειράζεσαι. Γιατί όσο εκείνος καταλαβαίνει ότι σε πληγώνει, τόσο θα συνεχίσει να λέει τέτοιες κι ίσως χειρότερες ανοησίες. Αντίθετα, η παγερή αδιαφορία για τη γνώμη του είναι η πιο αποτελεσματική αντίδραση. Κάνε την κουφή, λοιπόν κι αν επαναλάβει την ίδια φράση, κοίτα τον με απορία και ρώτα τον, "είπες κάτι; Γιατί δεν άκουσα". Αν εξακολουθήσει δε, απλά πες του "δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σου", ή ακόμα "λες πολλές αρλούμπες τελευταία και με έχεις κουφάνει, γι' αυτό δεν ακούω".

Βέβαια, παράλληλα θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις πολλούς χαρακτηρισμούς για το άτομο του, αλλά γιατί να πέσεις στο επίπεδο του και να διαιωνίσεις μια κόντρα άνευ λόγου και άνευ ουσίας; Άσε τον να τρώγεται με τα ρούχα του κι απλά απόλαυσε την αμηχανία του.

Να θυμάσαι γενικότερα, ότι η απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους που επιχειρούν να σε προσβάλουν είναι η πιο αφοπλιστική αντίδραση, αφού κάνει σαφές ότι η επίθεση τους δεν βρίσκει τον στόχο της κι ούτε καν σε αγγίζει. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ