ΝΙΩΘΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ! | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:20
2/2/2011

ΝΙΩΘΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
korina

Πέφτω πάντα σε λάθος ανθρώπους, ενώ γνωρίζω από την αρχή ότι δεν είναι μεγάλη πιθανότητα να με θέλουν και αυτοί.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Είμαι πάρα πολύ καιρό μόνη μου! Εκτός από ένα μικρό χρονικό διάστημα που βρέθηκα σε μια περιστασιακή σχέση, όχι όμως καθαρά συναισθηματική, πέφτω πάντα σε λάθος ανθρώπους, ενώ γνωρίζω από την αρχή ότι δεν είναι μεγάλη πιθανότητα να με θέλουν και αυτοί. Νομίζω ότι δεν μπορώ να καταλάβω αν κάποιος με θέλει στην ζωή του ή όχι. Πολλοί με συμπαθούν και περνάνε καλά μαζί μου, με την παρέα μου. Λένε ότι είμαι γλυκιά, παίρνω θάρρος, αλλά πάντα τελικά με θέλουν όλοι για μια καλή φίλη. Νιώθω ότι τελικά, πέρα από μια καλή φίλη δεν αξίζω κάτι πάρα πάνω. Ήρθε στη ζωή μου ένας άνθρωπος που ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί του, πριν από περίπου 6 χρόνια. Δεν ήμασταν ποτέ μαζί όμως. Απλά μια ερχόταν κοντά μου και μια έφευγε. Ήρθε πάλι στη ζωή μου. Έχει πρόβλημα μεγάλο με το αλκοόλ. Δεν μπορώ ν' αντέξω τέτοια κατάσταση. Μου λείπουν και χρειάζομαι άλλα πράγματα. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν με θέλει κανένας. Και αναρωτιέμαι αν τελικά σαν γυναίκα φτάνω μέχρι εκεί. Σε αρρωστημένες καταστάσεις στην ουσία. Δεν έχω ενδιαφέροντα και το μόνο που κάνω όταν μένω μόνη μου είναι να τρώω. Σαν να μπορώ τελικά μόνο αυτό να κάνω που με ευχαριστεί και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο καλύτερα. Νιώθω μόνη. Αναρωτιέμαι τελικά μήπως όλα αυτά τα προκαλώ εγώ στον εαυτό μου γιατί φοβάμαι να δω την πραγματικότητα, αυτά τελικά που μου λείπουν και να περνάω καλά. Σας ευχαριστώ.

 

Παρότι δεν σε ξέρω και δεν γνωρίζω τίποτα για την ηλικία ή την εμφάνισή σου, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι η μόνη διαφορά σου με τις γυναίκες που έχουν ικανοποιητικές σχέσεις με τους άντρες είναι η ποιότητα της σχέσης που έχεις με τον εαυτό σου.

Αν φέρεσαι στον εαυτό σου σαν να είναι σκουπιδοτενεκές, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα περισσότερο από τους άλλους. Όπως, η ίδια απέρριψες τον αλκοολικό φίλο σου -και πολύ καλά έκανες- έτσι κι οι άλλοι είναι πολύ εύκολο ν' απορρίψουν ερωτικά μια γυναίκα που δεν δείχνει ότι εκτιμά τον εαυτό της, ώστε να τον φροντίσει και να προβάλει τα θετικά του στοιχεία, αντί να δίνει έμφαση στ' αρνητικά.

Επιπλέον, για να σ' αρέσει το φαγητό τόσο πολύ και να βρίσκεις σ' αυτό τη μοναδική σου ευχαρίστηση, θα έχεις και κάποια κιλάκια παραπάνω κι αυτό δεν βοηθάει στις σχέσεις. Και δεν βοηθάει, όχι γιατί δεν θεωρείται ελκυστικό από αισθητική άποψη (αφού κι οι παχουλοί άντρες έχουν ψυχή και ερωτεύονται ζουμερές κυρίες), αλλά κυρίως γιατί το χρησιμοποιείς ως ασπίδα που θα κρατήσει μακριά όποιον τολμήσει να δει κάτι ερωτικό σε σένα.

Δεν ξέρω αν πάντα είχες την ίδια στάση ζωής, αλλά αν πράγματι θέλεις ν' αλλάξει κάτι στα ερωτικά σου, πρέπει να τολμήσεις να κάνεις μια καινούργια αρχή και να μάθεις να αγαπάς και να εκτιμάς τον εαυτό σου γι' αυτό που είναι. Ακούγεται τετριμμένο, αλλά αυτή είναι η μοναδική και η μαγική λύση στο πρόβλημα σου.

Μπορεί και μόνο η προοπτική αυτή να σε τρομάζει, αλλά αρκεί να σκεφτείς ότι δεν έχεις να χάσεις απολύτως τίποτα, αφού η τακτική που έχεις ακολουθήσει μέχρι σήμερα δεν έχει φέρει αποτέλεσμα. Έτσι, το πολύ-πολύ να βρεθείς στο ίδιο σημείο.

Όμως, ήδη ξέρεις τι θέλεις και ουσιαστικά ξέρεις, βαθιά μέσα σου πώς να το πετύχεις. Λες ότι δεν έχεις ενδιαφέροντα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, αφού έχεις τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το φαγητό. Άρχισε λοιπόν από εκεί. Αφού σ' αρέσει το καλό φαγητό, είναι εύκολο ν' αρχίσεις να μαθαίνεις πώς θα τρως νόστιμα και ταυτόχρονα υγιεινά, ώστε σιγά-σιγά ν' αρχίσεις να χάνεις κάποια από τα περιττά κιλά με τη βοήθεια και λίγης άσκησης ταυτόχρονα.

Δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου. Αρκούν δύο μισάωρα απλό περπάτημα την ημέρα για να κάνουν τη διαφορά. Μόλις αρχίσεις να αισθάνεσαι πιο ανάλαφρη θα δεις ότι η διάθεση σου θ' αλλάξει και αντίστοιχα θ' αλλάξει και ο τρόπος που σ' αντιμετωπίζουν οι άλλοι.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να μην περιμένεις θεαματικές αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη. Απλά κάνε ένα βήμα τη φορά κι άρχισε να επιβραβεύεις τον εαυτό σου, με κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις περισσότερο γυναίκα, όπως ένα μοντέρνο σκουλαρίκι ή ένα χτενάκι, αλλά σίγουρα όχι με το φαγητό.

Παράλληλα, χρησιμοποίησε το ίντερνετ για να διευρύνεις τις γνώσεις σ' ότι σ' απασχολεί, για να βρεις ομάδες, δραστηριότητες και παιχνίδια που θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον και για να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, άντρες και γυναίκες που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμού μαζί σου. Από εκεί και πέρα δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει. Η επαφή με νέους ανθρώπους στη ζωή σου θα σου φέρει νέες ευκαιρίες και μπορεί ν' ανοίξει τους ορίζοντες σου σε δρόμους που δεν είχες ποτέ φανταστεί.

Αρκεί να βάζεις νέους, θετικούς και κοντινούς στόχους και να κάνεις μικρές προόδους κάθε τόσο, ώστε να πετύχεις να αγαπάς και να φέρεσαι στον εαυτό όπως θ' αγαπούσες και θα φερόσουν στο παιδί σου, αντί να τον έχεις για σκουπιδοτενεκέ, όπως τώρα. Και τότε, θα δεις ότι δεν θα νιώθεις πια ποτέ τόση μοναξιά, είτε είσαι με άντρα, είτε χωρίς.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ