Ναρκωτικά | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:48
24/7/2013

Ναρκωτικά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαρία

Πρίν κανα δίμηνο τον πλησίασαν ''κακές'' παρέες και με πρόφαση το ''μια φορά ίσον καμία'' τον έριξαν πάλι στα ναρκωτικά. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου θεία, ο λόγος που αποφάσισα να σου γράψω είναι πολύ σοβαρός..έχω σχέση με ένα παιδί πάνω από ένα χρόνο..ήταν πρώην χρήστης ναρκωτικών (κοκαΐνης και ηρωίνης, από την μύτη) περίπου για διάστημα 6 μηνών! Μπήκε σε κλειστό πρόγραμμα με σκοπό την απεξάρτηση του από αυτά, όπως και έγινε. Πρίν κανα δίμηνο όμως τον πλησίασαν ''κακές'' παρέες και με πρόφαση το ''μια φορά ίσον καμία'' τον έριξαν πάλι στα ναρκωτικά. Παρόλα αυτά επειδή κατάλαβε ότι καταστρέφεται αποφάσισε να μιλήσει σε μένα και στον αδερφό του ώστε να μας ζητήσει βοήθεια και υποστήριξη. Από εκείνη την μέρα είμαι δίπλα του συνέχεια ακόμα και σε φάσεις που σαν τρελός ζητάει την δόση του και ζω μαζί του τα στερητικά που παθαίνει. Ψάχνοντας έμαθα για την ναλτρεξόνη ότι κάνει καλό και ψάχνω γιατρό να μας την γράψει καθώς τα φάρμακα απεξάρτησης, όπως είναι γνωστό, τα έχει μονοπώλιο ο ΟΚΑΝΑ.! τέσπα θα ήθελα να μάθω τι άλλοι τρόποι υπάρχουν ώστε να τον βοηθήσω, (εάν υπάρχουν κιολας,) καθώς δεν θέλει να αφήσει την δουλειά του και να μπει πάλι σε πρόγραμμα. Και πως πρέπει να του συμπεριφέρομαι; Είναι καλό να του μιλάω για το πρόβλημα του ανοιχτά ή πρέπει να το αποφεύγω για να μην τον κάνω να σκέφτεται συνέχεια τα ναρκωτικά; Ευχαριστώ πολύ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαράκι μου, τα φάρμακα απεξάρτησης από μόνα τους σπανίως έχουν επιτυχία για μακρύ χρονικό διάστημα, αφού καταπολεμούν μόνο τη σωματική κι όχι τη συναισθηματική εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Έτσι συχνά οι πρώην τοξικομανείς ξανακυλάνε, αφού τα συναισθηματικά και ψυχολογικά τους ελλείμματα είναι αυτά που τους οδήγησαν αρχικά στις ουσίες.

Συνεπώς, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε μια μονάδα απεξάρτησης, η οποία να προσφέρει συστηματική ψυχολογική υποστήριξη στον εθισμένο και το περιβάλλον του. Μια τέτοια μονάδα με αξιόλογες επιτυχίες είναι το "18 Άνω", όπου λειτουργεί ειδικό, ανεξάρτητο τμήμα για τους συγγενείς και τους συντρόφους των εθισμένων ατόμων.

Ακολούθησε λοιπόν το λινκ που σου δίνω πιο πάνω για να έρθεις σε επαφή μαζί τους και αφού τους εξηγήσεις το πρόβλημα να ζητήσεις ραντεβού -είτε μόνη σου, είτε με τον αδελφό του φίλου σου- προκειμένου να σας καθοδηγήσουν σχετικά. Έτσι θα λάβεις κατευθείαν από τους ειδικούς τις πλέον κατάλληλες συμβουλές, για τον χειρισμό της όλης κατάστασης.

Πρόκειται όμως για μια δωρεάν υπηρεσία, η οποία απειλείται από τις επικείμενες περικοπές στον τομέα της Υγείας, γι' αυτό καλύτερα να επωφεληθείς το ταχύτερο δυνατόν.
Σου εύχομαι καλή δύναμη και καλά ξεμπερδέματα!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ