Να βοηθήσω το παιδί μου επεμβαίνοντας; (2) | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
14:32
9/7/2013

Να βοηθήσω το παιδί μου επεμβαίνοντας; (2)

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
50...

Δυστυχώς, όπως είπε ο ίδιος εφόσον η κόρη μου τον αγαπά ακόμα και δε μπορεί να ξεκολλήσει, καλό θα ήταν να κόψουν κάθε επαφή!

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Καλησπέρα σας κυρία Λουκία. Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος που σας είχα στείλει (για την απάντηση του οποίου σας ευχαριστώ πολύ), εν τέλει επικοινώνησα με το νεαρό μέσω skype διότι έχει φύγει πλέον στη Γερμανία όπου και κάνει καριέρα (να σημειώσω ότι πολύ σωστά μαντέψατε το χώρο με τον οποίο ασχολείται). Δεν ανέφερα βέβαια ότι είχα σκοπό να μάθει η κόρη μου ότι μιλήσαμε. Δυστυχώς, όπως είπε ο ίδιος εφόσον η κόρη μου τον αγαπά ακόμα και δε μπορεί να ξεκολλήσει, καλό θα ήταν να κόψουν κάθε επαφή! Δεν περίμενα να πάνε τόσο άσχημα τα πράγματα αλλά αυτός είναι κάθετος στο ότι δε θέλει να μιλάνε. Μου είπε βέβαια ότι δε θέλει να τα ξαναβρούν όχι για το χαρακτήρα της, αλλά για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει φτιάξει την καριέρα που θέλει και βρίσκεται διαρκώς μεταξύ Γερμανίας κ Ελλάδας χωρίς να έχει σίγουρο πότε θα γυρίσει, ενώ θεωρεί ότι η κόρη μου πρέπει να βρει κάποιον με πρώτη προτεραιότητα την οικογένεια, το γάμο, τις σχέσεις κλπ για να μείνει μαζί της εδώ στην Ελλάδα και να μην την ταλαιπωρεί όπως αυτός. Επιπλέον, μου τόνισε πως ότι χρειαστούμε επαγγελματικώς θα είναι δίπλα μας όμως δεν μπορεί πλέον να κάνει κάτι παραπάνω, παρά μόνο να μας βρει τους καλύτερους συναδέλφους του να αναλάβουν.  Φυσικά, το μετέφερα στην κόρη μου σήμερα κι όπως καταλαβαίνεις έχουμε κλάματα και θρήνους όλη μέρα. Ειλικρινά, έχω μείνει άφωνη από την απάντησή του και από το γεγονός ότι έγινε η συνομιλία μας αιτία να κόψουν κάθε επαφή. Αυτός περιμένει μια απάντηση τώρα ως προς όσα μου είπε και δεν ξέρω τι να του πω. Δεν ξέρω ούτε τι να του πω, ούτε πως να τα "μαζέψω". Η δε ειρωνεία είναι ότι της κόρης μου της προτείνανε δουλειά στη Γερμανία και υπολόγιζε πολύ στη βοήθειά του (και ενδεχομένως στο να μπορέσουν να είναι μαζί εκεί) αφού ούτε έχει ξαναπάει εκεί ούτε έχει βρεθεί ποτέ έξω και δεν έχει κανένα να την καθοδηγήσει. Τι μπορώ να κάνω πιστεύετε;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καλή μου, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, ούτε και έγινε κάποια καταστροφή. Το νόημα της επαφής σου με τον άνθρωπο αυτό ήταν να ξεκαθαρίζεις τι ακριβώς έχει στο μυαλό του, χωρίς να μπερδεύεσαι από τις ερμηνείες της κόρης σου. Αυτό που σου είπε λοιπόν στην ουσία, ήταν ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να της προσφέρει αυτό που εκείνη λαχταρά, δηλαδή γάμους και οικογένεια. Συνεπώς, αν η κόρη σου ονειρεύεται κάποια συνέχεια μαζί του, θα πρέπει να ξεχάσει το μελόδραμα και να πάρει τη ζωή της στα χέρια της με πιο πρακτικό τρόπο, ρίχνοντας τα μούτρα της, όπως σου είχα πει και στην προηγούμενη απάντηση μου.

Εσύ το καθήκον σου το έκανες, αλλά δεν μπορείς να αναλάβεις τις ευθύνες της κόρης σου και να ζήσεις αντί για εκείνη την προσωπική της ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή το καλύτερο θα ήταν να βγεις εντελώς από το σκηνικό και να αφήσεις την κόρη σου να πάρει τα ινία, δεδομένου ότι έχει πλέον μια πολύ καλή αφορμή. Δηλαδή, μπορεί να του στείλει μήνυμα με τον ίδιο τρόπο (μέσω Skype) και να του πει ότι γνωρίζει πως του μίλησες πίσω από την πλάτη της, ότι ήταν λάθος σου που δύσκολα θα σου συγχωρήσει κι ότι καταλαβαίνει τον τρόπο που νιώθει εκείνος κι ότι δεν θέλει να τον ενοχλήσει ξανά. Όμως (θα του πει) βρίσκεται σε μεγάλο επαγγελματικό δίλημμα αυτή τη στιγμή και δεν έχει σε κανέναν τόση εμπιστοσύνη όσο σ' εκείνον και χρειάζεται τη συμβουλή του σε σχέση με την θέση που της έχουν προτείνει κ.λπ. κ.λπ...

Μ' αυτό τον τρόπο, οι δυο τους θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν ένα ουδέτερο πεδίο επικοινωνίας, το οποίο αν έχει πράγματι κάποιες ελπίδες να καρποφορήσει στο απώτερο μέλλον. Αν πάλι, παρά την παρέμβαση σου, η οποία μεταξύ μας κάθε άλλο παρά αποτυχημένη ήταν -αφού πριν οι δυο τους δεν μίλαγαν καν και τώρα εκείνος περιμένει κάποια απάντηση από την πλευρά σας- η κόρη σου δεν καταφέρει το ζητούμενο, δηλαδή να κρατήσει ανοιχτό το κανάλι της επικοινωνίας μ' αυτόν τον άνθρωπο, τότε είναι άξια της τύχης της και η όποια αρνητική εξέλιξη σίγουρα δεν οφείλεται σε σένα.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ