Να βοηθήσω το παιδί μου επεμβαίνοντας; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
14:12
1/7/2013

Να βοηθήσω το παιδί μου επεμβαίνοντας;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
50...

Αυτός είναι καλός άνθρωπος, την αγαπούσε, την πρόσεχε, αλλά η δικιά μου λόγω χαρακτήρα ζηλευε υπερβολικά, τον πιεζε, τον προσβαλλε και έκανε σκηνές

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Καλησπέρα σας, αν και πιστεύω ακράδαντα στο ότι οι σχέσεις αφορούν τους δύο που εμπλέκονται, εντούτοις βλέπω το παιδί μου στενοχωρημενο, απομονωμενο και δεν ξέρω αν πρέπει να επέμβω. Τι εννοώ: με το φίλο της η κόρη μου χώρισε πριν 3 χρόνια. Γενικώς τα πηγαίνανε καλά, αυτός είναι καλός άνθρωπος, την αγαπούσε, την πρόσεχε, αλλά η δικιά μου λόγω χαρακτήρα ζηλευε υπερβολικά, τον πιεζε, τον προσβαλλε και έκανε σκηνές.  Έτσι ο νεαρός την άφησε και τώρα πια οι σχέσεις τους ειναι απλά επαγγελματικές πλην όμως φιλικές μιας και απ όσα βλέπω ποτέ δε μάλωσαν, αντιθέτως ειναι πολύ αγαπημένοι και τώρα . Αυτά τα τρία χρόνια η δικιά μου προσπάθησε να του μιλήσει αλλά ντρεπόταν υπερβολικά και έτσι όσες φορές έχουν βγει από τότε το παίζει ανεξάρτητη, δυναμική, ότι τον έχει ξεπεράσει λέγοντας ότι επειδή τον αγαπά δεν πρέπει να το πει, αλλά να τον αφήσει κλπ. Όταν έρχεται σπίτι όμως κλαίει διαρκώς, έχει χάσει κιλά, αρνείται να γνωρίσει άλλον και είναι ξεκάθαρη στο ότι τον αγαπά και θέλει να τα βρουν. Για να διορθωθει έκανε και ψυχοθεραπείες και ομολογουμένως έχει αλλάξει συμπεριφορά και χαρακτήρα. Δεν είναι όμως κανένα παιδί πια να πω ότι "θα της περάσει και θα βρει χίλιους σαν αυτόν". Είναι 26 χρόνων  κ θεωρω ότι όντως υπάρχει πολύ αγάπη από πλευράς της. Από πλευράς του δεν ειμαι σίγουρη. Ενω δηλαδή έχουν χωρίσει αυτός αλλες φορές της μιλά, άλλες όχι, γιατί λέει ότι στενοχωριέται. Αλλά όποτε τον χρειαστηκε είτε αυτή, είτε η οικογενεια μας (κι ας μη μας γνωριζε) ήταν εκεί. Της είπε δε ότι μετα από αυτήν έκανε χαζοσχέσεις γιατί δε βρήκε τίποτα καλό. Τον γνώρισα πρόσφατα δια ζώσης κι εγώ και ο σύζυγος μου και μπορώ να πω υπήρξε αμοιβαία εκτίμηση και συμπάθεια σε σημειο που πρότεινε του πατέρα της να μη χαθούν και ό,τι χρειαστεί να του τηλεφωνει αμέσως.

Μπορώ λοιπόν να επέμβω και να του μιλήσω κρυφά από την κόρη μου μιας κι αυτή δειλιάζει;  Η να κάνω κάτι άλλο γι΄αυτούς; Νιώθω ότι της το χρωστάω για όλα τα καλά που έχει κάνει για την οικογενεια και τους φίλους της, οι οποίοι προθυμοποιηθηκαν εξισου να του μιλήσουν μιας και έχει κάνει τα ανάλογα κι εκείνη για εμάς. Ειλικρινά, ξέρω ότι ακούγεται και είναι "κατινια" αλλά αυτό δεν θα έκανε ένας γονιος εαν το παιδί του υπέφερε για τόσο καιρό και ο ενδιαφερόμενος δεν το ξέρει καν; Σας παρακαλώ κυρία Λουκία θα ήθελα τη γνώμη σας πριν πράξω το οτιδήποτε. Ευχαριστώ πολυ και ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων για την έκταση του μηνυματος μου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καλή μου γυναίκα, το να επέμβεις για καλό σε μια κατάσταση δεν είναι "κατινιά", αφού δεν βλάπτει, ούτε μειώνει κάποιον. Ουσιαστικά, αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να διευκολύνεις την επικοινωνία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που έχουν παρεξηγηθεί κι αυτό είναι μάλλον μια αγαθή πράξη. Όμως το κρίσιμο είναι να το πράξεις σωστά, ώστε να φέρει ίσως κάποιο αποτέλεσμα.

Βέβαια, διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές καταλαβαίνω ότι ο λεγάμενος βρίσκεται με κάποιον τρόπο σε θέση κοινωνικής ισχύος απέναντι στην οικογένεια σας (π.χ. γιατρός, πολιτικός) κάτι που προσδίδει μια ιδιοτέλεια στα κίνητρα σου. Αλλά και πάλι εφόσον οι δυο τους τρέφουν ειλικρινή συναισθήματα ο ένας για τον άλλον, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Επίσης, δεδομένου ότι ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται σε μια θέση ισχύος, σίγουρα δεν μπορεί να ανεχθεί την αμφισβήτηση και τα ρεζιλίκια στα οποία τον έχει υποβάλει κατά καιρούς η κόρη σου, όσο κι αν την αγαπάει κατά βάθος.

Συνεπώς, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να συμβουλέψεις το παιδί σου να μετριάσει αρκετά τον εγωισμό του –ο οποίος παρά την ψυχοθεραπεία φαίνεται να είναι μάλλον υπερτροφικός- και να δώσει μια δεύτερη, ή και μια τρίτη ευκαιρία σ' αυτόν τον δεσμό, χωρίς απαραίτητα να περιμένει κάτι σε αντάλλαγμα.

Παράλληλα, μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον πρώην της για να του αποκαλύψεις εμπιστευτικά πόσο ανησυχείς για τη συμπεριφορά της κόρης σου, η οποία -χάρη στη βοήθεια που πήρε από την ψυχοθεραπεία- έχει αλλάξει προς το καλύτερο από την εποχή που ήταν μαζί του, αλλά εξακολουθεί να μαραζώνει σε προσωπικό επίπεδο και γι' αυτό χρειάζεσαι τη συμβουλή του (η οποία μας είναι αδιάφορη, αφού ο στόχος αυτής της επαφής είναι να του μεταδώσεις την εικόνα για την πραγματική κατάσταση της κόρης σου).

Έτσι, ως "από μηχανής Θεός" θα μπορέσεις να βοηθήσεις και τους δυο τους να ξεπεράσουν τα προσχήματα που τους κρατούν μακριά και να τους προσφέρεις την ευκαιρία να αναθεωρήσουν τη στάση τους, παραμένοντας ειλικρινής απέναντι στον κάθε εμπλεκόμενο, χωρίς να εκτεθείς προς καμία πλευρά.

Βέβαια, κανένας δεν μπορεί να σου -ή να τους- εγγυηθεί μια ευτυχή εξέλιξη, αλλά τουλάχιστον εσύ θα ξέρεις ότι έχεις κάνει ό,τι μπορούσες για να βοηθήσεις, χωρίς να προσβάλεις κάποιον, ή να κάνεις τα πράγματα χειρότερα. Άλλωστε, κόρη σου είναι κι έχεις έναν λόγο παραπάνω όταν μιλάμε για την προσωπική ευτυχία της...
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ