Μου παίρνει λεφτά | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:25
17/3/2014

Μου παίρνει λεφτά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαίρη

Είχα μαζέψει πρόσφατα 60€ από κάλαντα και δώρα γενεθλίων. Αυτή μόλις τα βρήκε τα πήρε χωρίς να μου το πει...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία βοήθεια!! Είμαι 15 χρονών. Λοιπόν ας αρχίσουμε από την αρχή. Εδώ και τέσσερα χρόνια μάζευα λεφτά. Είχα μαζέψει 400€. Η μαμά μου όμως μου παίρνει συνέχεια για να ψωνίζει αυτή και όλο λέει ότι θα μου τα δώσει κτλ. Ενώ ο μπαμπάς μου της δίνει λεφτά κάθε μήνα αυτή συνεχίζει και μου έχει αφήσει μόνο 100€. Εγώ για να προστατευθώ ας πούμε κάτι λεφτά που είχα μαζέψει πρόσφατα 60€ από κάλαντα και δώρα γενεθλίων, τα είχα κρύψει σε ένα τσαντάκι χωρίς να της το πω. Αυτή μόλις τα βρήκε τα πήρε χωρίς να μου πει τίποτα νομίζοντας ότι τα έχω ξεχάσει. Εγώ αυτά τα λεφτά τα βρήκα σε μια τσάντα που τα φυλάει. Είναι έλεος η κατάσταση και δεν ξέρω πως να της το πω. Φοβάμαι να της το πω κατάμουτρα γιατί θα λέει ότι είμαι αχάριστη κτλ. Τι να κάνω σε παρακαλώ πες μου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαίρη μου, η μαμά σου δεν δικαιούται να παίρνει τα χρήματα που αποταμιεύεις. Εφόσον ο πατέρας σου της δίνει λεφτά κι απ' ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια σας, η συμπεριφορά της είναι εντελώς αδικαιολόγητη. Ακόμη κι αν είχατε οικονομικό πρόβλημα, η μητέρα σου θα έπρεπε να σε ρωτήσει αν μπορείς να της "δανείσεις" κι όχι να σου αποσπά τα χρήματα στα κρυφά.

Συνεπώς δεν έχει καμιά βάση να σε πει αχάριστη –αντίθετα, θα έπρεπε να ντρέπεται γι' αυτό που κάνει- κι εσύ έχεις κάθε λόγο να νιώθεις αδικημένη. Τώρα, επί του πρακτέου, μπορείς να της πεις ότι έχεις χάσει πολλά χρήματα τελευταία από τις αποταμιεύσεις σου και να τη ρωτήσεις μήπως είδε εκείνα τα "τελευταία" 60 ευρώ που φυλούσες σ' εκείνο το τσαντάκι, γιατί σου φάνηκε ότι τα βρήκες μέσα στην τσάντα της. Αν σου πει ότι δεν ήταν τα τελευταία κι ότι έχεις κι άλλα, θα έχει καρφωθεί ανεπανόρθωτα, ενώ αν σου επιτεθεί γιατί δήθεν ψάχνεις τα πράγματα της, μπορείς να της πεις ότι νόμιζες πως κάτι τέτοιο επιτρέπεται, αφού κι εκείνη κάνει το ίδιο.

Βέβαια, η πιθανότητα να σου τα επιστρέψει είναι πολύ μικρή, αλλά τουλάχιστον έτσι θα ξέρει ότι παρακολουθείς τις κινήσεις της και θα είναι πιο προσεκτική στο μέλλον.
Επιπλέον, αν θέλεις να το τραβήξεις περισσότερο, ή αν η μητέρα σου δεν φαίνεται να συμμαζεύεται, θα μπορούσες να κάνεις αυτή τη συζήτηση μπροστά στον πατέρα σου, ο οποίος είναι σίγουρο πως δεν θα χαρεί καθόλου μαζί της.

Τέλος, για να προστατευτείς από περαιτέρω "υπεξαιρέσεις" των αποταμιεύσεων σου, σου συστήνω να αγοράσεις έναν πήλινο κουμπαρά παλαιού τύπου (χωρίς δεύτερο άνοιγμα) ή ακόμα καλύτερα κάποιο κουτί που να κλειδώνει με λουκέτο με συνδυασμό αριθμών (που θα ξέρεις μόνον εσύ), οπότε δεν θα είναι καθόλου εύκολο να αφαιρεθούν χρήματα από μέσα.

Φυσικά, είναι λυπηρό να αναγκάζεσαι να πάρεις τέτοια μέτρα για να προστατευτείς από την ίδια σου τη μητέρα, αλλά δεν έχεις και πολλές εναλλακτικές εδώ.
Σου εύχομαι καλό κουράγιο!

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ