Moromana | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
17:48
20/7/2012

Moromana

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Maria

Εχω ένα μωράκι επτά μηνών και έναν άντρα που έχει αλαλιάσει. Υποψιάζομαι ότι ζηλεύει, εννοώ την προσοχή μου στο μωρό. Όλα του φταίνε...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία καλησπέρα! Εχω ένα μωράκι επτά μηνών και έναν άντρα που έχει αλαλιάσει. Υποψιάζομαι ότι ζηλεύει, εννοώ την προσοχή μου στο μωρό. Όλα του φταίνε. Γιατί του δίνω γάλα πριν κοιμηθεί ενώ το τάισα πριν δύο ώρες. Λέει ότι το παχαίνω και δεν καταλαβαίνει όταν του λέω ότι έτσι το παιδί χαλαρώνει και κοιμάται καλύτερα. Γιατί δεν βάζουμε το κρεβατάκι στο δωμάτιό του (ξυπνάει ακόμη τα βράδια και μου είναι δύσκολο να κάνω δρομολόγια. Αλλωστε, εκείνος δεν ξυπνάει, ακόμη και αν από το κλάμα του μωρού πέσει το κτίριο). Γιατί το παίρνω πολλή αγκαλιά και συνηθίζει (πότε να το πάρω αγκαλιά, όταν πάει φαντάρος;). Ασχολείται με το μωρό, αλλά όχι όπως εγώ. Π.χ. τη νύχτα δεν έχει σηκωθεί ούτε μια φορά. Δεν θέλω να τσακώνομαι για το μωρό, το θεωρώ ανοησία και όπου μπορώ ζητάω τη συμβουλή του παιδιάτρου για να υποστηρίξω τις επιλογές μου για το παιδί. Γκρινιάζει διαρκώς και όταν του το λέω μου λέει ότι εγώ γκρινιάζω. Να σημειώσω ότι η σεξουαλική μας ζωή δεν είναι όπως πριν, αν και το παλεύω, δεν νιώθω όπως πριν, θέλω λίγη περισσότερη τρυφερότητα και εκείνος δεν το καταλαβαίνει αν και του το είπα. Νιώθω πολλή κούραση με το μωρό και τη δουλειά και νιώθω ότι έχω ένα ακόμη μωρό, και μάλιστα δύστροπο. Βάλε και την οικονομική κρίση... χάλια. Πες μου σε παρακαλώ τι να κάνω, πρακτικά, γιατί μου ρχεται ώρες ώρες να του κοπανήσω κάτι στο κεφάλι, μήπως και συνέλθει. Σε ευχαριστώ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καλή μου, ξέρω ότι δεν θα σε ανακουφίσει και πολύ, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι ο άντρας σου δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που νιώθει ανταγωνιστικά απέναντι στο παιδί του. Τα καλά νέα σ' αυτό είναι ότι εκείνος σε ποθεί ακόμα. Τα κακά νέα είναι ότι μπορεί να έχει και δίκιο ως ένα βαθμό. Βέβαια, ως γνωστόν η φροντίδα ενός παιδιού είναι μια εργασία υπερ-πλήρους απασχόλησης και σίγουρα δεν είναι εύκολο για μια σύγχρονη γυναίκα να ισορροπήσει και να ανταποκριθεί σε όλους τους ρόλους της, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το πρώτο της παιδί.

Ωστόσο, προκειμένου να διατηρήσεις ζωντανή τη σχέση σου πρέπει κάπως να βρεις χρόνο και για τον άντρα σου, ώστε να απολαμβάνετε ο ένας τον άλλον ως ζευγάρι. Κι εδώ είναι που εκείνος έχει τα δίκια του. Γιατί αν φροντίσεις να βάζεις το μωρό για ύπνο σε μια λογική ώρα, (π.χ. κοντά στις 9 μμ) και το μάθεις να κοιμάται ολόκληρη τη νύχτα χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείς, τότε και πιο ξεκούραστη θα είσαι γενικότερα και θα μπορέσεις να γίνεις πιο ενεργητική στο σεξ, το οποίο είναι κομβικό σημείο για έναν ευτυχισμένο γάμο και κόβει τη γκρίνια μαχαίρι.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου φαίνεται βουνό κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι όσο επιτρέπεις στο μωρό να ξυπνάει το βράδυ, τόσο πιο δύσκολο θα σου είναι να του κόψεις αυτή την κακή συνήθεια όσο περνάει ο καιρός, αφού καθώς μεγαλώνουν τα μωράκια αποκτούν την ικανότητα να μένουν ξύπνια ακόμα κι όταν νυστάζουν μόνο και μόνο για να μας κάνουν να ασχοληθούμε μαζί τους.

Άλλωστε στην ηλικία που είναι πια το παιδί σου, σίγουρα έχει διπλασιάσει το βάρος της γέννησης του που σημαίνει ότι βιολογικά δεν έχει λόγο να ξυπνάει κι απλά ξυπνάει από συνήθεια κι όχι γιατί έχει ανάγκη να φάει, όπως γίνεται με τα νεογέννητα. Ο παιδίατρος σου, θα σου δώσει πολύ περισσότερες πρακτικές συμβουλές επ' αυτού, αλλά χρήσιμο θα ήταν πράγματι να βάλεις την κούνια του μωρού στο δωμάτιο του, ώστε να μην το ακούς αμέσως και να του δίνεις χρόνο να αποκοιμηθεί από μόνο του, κάτι που είναι σίγουρα σε θέση να κάνει πια.

Βλέπεις, όταν μιλάμε για μωρά που έχουν διπλασιάσει το βάρος της γέννησης τους, πρέπει να τα καθοδηγούμε στο να αποκτήσουν ένα σωστό πρόγραμμα στο φαί και τον ύπνο για να μπορέσουμε να συνυπάρχουμε όλοι αρμονικά μέσα την οικογένεια. Αντίθετα, αν τους επιτρέπουμε να κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, τότε τους μαθαίνουμε να καταδυναστεύουν τη ζωή μας κι αυτό δεν είναι καθόλου υγιές για την ψυχική ισορροπία κανενός μέλους της οικογένειας και προπάντων ούτε για το ίδιο το μωρό.

Βάλε λοιπόν σε μια σειρά τον ύπνο του παιδιού κι από εκεί και πέρα μην κριτικάρεις τον άντρα σου όταν δεν κάνει τα πράγματα όπως εσύ, αφού ο καθένας μας έχει το δικό του γονεϊκό στυλ. Το σημαντικό είναι ν' ασχολείται κάθε μέρα έστω και λίγο με το μωρό -έστω και μόνο για να του κάνει το βραδινό του μπάνιο, ή να του αλλάξει μια βρεγμένη πάνα- και όσο εκείνο θα μεγαλώνει και θα μπορεί να επικοινωνήσει με λόγια, θα του γίνει πολύ πιο εύκολο να δεθεί με το παιδί του και να ανταποκριθεί πιο ενεργητικά στην ανατροφή του.

Με άλλα λόγια, χαλάρωσε. Μην κοιτάς τι γράφουν τα περιοδικά, ή τι βλέπεις στις ταινίες και τις διαφημίσεις για το πώς είναι ο "ιδανικός" πατέρας κι η "ιδανική" οικογένεια. Ο άντρας σου είναι ένας τυπικός άντρας, η οικογένεια σας είναι μια τυπική οικογένεια κι εσύ είσαι μια τυπική πρωτόπειρη μάνα που δεν έχει μάθει ακόμα να ισορροπεί στους ρόλους της και ρίχνει λίγο παραπάνω βάρος στη φροντίδα του μωρού απ' όση οφείλει.

Όλα θα πάνε καλά δηλαδή, αρκεί να είσαι αρκετά ανοιχτή για να αναγνωρίζεις και να διορθώνεις τα λάθη σου, αφού όλοι κάνουμε λάθη σ' αυτόν τον τομέα και κανείς δεν γεννήθηκε γονιός.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ