Μητέρα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:55
27/5/2011

Μητέρα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Maria

Το πρόβλημά μου είναι η μητέρα μου. Ζει στα 500 χλμ. αλλά κάθε φορά που έρχεται στο σπίτι όπου ζω με τον άνδρα μου, θεωρεί δικαίωμά της να φέρεται σαν να είναι δικό της και να τα κάνει όλα μύλο...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία, ελπίζω να είσαι καλά και να δίνεις πάντα τόσο σωστές συμβουλές!! Είμαι 38 χρονών, παντρεμένη και ευτυχισμένη. Το πρόβλημά μου είναι η μητέρα μου. Ζει στα 500 χλμ. αλλά κάθε φορά που έρχεται στο σπίτι όπου ζω με τον άνδρα μου, θεωρεί δικαίωμά της να φέρεται σαν να είναι δικό της και να τα κάνει όλα μύλο. Εξηγούμαι: στο παρελθόν έχουμε τσακωθεί πολλές φορές διότι θέλει να επιβάλλει μονίμως τη γνώμη της, με έναν τρόπο αυταρχικό και συχνά άκομψο. Π.χ. πριν λίγες μέρες ήρθε και μου άλλαξε θέση σε όλα τα πράγματα στα ντουλάπια της κουζίνας, χωρίς φυσικά να με ρωτήσει. Η δικαιολογία της ήταν ότι "εκείνη γνωρίζει καλύτερα" (???). Εχουμε τσακωθεί πολύ άσχημα πολλές φορές (οι δυο μας, όταν λείπει ο άνδρας μου), αλλά είναι σαν να μιλάω σε τοίχο. Κάθε φορά που τσακωνόμαστε, παίρνει το ύφος του θύματος, κλαίει και με κατηγορεί ότι είμαι αγνώμων. Με κάνει έξαλλη αυτή η συμπεριφορά. Να σημειώσω ότι έχω φύγει από το πατρικό μου από τα 17, είμαι οικονομικά ανεξάρτητη από τα 22 και γενικώς δεν ήμουν ποτέ "κολλητή" με τους γονείς μου. Σου μιλάω ειλικρινά, νιώθω ότι η μητέρα μου μου ρουφάει την ενέργεια με αυτή τη συμπεριφορά, κάθε φορά που φεύγει θέλω 10 μέρες να συνέλθω. Εχω φτάσει στα όριά μου, δεν θέλω να ξανάρθει σπίτι μου, αν δεν καταλάβει ότι πρέπει να σέβεται το χώρο μου και τον άνδρα μου και να μην αλλάζει θέση στα πράγματά μας. Μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι κόσμια, αλλά ο άνδρας μου μου είπε ότι έχει γίνει έξαλλος και αν δεν το χειριστώ εγώ θα το χειριστεί εκείνος με πολύ πιο άσχημο τρόπο (και δεν τον αδικώ). Πως να χειριστώ αυτή τη γυναίκα για να αποφύγω μια χειρότερη κρίση και να την κάνω να με σεβαστεί; Θέλω να έρχεται για επίσκεψη και όχι να κάνει κατάληψη. Ζητώ συγνώμη για το τεράστιο μήνυμα. Σ ευχαριστώ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορείς να την κάνεις να σε σεβαστεί, γιατί είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η μητέρα σου δεν ενδιαφέρεται για πώς νιώθεις. Ή μάλλον ενδιαφέρεται, αλλά ο στόχος της είναι να νιώσεις άσχημα για το γεγονός ότι απέρριψες την αυθεντία της και την "εγκατέλειψες" από τόσο μικρή ηλικία. Έτσι προσπαθεί υποσυνείδητα να σου επιβάλλει την παρουσία της και να σου δείξει την αντίθεση της με τον τρόπο ζωής σου. Φυσικά, η ίδια δεν θα παραδεχτεί ποτέ ανοιχτά κάτι τέτοιο, αφού σε συνειδητό επίπεδο νομίζει ότι κάνει το σωστό και φροντίζει την κόρη της "όπως μόνο εκείνη ξέρει". Αυτή η υπόγεια τριβή είναι που σ' εκνευρίζει περισσότερο κι όχι η αναστάτωση στα ντουλάπια της κουζίνας σου.

Βέβαια, δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις αναίμακτα απ' αυτή τη μέγγενη, αλλά την επόμενη φορά που θα έρθει νομίζω ότι αξίζει να δοκιμάσεις να της βάλεις συγκεκριμένους "στόχους", δηλαδή συγκεκριμένες δουλειές που θέλεις να γίνουν και που μπορεί να βαριέσαι να τις κάνεις, ή που ξέρεις ότι εκείνη τις κάνει καλά. Έτσι, θα νιώσει χρήσιμη και πολύτιμη για σένα και είναι πιθανό να γλιτώσεις από την γκρίνια της και τις τριβές. Βέβαια, αν ακολουθήσεις αυτό τον δρόμο δώσε της το ελεύθερο να υλοποιήσει τους "στόχους" της όπως θέλει εκείνη χωρίς να ασχολείσαι με τις τεχνικές λεπτομέρειες της επιχείρησης.

Αν πάλι έχεις ήδη δοκιμάσει αυτή την τακτική και δεν έχει φέρει αποτέλεσμα, τότε το επόμενο βήμα είναι να της επιστήσεις την προσοχή και να της πεις ότι για να ξαναέρθει στο σπίτι σου, θα πρέπει να σου υποσχεθεί ότι δεν θα βάλει χέρι στα πράγματα σας, χωρίς να το έχετε συνεννοηθεί προηγουμένως, γιατί εκτός από σένα αναστατώνει και τον άντρα σου, ο οποίος είναι πολύ θυμωμένος μαζί της.

Έτσι, αν η μητέρα σου προσαρμοστεί δεν θα χρειαστεί "άνωθεν" παρέμβαση του συζύγου σου. Αν όμως δεν προσαρμοστεί, τότε η παρέμβαση αυτή θα είναι απόλυτα δικαιολογημένη και πιθανόν να την πείσει.

Σου εύχομαι καλά ξεμπερδέματα και για να μπορείς να κρατάς την ψυχραιμία σου περισσότερο, σου θυμίζω ότι δεν χρειάζεται να παίρνεις τόσο προσωπικά τη συμπεριφορά της μητέρας σου. Η στάση της δείχνει μεγάλο βαθμό ανωριμότητας και σίγουρα σε απογοητεύει, αλλά από την άλλη σημαίνει ότι έχει πολύ μικρό έλεγχο των συναισθημάτων της και των πράξεων της, γι' αυτό και δεν πρέπει να την ξεσυναιρίζεσαι και πολύ. Αντίθετα, επιστράτευσε το χιούμορ σου και μην ξεχνάς πως ό,τι κι αν κάνει η λέει η μητέρα σου, το σπίτι και η δικαιοδοσία του παραμένει στα χέρια σου και μπορείς να το επαναφέρεις όπως ήταν όταν εκείνη φύγει.... Κάπως σαν να είχες να φιλοξενήσεις ένα ανήλικο, δηλαδή.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ