Μήπως είναι έγκυος; Τι να κάνουμε; SOS | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
20:45
30/10/2013

Μήπως είναι έγκυος; Τι να κάνουμε; SOS

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Απεγνωσμένος

Πήγαμε στα επείγοντα του νοσοκομείου εκεί μας είπαν να πάρουμε το χάπι της επόμενης γιατί ήταν και η 15η μέρα του κύκλου της.

Γειά σας ! Παρόλο που το σαιτ λέγετε womenonly παίρνω το θάρρος να σας στείλω μήνυμα διότι κάτι πολύ σημαντικό συμβαίνει σε μένα και την κοπέλα μου. Λοιπόν, πριν στις 19 Οκτωβρίου κάναμε σεξ και έσπασε το προφυλακτικό, σαν πρωτάρηδες δεν ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε και πήγαμε στα επείγοντα του νοσοκομείου εκεί μας είπαν να πάρουμε το χάπι της επόμενης γιατί ήταν και η 15η μέρα του κύκλου της. Οπότε 2 ώρες το πολύ από το τέλος της πράξης η κοπέλα μου είχε πάρει το χάπι. Δύο-τρεις μέρες αργότερα άρχισε να νιώθει ζαλάδες και ανακατευόταν. Είναι πολύ πιθανό να την περιτριγύριζε κάποια ίωση γιατί κι εγώ κάπως έτσι ήμουν. Τρεις μέρες μετά από αυτό καθόταν για ώρα στον καναπέ της και όταν σηκώθηκε ζαλίστηκε και για λίγο μαύρισαν τα πάντα γύρω της και βρέθηκε στο πάτωμα , σηκώθηκε αμέσως και βούιζαν τα αυτιά της (νομίζω αυτό είναι λιποθυμία). Σήμερα έχει τρεις μέρες καθυστέρηση και φοβόμαστε πάρα πολύ μήπως έχει μείνει έγκυος. Η κοπέλα μου προέρχεται από οικογένεια παλαιών αρχών και δεν μπορεί να μιλήσει στην μητέρα της γι αυτό... Φοβάται και εγώ προσπαθώ να κάνω τα πάντα για αυτήν αλλά νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω πολλά! Επίσης αυτή είναι μαθήτρια 3ης λυκείου και εγώ είμαι φοιτητής και οι 2 μας έχουμε πολλούς στόχους και το τελευταίο που θέλουμε είναι μια εγκυμοσύνη! Εν τέλη γνωρίζω ότι ίσως φταίει το άγχος ή η δράση του χαπιού για την καθυστέρηση αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω την εγκυμοσύνη. Είμαστε και οι 2 απελπισμένοι και δεν ξέρουμε πως να το αντιμετωπίσουμε... Γι αυτό θα θέλαμε κάποιες συμβουλές! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Φίλε μου, αν όντως η κοπέλα σου έχει τρεις μέρες καθυστέρηση (παρότι δεν προκύπτει κάτι τέτοιο αν βρισκόταν στην 15η μέρα της στις 19/10 και έχει κύκλο 28 ημερών), τότε θα πρέπει να κάνει ένα σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης. Αυτή άλλωστε είναι η στάνταρ πρακτική κάθε φορά που έχουμε καθυστέρηση περισσότερο από μία μέρα.

Αν το τεστ βγει αρνητικό, τότε λογικά η περίοδος της θα εμφανιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Αν πάλι η περίοδος της δεν εμφανιστεί, τότε θα πρέπει να επαναλάβει το τεστ κι αν βγει ξανά αρνητικό και δεν της έρθει περίοδος, θα πρέπει να επικοινωνήσει με έναν γυναικολόγο ώστε να εντοπίσει σε ποιον άλλο λόγο οφείλεται η καθυστέρηση.

Αν τώρα το τεστ βγει θετικό, τότε είναι σίγουρο πως είναι έγκυος και πάλι θα πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιον γυναικολόγο της εμπιστοσύνης σας, για να σας δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις ανάλογα με το αν θέλετε να κρατήσετε το παιδί ή όχι.

Πάντως, γενικότερα, το χάπι της επόμενης μέρας μπορεί να προκαλέσει διάφορες παρενέργειες, ανάμεσα τους και αυτές που μου περιγράφεις, ενώ η καθυστέρηση πολλές φορές οφείλεται στο άγχος της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, ανεξάρτητα αν έχουμε πάρει το χάπι της επόμενης μέρας ή όχι.

Λογικά μιλώντας λοιπόν και δεδομένου ότι η κοπέλα σου πήρε το χάπι της επόμενης μέρας τόσο κοντά στην ύποπτη επαφή, η πιθανότητα να έχει μείνει έγκυος είναι πολύ μικρή.

Τέλος, εφόσον έχετε τακτικές ερωτικές επαφές, πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να συζητήσετε το θέμα της αντισύλληψης με κάποιον γυναικολόγο και ίσως  υιοθετήσετε το αντισυλληπτικό χάπι, το οποίο είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος πρόληψης μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης για ένα σταθερό και αμοιβαία μονογαμικό ζευγάρι.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ