Μικροβια | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:29
12/9/2012

Μικροβια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Στέλλα

Αν μια κοπελα παει σε μια τουαλετα κοινης χρησης σε καποιο μαγαζι, απο οσο ξερω ειναι πιθανο να κολλησει μυκητες και διαφορα μικροβια. 

Θεια Λουκια εχω μια απορια. Αν μια κοπελα παει σε μια τουαλετα κοινης χρησης σε καποιο μαγαζι, απο οσο ξερω ειναι πιθανο να κολλησει μυκητες και διαφορα μικροβια. Αν όμως με την επιστροφη στο σπιτι οι κοπελες πλενονται τοπικα με σαπουνι υπαρχει περιπτωση να αποφυγουν την οποιαδηποτε ασθένεια; Πως μπορούμε να προστατευτουμε;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Στέλλα μου, όπως λένε κι οι γιατροί ο μόνος τρόπος να κολλήσεις από κοινόχρηστη τουαλέτα είναι να κάτσεις πριν σηκωθεί ο προηγούμενος... Φυσικά πρόκειται για αστείο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν θα κολλήσεις τίποτα αν δεν έρθεις απευθείας σε επαφή με τη λεκάνη, δηλαδή αν δεν κάτσεις επάνω της κι αν πλύνεις αμέσως μετά τα χέρια σου με νερό και σαπούνι. Βλέπεις, αυτά τα μικρόβια που προσβάλλουν τα γεννητικά όργανα δεν μεταδίδονται με τον αέρα, αλλά μόνο με την επαφή.

Άρα λοιπόν, εφόσον απλά σκύβεις σε ημικαθιστή στάση πάνω από τη λεκάνη χωρίς να την ακουμπάς δεν κινδυνεύεις από κάτι. Τώρα, αν πρέπει οπωσδήποτε να καθίσεις για κάποιο λόγο, θα πρέπει να βάλεις πάνω στην κουλούρα της λεκάνης μια διπλή στρώση χαρτιού, ώστε να μην έρθεις σε απευθείας με το χείλος και αφού σκουπιστείς κανονικά, να πετάξεις και το χαρτί αυτό στο καλαθάκι.

Όσο για το να πλένεσαι τοπικά, εξωτερικά και μόνο βοηθάει βέβαια, αλλά δεν πρέπει να κάνεις υπερβολές (δηλαδή να χρησιμοποιείς σαπούνι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα) γιατί κι αυτό μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ, αφού έτσι χαλάς τη φυσική χημική ισορροπία του κόλπου και μαζί με τα "κακά" βακτηρίδια απομακρύνεις και τα "καλά" που είναι απαραίτητα γιατί σκοτώνουν τα υπόλοιπα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ