Μια φίλη μου με καταπιέζει | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:21
30/11/2011

Μια φίλη μου με καταπιέζει

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αλεξία

Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να γίνεται πολύ πιεστική και να μην μ' αφήνει να πηγαίνω πουθενά χωρίς αυτήν. Αισθάνομαι ότι πνίγομαι, ότι πρέπει να της δίνω πάντα αναφορά και ότι δεν έχω ελευθερία κινήσεων.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

 Αγαπητή Θεία Λουκία, αποφάσισα να σου γράψω για να με συμβουλέψεις για ένα πρόβλημα που έχω με μια φίλη μου. Την γνώρισα πρόσφατα μιας και σπουδάζουμε στο ίδιο ΤΕΙ. Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να γίνεται πολύ πιεστική και να μην μ' αφήνει να πηγαίνω πουθενά χωρίς αυτήν. Όταν συναντώ δικούς μου φίλους θέλει να έρχεται πάντα μαζί μου και με φέρνει έτσι σε δύσκολη θέση. Έχω αρχίσει και της λέω διάφορα ψέματα προκειμένου να μην έρχεται πάντα μαζί μου, αλλα φοβάμαι μην τα μάθει κάποια στιγμή. Αισθάνομαι ότι πνίγομαι, ότι πρέπει να της δίνω πάντα αναφορά και ότι δεν έχω ελευθερία κινήσεων. Και η ίδια ως χαρακτήρας είναι υπερευαίσθητη και ιδιαίτερα 'παράξενη' σε πολλά θέματα..

Τι να κάνω θεία μου; Πως να της δείξω ευγενικά ότι υπάρχουν πράγματα στη ζωή μου απο τα οποία αυτή προτιμώ να απέχει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι... Αλεξία μου, κανείς δεν μπορεί να σε καταπιέσει αν δεν είσαι πρόθυμη να καταπιεστείς. Μπορεί η φίλη σου να "είναι υπερευαίσθητη", αλλά μου φαίνεται ότι κι εσύ είσαι πιο ευαίσθητη από εκείνη, αφού προτιμάς να καταπιέζεσαι παρά να τη στεναχωρήσεις. Δεν αντιλέγω βέβαια ότι η συμπόνοια είναι θετικό χαρακτηριστικό, αλλά δεν θα πρέπει να εξαντλεί αυτόν που την προσφέρει. Με άλλα λόγια, έχεις υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σου να τον προστατεύεις από τέτοιες νοσηρές καταστάσεις και να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους, γιατί κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό για σένα.

Έτσι, την επόμενη φορά που εκείνη θα επιχειρήσει να σου φορτωθεί όταν πρόκειται να βγεις με άλλη παρέα, θα της πεις απλά κάτι σαν: "Σήμερα, έχω κανονίσει με την/τους τάδε να βρεθούμε για τον τάδε λόγο. Αν έχεις χρόνο μπορούμε να βγούμε μαζί αύριο ή μεθαύριο". Μ' αυτόν τον τρόπο θα της κάνεις σαφές ότι δεν μπορεί να έρθει μαζί σου, αλλά ότι εξακολουθείς να την θέλεις για παρέα σε ελεγχόμενες μέρες και ώρες.

Μην δώσεις καμιά σημασία αν σου κάνει μούτρα, γιατί μ' αυτόν τον τρόπο απλά προσπαθεί να σε τουμπάρει. Επίσης, αν σου κάνει σκηνή ή απειλήσει να έρθει μαζί σου με το ζόρι, πες της απλά ότι δεν σ' αρέσει αυτή η συμπεριφορά κι ότι αν συνεχίσει έτσι δεν θα της ξαναπείς ποτέ να βγείτε γιατί σε φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση.

Όπως θα δεις και μόνη σου σιγά, σιγά η φίλη σου θα μπει στο πνεύμα και θα καταλάβει ότι δεν είσαι διαρκώς διαθέσιμη για εκείνη. Αν πάλι δεν το καταλάβει, τότε θα πρέπει να επανεξετάσεις την αξία αυτής της φιλίας και ν' αρχίσεις ν' απομακρύνεσαι από εκείνη χωρίς πολλές εξηγήσεις, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι πρόκειται για ένα αρρωστημένα εξαρτημένο άτομο που προσπαθεί να ζήσει τη ζωή της μέσα από σένα και αργά ή γρήγορα θα εξαντλήσει όλα τα ψυχικά σου αποθέματα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ