Με το ζόρι παντρειά | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
15:26
8/9/2014

Με το ζόρι παντρειά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαρίνα

Πάνω σε έναν από αυτούς τους ομηρικούς καβγάδες μου πέταξαν ότι ντρέπονται για μένα και δεν ξέρουν πια τι να λένε στον κόσμο. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Καλησπέρα θεία Λουκία! Ονομάζομαι Μαρίνα και είμαι 29 χρονών. Μετά από χρόνια σπουδών και δουλειάς που βρήκα πρόσφατα, οι γονείς μου και ο περίγυρός μου (άλλοι στενοί συγγενείς) αποφάσισαν (χωρίς να με λάβουν υπόψη τους όπως φαίνεται) ότι ΠΡΕΠΕΙ να παντρευτώ. Ειδικά οι γονείς μου δεν χάνουν ευκαιρία να μου το χτυπάνε. Δεν πα να έχω κάνει τόσες σπουδές, να είμαι άψογη στη δουλειά μου κλπ, όλοι εστιάζουν στο γεγονός ότι είμαι ανύπαντρη. Κάθε γάμος στον οποίο είμαστε καλεσμένοι γίνεται αφορμή για να ανάψει καβγάς. Πάνω σε έναν από αυτούς τους ομηρικούς καβγάδες μου πέταξαν ότι ντρέπονται για μένα και δεν ξέρουν πια τι να λένε στον κόσμο. Δεν μπορείς να φανταστείς πώς ένιωσα. Είχα βλέπεις την ατυχία να είμαι η μοναδική από ξαδέρφια, ξαδέρφες, γειτόνισσες κλπ, που έκανε επιτυχημένες σπουδές και επικεντρώθηκε στην καριέρα της. Μάλιστα δεν λείπουν και οι υπανιγμοί- προξενιά, του τύπου "ο τάδε είναι καλό παιδί, αλλά εσύ δεν τον θέλεις, γιατί είσαι ψηλομύτα". Είναι εν μέρει λογικό να συμβαίνουν αυτά στη μικρή πόλη από την οποία κατάγομαι αλλά όλα έχουν ένα όριο. Σχέση δεν έχω, είμαι μόνη τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά δεν κάνω σαν απελπισμένη για τους άνδρες. Έχω μάθει να ζω καλά και μόνη μου χωρίς να "λυσσάω" για στεφάνι. Μια υγιής σχέση μου αρκεί, κι ας μην παντρευτώ ποτέ. Όπως καταλαβαίνεις, όλο αυτό μου αφαιρεί όλη την ενέργεια που χρειάζομαι, για να διεκπεραιώνω τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς μου. Δεν έχω διάθεση ούτε να βγω μια βόλτα, τώρα που είναι καλοκαίρι. Κι επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και έχω επιστρατεύσει κάθε είδους επιχείρημα που μπορεί να φανταστεί κανείς, αναγκάστηκα να ζητήσω τη συμβουλή σου. Πραγματικά είναι κάτι για το οποίο ντρέπομαι να ζητήσω τη γνώμη φίλων ή γνωστών. Σε ποιον να το πω και να με πιστέψει; Θα το εκτιμούσα  πάρα πολύ, αν διάβαζες το μήνυμά μου και μου έδινες μια γνώμη ή μια συμβουλή. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρίνα μου, είσαι πολύ μεγάλη πια για να επιτρέπεις στους γονείς σου να σε επηρεάζουν τόσο πολύ με τη γνώμη τους. Κάποια στιγμή πρέπει να κάνεις την επανάσταση σου, να αποστασιοποιηθείς από αυτούς και να πάρεις απόφαση ότι μπορεί να έχετε εντελώς διαφορετικές  αξίες και πεποιθήσεις σε πολλά πράγματα, χωρίς να πληγώνεσαι, να μπλέκεσαι σε σχετικές συζητήσεις μαζί τους και να χολασκάς.

Ούτως ή άλλως, οι γονείς σου -εκτός από ιδιαίτερα συντηρητικοί- φαίνονται να είναι από τους τύπους που δεν θα ήταν ποτέ ευχαριστημένοι, ακόμη κι αν παντρευόσουν. Αν έχει κάποιος όρεξη για καυγά, αφορμές υπάρχουν αμέτρητες: μπορεί να έβρισκαν τον άντρα σου μη "αντάξιο" σου, ή να γκρίνιαζαν γιατί δεν έχεις κάνει "ακόμα" παιδί, ή αν έκανες παιδί, να γκρίνιζαν γιατί δεν έκανες κι άλλο ή να διαφωνούσαν με την παιδαγωγική σου μέθοδο και πάει λέγοντας.

Προφανώς νιώθουν την ανάγκη να σε ελέγχουν κι έχουν βρει αυτόν τον τρόπο γιατί ξέρουν ότι πιάνει. Εξίσου προφανώς όμως εξαρτάται από σένα και μόνο το αν θα συνεχίσεις να τους επιτρέπεις να το κάνουν, ή αν θα αρχίσεις να τους αντιμετωπίζεις ως γραφικούς χαρακτήρες που έχουν κάποια κολλήμματα, χωρίς να δίνεις συνέχεια στην αστείρευτη κριτική τους.

Άλλωστε, αν θέλεις να σε δεχτούν όπως είσαι χωρίς να σε κριτικάρουν, μπορείς να κάνεις εσύ την αρχή και να τους δεχτείς πρώτη όπως είναι κι ας μην είναι όπως μπορεί να ονειρεύεσαι τους γονείς σου.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ