Με εκμεταλλεύονται οι φίλες μου | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
14:26
12/5/2014

Με εκμεταλλεύονται οι φίλες μου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Σοφία

Μου το έχουν πει και κατάμουτρα: "Εμείς οι 4 είμαστε κολλητές, με εσένα είμαστε απλά φίλες".

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου θεια Λουκία! Με λένε Σοφία και είμαι 15 χρονών. Το θέμα μου είναι ότι μία φίλη μου από την παρέα μου με εκμεταλλεύεται και μου συμπεριφέρεται άσχημα συνεχώς! Προσπαθώ να της μιλάω ευγενικά, να της κάνω κοπλιμέντα, να την βοηθάω σε ό,τι χρειαστεί αλλά αυτή το εκμεταλλεύεται... Με θυμάται όποτε αυτή και οι φίλες της χρειαστούν κάτι... Γενικώς έχουν αρχίσει και με έχουν στο περιθώριο... μου το έχουν πει και κατάμουτρα: "Εμείς οι 4 είμαστε κολλητές, με εσένα είμαστε απλά φίλες". Δεν τις αντέχω άλλο, αλλά δε θέλω και να μείνω χωρίς φίλες.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Σοφία μου, τέτοιες φίλες τι να τις κάνεις; Αφού δεν εκτιμάνε την παρέα σου και δεν μπορείς να βασιστείς πάνω τους, δεν είναι πραγματικές φίλες σου, είναι απλά γνωστές σου. Από τη στιγμή λοιπόν που σου έχουν ξεκαθαρίσει ανοιχτά πως δεν σε θέλουν στη στενή τους παρέα, δεν υπάρχει λόγος να επιμένεις και να προσπαθείς να τις κολακεύεις και να μπαίνεις στον κόπο τους μήπως και αλλάξουν γνώμη. Αντίθετα, θα σε βοηθούσε πολύ περισσότερο να κρατήσεις ψηλά την αξιοπρέπεια σου και να βάλεις εσύ τα όρια για το πόσες παραχωρήσεις θα κάνεις απέναντι τους, αν θα τις βοηθάς και πότε.

Για να το πετύχεις αυτό δεν χρειάζεται να συγκρουστείς, ούτε ν' ανταλλάξεις πολλά και βαριά λόγια μαζί τους. Απλά από την επόμενη φορά που θα σου ζητήσουν κάποια χάρη, λέγε τους -χωρίς φόβο και πάθος- ότι δεν προλαβαίνεις γιατί έχεις διάβασμα, μανικιούρ, διαλογισμό ή οτιδήποτε σου κατέβει στο κεφάλι -όσο παρανοϊκό κι αν ακούγεται- και ταυτόχρονα δήλωσε τους ότι είσαι σίγουρη πως μπορούν να τα καταφέρουν και μόνες τους το ίδιο καλά, ακόμη κι αν δεν είναι αλήθεια κάτι τέτοιο.

Μ' αυτόν τον τρόπο, ακόμη κι αν δεν τις κάνεις να καταλάβουν την αξία σου, τουλάχιστον θα ανεβάσεις την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό σου και θα νιώθεις πολύ καλύτερα, ακόμη κι όταν θα είσαι μόνη σου.

Εννοείται βέβαια ότι ταυτόχρονα θα έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και για άλλες κοπέλες που θα μπορούσες να γνωρίσεις καλύτερα και να κάνεις παρέα, οι οποίες να σου ταιριάζουν καλύτερα, αλλά και να αξίζουν πραγματικά τη φιλία σου. Σε κάθε περίπτωσε οι συγκεκριμένες, όπως σου φέρονται, δεν την αξίζουν.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ