Μακρυά Μαλλιά | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
16:05
24/9/2014

Μακρυά Μαλλιά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αναστασία

 Δεν ξέρω πως να μακρύνω τα μαλλιά μου πάρα πολύ! 

Καλησπέρα! Πρώτα από όλα θέλω να σας συγχαρώ για το ότι βοηθάτε τόσο κόσμο! Μπορεί να μην σας ξέρουμε αλλά είναι φορές που κάποιος άνθρωπος θα 'θελε να ακούσει μια άλλη άποψη από κάποιον άλλον! Εγώ δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα! Αλλά σας γράφω επειδή δεν ξέρω (μακάρι να μπορέσετε εσείς τουλάχιστον) πως να μακρύνω τα μαλλιά μου πάρα πολύ! Αν μπορέσετε να με βοηθήσετε, να μου δώσετε τέλος πάντων κάποιες συμβουλές, θα το εκτιμούσα :)

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αναστασία μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Συνήθως δεν απαντώ σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, καθώς υπάρχουν αμέτρητες σχετικές συμβουλές που μπορείς να βρεις πολύ εύκολα στο ίντερνετ για να διαλέξεις ποιες σου ταιριάζουν και θέλεις ν' ακολουθήσεις.

Ωστόσο, θα κάνω μια εξαίρεση για σένα, καθώς είσαι πολύ γλυκιά κι ευγενική και θα σου πω ότι το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι όταν θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου είναι η υπομονή. Βλέπεις, τα μαλλιά μας μακραίνουν κατά μέσο όρο έναν πόντο τον μήνα, οπότε θα πρέπει να υπολογίσεις τον απαραίτητο χρόνο ανάλογα με το πού θέλεις να φτάσουν τα δικά σου.

Σ' αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να προσθέσεις  κι από έναν μήνα κάθε φορά που θα κουρεύεσαι έναν πόντο. Φυσικά, καθώς θέλεις περισσότερο μήκος δεν θα πρέπει να κουρεύεσαι πολύ, ούτε πολύ συχνά, αλλά ένας πόντος κούρεμα μία φορά στους δυο-τρεις μήνες είναι απαραίτητος για να αποφύγεις την ψαλίδα, η οποία απειλεί να καταστρέψει την προσπάθεια σου. Έτσι, αν υπολογίσουμε ότι κουρεύεσαι τρεις τέσσερις φορές τον χρόνο και θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου άλλους δώδεκα πόντους από εκεί που είσαι τώρα, θα πρέπει να υπολογίσεις συνολικά δεκαπέντε με δεκαέξι μήνες.

Εντωμεταξύ, θα πρέπει να περιποιείσαι και να προστατεύεις την τρίχα από το σπάσιμο, φροντίζοντας να αποφεύγεις το πολύ πιστολάκι και τις χημικές επεξεργασίες (π.χ. περμανάντ), αλλά να λούζεσαι και να βάζεις μαλακτική τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα αν έχεις κανονικά ή ξηρά μαλλιά ή και πιο συχνά αν έχεις λιπαρά μαλλιά. Επίσης, μια μάσκα κάθε τόσο θα βοηθήσει πολύ.

Επιπλέον –όπως σε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη φυσική μας κατάσταση- θα σε βοηθήσει μια ισορροπημένη διατροφή που προσφέρει στον οργανισμό σου όλες τις απαραίτητες ουσίες για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών σου.

Τώρα, αν έχεις ακούσει για ειδικά συμπληρώματα που υπόσχονται θαύματα, μην τα πιστεύεις και πολύ, καθώς κοστίζουν τα… μαλλιά της κεφαλής σου και τις περισσότερες φορές ωφελούν μόνο την τσέπη των εμπόρων.

Τέλος, να έχεις υπόψη σου ότι δεν μακραίνουν τα μαλλιά όλων των ανθρώπων το ίδιο πολύ. Δηλαδή, μπορεί να τα φτάσεις μέχρι ένα σημείο, αλλά από εκεί και πέρα να διαπιστώσεις ότι δεν μακραίνουν άλλο, όση υπομονή κι αν κάνεις. Ο λόγος γι' αυτό είναι ότι σε κάποιους ανθρώπους οι τρίχες πέφτουν αφού περάσει ένα χρονικό διάστημα κι έτσι δεν μπορούν να μακρύνουν περισσότερο. Φυσικά, οι τρίχες που πέφτουν αντικαθίστανται παράλληλα από άλλες, αλλά κι αυτές χρειάζονται υπομονή για να μακρύνουν.

Σε κάθε περίπτωση δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις τα δικά σου μαλλιά.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ