Κριση πανικου | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:37
20/6/2013

Κριση πανικου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Γιωτα

Παθαινω κρισεις πανικου οσο αναφορα το μπαλκονι... Νιωθω οτι θελω να πεσω απο κατω, χωρις να το θελω με πιανει.

Δες απίθανα γυναικεία Sex Toys, μόνο για εσένα και μόνο στο LoveJoy!

Καλησπερα! Τον τελευταιο καιρο παθαινω κρισεις πανικου οσο αναφορα το μπαλκονι... Νιωθω οτι θελω να πεσω απο κατω, χωρις να το θελω με πιανει. Που οφειλεται; Πως αντιμετωπιζεται; Φοβαμαι πολυ... Δεν πλησιαζω μπαλκονι, ενω παει το βημα μου μονο του. Βοηθηστε με παρακαλω, δε θελω να το πω σε κανενα.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Γιώτα μου, αυτό που νιώθεις λέγεται ακροφοβία και είναι μια από τις πιο συνηθισμένες φοβίες. Για να μην νομίζεις ότι τρελαίνεσαι, πρέπει να ξέρεις ότι ο φόβος για το ύψος υπάρχει εγγενώς στον άνθρωπο. Απλώς κάποια άτομα (σε ένα ποσοστό 4-5%) τον νιώθουν πιο έντονα με αποτέλεσμα τις κρίσεις πανικού που περιγράφεις. Επίσης, κάποιοι ειδικοί λένε ότι η ακροφοβία συνδέεται με τον φόβο της πτώσης και "διδάσκεται" από τους γονείς στα παιδιά. Ωστόσο, όπως οι περισσότερες φοβίες εκδηλώνεται για πρώτη φορά σε φάσεις έντονου ψυχολογικού στρες.

Για να ξεπεράσεις την ακροφοβία, θα μπορούσες να ζητήσεις βοήθεια από ψυχοθεραπευτή, αλλά θα μπορούσες και να δοκιμάσεις να το ξεπεράσεις μόνη σου, εκθέτοντας τον εαυτό σου, σταδιακά σε μεγαλύτερο ύψος, ξεκινώντας από χαμηλά μπαλκόνια (με κάγκελο πάντα).

Μέχρι τότε, φρόντισε πρώτα απ' όλα ν' αποφεύγεις τα μπαλκόνια και αν αναγκαστείς να βγεις σε κάποιο, φρόντισε πάντα να κρατιέσαι από κάπου και να χαμηλώνεις το ύψος σου, ακόμη κι αν χρειαστεί να γονατίσεις ή να καθίσεις κάτω, αν νιώσεις ότι χάνεις τον έλεγχο. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ