Κι αν χρειαστώ έκτρωση; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:35
27/11/2013

Κι αν χρειαστώ έκτρωση;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αλεξάνδρα

Ήμασταν σε σεξουαλική επαφή το αγόρι μου δεν πρόλαβε να τραβηχτεί και τελείωσε μέσα μου... Υπάρχει πιθανότητα να έμεινα έγκυος;

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου Θεία Λουκία! Είμαι 14 χρονών και άκουσα από κάτι φίλες μου για εσένα... Το δικό μου πρόβλημα είναι το εξής... Έχω αγόρι που είναι 17 χρονών. Έχουμε έρθει σε ερωτική επαφή εδώ και λίγους μήνες. Πριν 1,5 βδομάδα περίπου όμως την ώρα που ήμασταν σε σεξουαλική επαφή το αγόρι μου δεν πρόλαβε να τραβηχτεί και τελείωσε μέσα μου... Υπάρχει πιθανότητα να έμεινα έγκυος; Αν έμεινα έγκυος και το πω στους γονείς μου και μου πουν να κάνω έκτρωση, υπάρχει περίπτωση λόγω της έκτρωσης να πάθω κάποια βλάβη ή να πεθάνω; Γενικά τι προβλήματα μπορεί να μου προκαλέσει η έκτρωση; Και αν το κρατήσω είναι αλήθεια πως στον τοκετό ενδέχεται να πεθάνω ή να πάθω κάτι; Θα περιμένω απάντηση και συμβουλή, ευχαριστώ πολύ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αλεξάνδρα μου, ναι, υπάρχει πιθανότητα να έμεινες έγκυος από αυτή την επαφή που μου λες. Βέβαια, όλα εξαρτώνται από την ημέρα του κύκλου στην οποία βρισκόσουν, αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια. Περίμενε την περίοδο σου κι αν δεις καθυστέρηση, έστω και μια μέρα κάνε ένα σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης –όχι πιο πριν όμως, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι αξιόπιστο.

Από εκεί και πέρα, αν κάνεις έκτρωση σε πλήρως εξοπλισμένη σύγχρονη γυναικολογική κλινική με αξιόπιστο γιατρό, κατά κανόνα δεν κινδυνεύεις να πάθεις κάτι, άμεσα ή στο μέλλον. Επίσης κατά κανόνα, δεν κινδυνεύεις να πάθεις κάτι αν αποφασίσεις να κρατήσεις και να γεννήσεις το παιδί, εφόσον θα βρίσκεσαι υπό ιατρική παρακολούθηση.

Μην ξεχνάς άλλωστε ότι τα πολύ παλιά χρόνια, τα κορίτσια παντρευόντουσαν και έκαναν παιδιά στην ηλικία σου ως κάτι φυσιολογικό και δεν είχαν και τόσους γιατρούς γύρω τους όπως έχουμε σήμερα.

Όμως, ευτυχώς σήμερα έχουμε περισσότερες επιλογές και μια από αυτές είναι να αποφασίζουμε συνειδητά πότε είναι η σωστή στιγμή για να κάνουμε παιδιά, δηλαδή όταν είμαστε ψυχικά, σωματικά και κοινωνικά έτοιμες να αντιμετωπίσουμε τις ευθύνες του με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Αλλά καλύτερα να μην προτρέχουμε. Να προσέχεις περισσότερο στο εξής, να ακολουθείς μια αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης (το προφυλακτικό και το αντισυλληπτικό χάπι είναι οι καλύτερες) και αν σου συμβεί ξανά κάποια στραβή, να θυμάσαι ότι υπάρχει και το χάπι "της επόμενης μέρας", που όσο πιο γρήγορα το πάρεις μετά την ύποπτη επαφή, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να δουλέψει και να αποφύγεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το τι θα γίνει αυτή τη φορά, φρόντισε να ενημερωθείς πειρσσότερο και συμβουλευτείς έναν γυναικολόγο για τις μεθόδους αντισύλληψης.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ