Κατάθλιψη; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
15:21
25/7/2014

Κατάθλιψη;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μέλλουσα μητέρα

 Δεν μπορώ να ελέγξω την συμπεριφορά μου πλέον! Φοβάμαι κ για το μωρό γιατί ξέρω πως δεν του κάνει καλό όταν εγώ δεν είμαι καλά ψυχολογικά!

Θεία μου είμαι 18 χρονών κ είμαι έγκυος! Αποφασίσαμε με τον φίλο μου να το κρατήσουμε, παντρευτηκαμε κ μένουμε μαζί! Ενω τον αγαπώ πολύ κ μου αρέσει που μένουμε μαζί κάποιες στιγμές μέσα στη μέρα με πιάνουν τα κλάματα κ του λέω πράγματα που δεν εννοώ, ότι τον μισώ, ότι δεν είμαι ευτυχισμένη! Στεναχωριέμαι που έφυγα από το σπίτι μου, μένω πλέον σε άλλη περιοχή κ δεν βλέπω συχνά τους φίλους μου! Του λέω πάντα πως εκείνος φταίει, κλαίω κ συνέχεια, τον κατηγορώ, μετά όμως καταλαβαίνω ότι δεν τα εννοώ όσα είπα! Γενικά τσακωνόμαστε κιόλας κ όταν μου φωνάζει για κάτι κλείνομαι στο δωμάτιο κ κλαίω! Δεν μπορώ να ελέγξω την συμπεριφορά μου πλέον! Φοβάμαι μην έχω αρχίσει να παθαίνω κατάθλιψη. Γενικά νιώθω συνέχεια κουρασμένη, νυστάζω συνέχεια, δεν με ευχαριστεί τίποτα! Τι να κάνω θεία μου; Να μιλήσω στον γιατρό μου; Φοβάμαι κ για το μωρό γιατί ξέρω πως δεν του κάνει καλό όταν εγώ δεν είμαι καλά ψυχολογικά!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, σου έπεσαν πολλά μαζί και έχεις ζοριστεί. Βλέπεις στα 18 σου δεν είναι εύκολο να τα βγάλεις πέρα ψυχολογικά με τόσο πολλές και τόσο σοβαρές αλλαγές στη ζωή σου, ενώ οι ορμόνες σου κάνουν ξέφρενα πάρτι με διαφορετικό θέμα καθημερινά.

Συνοψίζοντας, μέσα σε λίγους μήνες άλλαξες τόπο διαμονής, άλλαξες σπίτι, απομακρύνθηκες από τον οικογενειακό και φιλικό σου κύκλο, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζεις όλες τις φυσιολογικές αγωνίες που έχει κάθε έγκυος και το σώμα σου παλεύει να προετοιμαστεί για να φέρει στον κόσμο ένα καινούργιο ανθρωπάκι…

Η κάθε μία από αυτές τις καταστάσεις από μόνη της, είναι αρκετή για να αποδιοργανώσουν οποιονδήποτε άνθρωπο, όσο συγκροτημένος κι αν είναι και να τον φέρουν στα όρια της παραφροσύνης. Πόσο μάλλον που εσύ είσαι μόλις δεκαοκτώ χρόνων και εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να έχεις την εμπειρία, τη γνώση ή και την υπομονή ακόμα για να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία όλες αυτές τις προκλήσεις μαζεμένες.

Χαλάρωσε λοιπόν, ζήτα προκαταβολικά συγνώμη από τον άντρα σου για οποιαδήποτε τρελή συμπεριφορά αναγκαστεί να αντιμετωπίσει στους επόμενους μήνες, ευχαρίστησε τον για την κατανόηση, την υπομονή και την υποστήριξη του και φρόντισε όσο μπορείς να μην παίρνεις τον εαυτό σου και τα ψυχολογικά σου πολύ στα σοβαρά –αν μπορείς να κόψεις και τα βαριά λόγια περί ευθυνών του άντρα σου και δυστυχίας δικής σου, ακόμα καλύτερα.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθεις κουρασμένη και πεσμένη, αφού το σώμα σου έχει τεράστιες απαιτήσεις σε ενέργεια για να θρέψει το πλασματάκι που έχεις στην κοιλιά σου. Φρόντισε να ξεκουράζεσαι λοιπόν όσο περισσότερο μπορείς, να τρως σωστά και να μην έχεις πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Άσε τις βαριές δουλειές σε άλλους, ή γι' αργότερα και φρόντιζε να κάνεις όσο γίνεται πράγματα που σε ευχαριστούν, ώστε να κυλήσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτοί οι δύσκολοι μήνες της αναμονής.

Όσο για το να μιλήσεις στον γιατρό σου, νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα, αφού πάντα, όταν ξαλαφρώνεις την ψυχή σου γίνεται πολύ ευκολότερο να πάρεις μια απόσταση από τα πράγματα και να τα δεις πιο αντικειμενικά και λογικά, ενώ δεν αποκλείεται ν' ακούσεις και μια ακόμη ιδέα που θα σε βοηθήσει. Καλή λευτεριά όταν έρθει η ώρα!
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ