Κατάθλιψη | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
13:59
11/7/2014

Κατάθλιψη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Έλλη

Νιώθω πως απλά δεν ανήκω εδώ σ' αυτόν τον κόσμο κι ότι είμαι άχρηστη και αποτυχημένη σε όλα...

Θεία Λουκία συγχαρητήρια για τις συμβουλές σου. Ελπίζω να με βοηθήσεις γιατί κανένας δεν μπορεί. Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει τον τελευταίο καιρό. Νιώθω πως απλά δεν ανήκω εδώ σ' αυτόν τον κόσμο κι ότι είμαι άχρηστη και αποτυχημένη σε όλα: απέτυχα σε πέντε σχέσεις και όσο για το θέμα δουλειάς, είμαι 22 κ όμως έχω δουλέψει μόνο τέσσερις μήνες σε ένα ξενοδοχείο και αυτό ήταν μέσω επιδοτούμενου προγράμματος. Από τότε δεν βρίσκω άλλη δουλειά. Κοντεύει ένας χρόνος. Ούτε σχέση μπορώ να ξανακάνω. Το μέλλον μου φαίνεται αβέβαιο και σκοτεινό, δεν βλέπω πουθενά ελπίδα. Έχω λίγους φίλους, καλά παιδιά είναι αλλά με το ζόρι βγαίνω μαζί τους γιατί δεν έχω κουράγιο να πάω πουθενά. Έχω σκεφτεί μέχρι και να αυτοκτονήσω, αλλά σκέφτομαι τους ανθρώπους γύρω μου και ειδικά τη μαμά μου που έχει προβλήματα υγείας και θέλω να μείνω και να προσπαθήσω περισσότερο για εκείνη. Τι να κάνω για να βγω από αυτό το αδιέξοδο;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Έλλη μου, το μέλλον είναι αβέβαιο και σκοτεινό για όλους μας, όχι μόνο για σένα. Καταλαβαίνω ότι αυτό μάλλον δεν σου λέει τίποτα, όμως αν ανοίξεις τα μάτια σου και δεις τι συμβαίνει πραγματικά γύρω σου θα καταλάβεις ότι δεν κρατάς τα σκήπτρα στην πανελλήνια επαγγελματική ατυχία. Βλέπεις, αν είσαι νέα γυναίκα στην Ελλάδα του 2014, η πιθανότητα να εργάζεσαι είναι πολύ μικρότερη από το να μην εργάζεσαι και μικραίνει ακόμα περισσότερο όσο λιγότερους τίτλους σπουδών κατέχεις.

Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθεις ότι δεν ανήκεις σ' αυτόν τον κόσμο. Μάλιστα, όσο δυσάρεστο κι αν είναι, όχι μόνο ανήκεις σ' αυτόν τον κόσμο, αλλά είσαι τυπικό δείγμα των ανθρώπων της γενιάς σου.

Τώρα, αν θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητες σου να βρεις δουλειά, θα πρέπει να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου προσπαθώντας να βελτιώσεις το μορφωτικό σου επίπεδο και τις δεξιότητες σου σε οποιοδήποτε τομέα έχεις έφεση. Ταυτόχρονα, θα σε βοηθήσει ν' αποκτήσεις ελπίδα και μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση το να δοκιμάσεις να προσφέρεις εθελοντικά τις υπηρεσίες σου σε κάποιον από τους τόσους φιλανθρωπικούς οργανισμούς που έχουν ανάγκη, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις σου.

Δες το αλλιώς λοιπόν: σταμάτα να ομφαλοσκοπείς και να κλαις τη μοίρα σου, άνοιξε τα μάτια και τα αυτιά σου, βγες στον κόσμο και κάνε κάθε μέρα το καλύτερο που μπορείς για να βοηθήσεις τον εαυτό σου και τους άλλους με κάθε μέσο που έχεις διαθέσιμο κάθε φορά. Έτσι όχι μόνο θα δώσεις νόημα στην ύπαρξη σου, αλλά θα πολλαπλασιάσεις τις πιθανότητες να αλλάξεις την τύχη σου προς το καλύτερο τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική σου ζωή.

Γιατί βέβαια, αν κάθεσαι κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους και αρνείσαι να δεις πέρα από τη μύτη σου, η πιθανότητα να δημιουργήσεις μια καινούργια σχέση που να έχει μια ευτυχή εξέλιξη είναι μηδενική. Κι εδώ, θα πρέπει να καταλάβεις κάτι ακόμα: δεν υπάρχουν επιτυχημένες και αποτυχημένες σχέσεις. Οι σχέσεις δεν έχουν κάποιον άλλο στόχο εκτός από το να περνάμε καλά, γι' αυτό και ο μοναδικός χαρακτηρισμός για κάθε σχέση είναι το πόσο ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη είναι σε κάθε φάση. Όμως, για να κάνεις μια ευτυχισμένη σχέση να παραμείνει ευτυχισμένη στη διάρκεια του χρόνου χρειάζεσαι εμπειρία, θετική διάθεση, επιμονή, υπομονή κι αυτογνωσία.

Άρα, θα πρέπει να νιώθεις πολύ ευχαριστημένη με τον εαυτό σου που είσαι μόνο 22 κι έχεις ήδη δημιουργήσει πέντε σχέσεις μέχρι τώρα. Αφού μέσα από αυτές τις πέντε σχέσεις, ήδη ξέρεις καλύτερα τι είναι σημαντικό για σένα και τι θέλεις από τον σύντροφο σου κι έτσι μπορείς να κάνεις την επόμενη σχέση σου να δουλέψει πολύ καλύτερα για σένα. Αρκεί να σκεφτείς τι δεν πήγε καλά πριν, να παραδεχτείς τα λάθη σου και να της δώσεις την ευκαιρία να υπάρξει.

Εν κατακλείδι και στα προσωπικά σου, μια είναι η λύση: πάρ' το αλλιώς κι αν θέλεις να δεις κάτι διαφορετικό να συμβαίνει, άρχισε να σκέφτεσαι και να κάνεις τα πράγματα διαφορετικά.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ