Καρκίνος στη μητέρα της φίλης μου | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
18:16
12/6/2014

Καρκίνος στη μητέρα της φίλης μου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ιωάννα

Άργησε να διαγνωστεί με αποτέλεσμα ο όγκος να εχει μεγαλώσει και να μην μπορεί να αφαιρεθεί... 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αγαπητή θεία Λουκία, μόλις εγώ και η παρέα μου τελειώσαμε τις πανελλήνιες και ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια μας. Εχουμε κανονίσει τα πάντα, διακοπές, έξοδοι κ.λπ. Η φίλη μου έμαθε όμως ότι η μητέρα της εχει καρκίνο και συγκεκριμένα στον εγκέφαλο. Άργησε να διαγνωστεί με αποτέλεσμα ο όγκος να εχει μεγαλώσει και να μην μπορεί να αφαιρεθεί. Οταν με πήρε η φιλη μου τηλέφωνο να μου το πει ξέσπασε σε κλάματα. Στάθηκα ανίκανη να αντιδράσω, δεν ήξερα τι να κάνω, τι να της πω. Δεν με απασχολεί το γεγονός ότι θα επικρατεί ενα κάπως βαρύ κλίμα, αλλα το γεγονός ότι η φιλη μου δεν ειναι καλά και δε μπορω να κάνω κατι αποτελεσματικό για να της προσφέρω ανακούφιση. Πώς μπορώ να τη βοηθήσω θεία Λουκία; Τι να της πω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ιωάννα μου, από πρακτική άποψη πράγματι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Από ψυχολογική άποψη όμως, μπορείς να συμπαρασταθείς στη φίλη σου προσφέροντας της ελπίδα και στήριξη, όταν θέλει να μιλήσει για το πρόβλημα.

Βλέπεις, μπορεί ο όγκος να μην παίρνει εγχείρηση, αλλά ανάλογα με το είδος του και το σημείο που βρίσκεται υπάρχουν διαφορετικές θεραπείες (ραδιοθεραπείες, χημειοθεραπείες, ή θεραπείες με στεροειδή) που μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα.

Πες λοιπόν στη φίλη σου ότι λυπάσαι πολύ για τα νέα, αλλά διαβεβαίωσε της ότι θα είσαι στο πλευρό της για ό,τι χρειαστεί και δώσε της κουράγιο λέγοντας ότι δεν έχουν κριθεί όλα κι ότι θα πρέπει να περιμένετε για να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες συμπληρωματικές εξετάσεις που θα βοηθήσουν τους γιατρούς να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Γενικότερα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας φρόντισε να ενημερώνεσαι για την πορεία των πραγμάτων και να τονίζεις πάντα την φωτεινότερη πλευρά κάθε εξέλιξης, ενώ αν δεν υπάρχει φωτεινή πλευρά, να θυμίζεις στη φίλη σου ότι κάνει κάθε φορά το καλύτερο που μπορεί κι ότι πρέπει να φανεί δυνατή για να προσφέρει στη μητέρα της όλη την υποστήριξη που έχει ανάγκη σ' αυτό το δύσκολο διάστημα, έστω και μόνο από πρακτική άποψη, με τις δουλειές του σπιτιού π.χ.

Μ' αυτόν τον τρόπο θα την ενθαρρύνεις να υιοθετήσει και να διατηρήσει μια ενεργητική στάση, η οποία θα περιορίσει την αγωνία της και θα τη βοηθήσει να κρατήσει τον έλεγχο της ζωής της πολύ καλύτερα από το να κάθεται απλά και να στεναχωριέται άπραγη.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ