Κάπνισμα και... καθηγητής | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
18:53
6/6/2013

Κάπνισμα και... καθηγητής

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αγγέλα

Aποφασίσαμε να ανάψουμε και ένα τσιγαράκι για να μας φύγει το άγχος των εξετάσεων. Εκείνη την ώρα για κακή μας τύχη πέρναγε ένας καθηγητής...

Δες απίθανα γυναικεία Sex Toys, μόνο για εσένα και μόνο στο LoveJoy!

Γεια σου θεία Λουκία. Τι κάνεις; Mου αρέσουν πολύ τα θέματα σου και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου ένα θέμα που με απασχολεί τις τελευταίες δύο ημέρες. Τη Δευτέρα όταν είχαμε τελειώσει τις εξετάσεις πήγαμε με δυο φίλες μου μια βόλτα στην παραλία και αποφασίσαμε να ανάψουμε και ένα τσιγαράκι για να μας φύγει το άγχος των εξετάσεων. Εκείνη την ώρα για κακή μας τύχη πέρναγε ένας καθηγητής με το αυτοκίνητό του και μας είδε. Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν τον είχαμε αντιληφθεί αλλά όταν πλησίασε και φώναξε "-Τι κάνετε εκεί ρε..δεν ντρέπεστε;" Εκείνη την ώρα κυριολεκτικά μου έφυγε το τσιγάρο από το στόμα απ'την τρομάρα μου. Το κακό είναι ότι εγώ τον ξέρω πολλά χρόνια και γνωρίζει τους γονείς μου και δεν ξέρω τι έχει σκοπό να κάνει. Για να μην στα πολυλογώ μας πήρε το πακέτο και το πέταξε στη θάλασσα και κατά τι γνώμη μου καλά έκανε γιατί εμένα με το ζόρι μου το έδωσαν. Η φίλη μου, όταν το πέταξε εκνευρίστηκε και τον έβρισε ενώ δεν είχε κανένα δικαίωμα να το κάνει. Το κακό είναι ότι περισσότερο να τα έχει βάλει μαζί μου και δεν ξέρω γιατί, μάλλον επειδή είμαστε γνωστοί αρκετά χρόνια. Είπε επίσης ότι την Παρασκευή που θα ξανά έρθει θέλει να μου μιλήσει σοβαρά και ότι έχουμε πολλά να πούμε για την συμπεριφορά μου και τις παρέες μου. Άλλα είπε ότι θα ενημερώσει και την διεύθυνση του σχολείου και εμείς έχουμε έναν διευθυντή άστα να πάνε.Τι να κάνω. Φοβάμαι γιατί νευριάζει εύκολα. Πως να τον χειριστώ και πως να τον πείσω να μην πει τίποτα; Απάντησέ μου σε παρακαλώ γιατί είμαι αρκετά αγχωμένη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγγέλα μου, παρότι δεν συμφωνώ με το θέμα του τσιγάρου, οφείλω να σου πω ότι από τη στιγμή που ήσασταν εκτός σχολείου και ωρών διδασκαλίας, ο καθηγητής σας δεν είχε κανένα απολύτως δικαίωμα ούτε παρατήρηση να σας κάνει, πόσο μάλλον να παρέμβει με αυτόν τον θρασύ και βίαιο τρόπο που μου περιγράφεις και να σας απειλήσει.

Αυτό που συνέβη ήταν κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά του καθηγητή σας. Μάλιστα, η φίλη σου είχε κάθε δίκιο να αντιδράσει και το ίδιο θα έπρεπε να είχατε κάνει όλες μαζί. Βλέπεις, όταν η ίδια αρνείσαι τα δικαιώματα σου και παραχωρείς εξουσίες σε ανθρώπους που δεν τις έχουν, αυτόματα βάζεις τον εαυτό σου στον ρόλο του θύματος και γίνεσαι υποχείριο τους. Γι' αυτό και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να τον παρακαλέσεις, ή να του δείξεις ότι έχεις τρομοκρατηθεί, αφού έτσι θα καταλάβει ότι σε εξουσιάζει και θα κάνει χειρότερα πράγματα εναντίον σου.

Αυτή τη στιγμή όμως, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πει στον διευθυντή ή τους γονείς σου ότι σας είδε να καπνίζετε. Αλλά αυτό δεν μπορεί να έχει καμιά επίπτωση πάνω σου, εκτός από το να πρέπει να δικαιολογηθείς με κάποιο τρόπο στους γονείς σου, που σιγά το πράγμα.

Το σημαντικό είναι να βάλεις στο μυαλό σου ότι η δικαιοδοσία των καθηγητών εξαντλείται  στο όριο των σχολικών εγκαταστάσεων. Έξω από τις σχολικές εγκαταστάσεις οι καθηγητές έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα επάνω σου όπως και κάθε άλλος ενήλικας, δηλαδή απολύτως κανένα.

Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που η συμπεριφορά σου είναι η πρέπουσα μέσα στο σχολείο, δεν χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα. Αν λοιπόν όντως σε καλέσει να μιλήσετε για οτιδήποτε άλλο εκτός των μαθημάτων ή της διαγωγής σου μέσα στο σχολείο, μπορείς να τον ευχαριστήσεις για το ενδιαφέρον του αλλά να αρνηθείς ευγενικά κάθε συζήτηση μαζί του, απλά και μόνο γιατί δεν τον αφορά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ