Κακοποίηση! | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
7:13
13/9/2012

Κακοποίηση!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Κωνσταντίνα

Όταν μου είχε χτυπήσει το κεφάλι στον τοίχο ήθελα να πάω στην αστυνομία, αλλά η μαμά μου με συγκράτησε και δεν το έκανα γιατί ξέρω πως δεν θα άντεχε!

Θεία Λουκία γειά σου! Είμαι μια κοπέλα 21 χρονών και σπουδάζω κοντά στο πατρικό μου, οπότε για να περιορίζω τα έξοδα, μιας και δεν θέλω να επιβαρρύνω τους δικούς μου μένω συχνά με την οικογένεια μου. Δεν ξέρω αν είναι σωστό που σου γράφω αλλά δεν ξέρω και σε ποιόν άλλον να απευθυνθώ. Πιστεύω περισσότερο πως το μήνυμα μου είναι μια προσπάθεια να εκτονώσω ότι έχω μέσα μου... Το θέμα που με απασχολεί έχει να κάνει με τους καυγάδες που αντιμετωπίζω πολύ συχνά με τον πατέρα μου, οι οποίοι ξεκινάνε πάντα από ψύλλου πήδημα, π.χ. την τελευταία φορά γιατί του είπα πως λέει "χαζομάρες" για ένα θέμα που διαφωνούσα, και σύμφωνα με εκείνον τον πρόσβαλλα.

Οι φωνές δεν είναι το πρόβλημα μου, αντέχω. Αυτό που δεν αντέχω είναι η βία. Ουκ ολίγες φορές με έχει χτυπήσει στους καυγάδες μας. Όταν μιλάω για βία εννοώ να με χτυπά χαστούκια, στο κεφάλι και σε όλο το κορμί, να μου πετά αντικείμενα πάνω μου, όπως τασάκια, βαζάκια, καρέκλες, να με φτύνει, να μου μιλά υποτιμητικά και με βρισιές, μια φορά μου χτύπησε το κεφάλι στον τοίχο. Εγώ θεωρώ πως όλο αυτό είναι κακοποίηση εις βάρος μου!!! Ωστόσο η μαμά μου και ο πατέρας μου μου λένε πως δεν είναι αυτό κακοποίηση, οτι δεν ξέρω καν τι πάει να πει κακοποίηση, πως επειδή δεν έχω ματώσει, παρά μόνο μία φορά, δεν θεωρείται κακοποίηση.

Εγώ δεν αντέχω!!! Νιώθω οτι κανείς δεν με καταλαβαίνει! Όταν μου είχε χτυπήσει το κεφάλι στον τοίχο ήθελα να πάω στην αστυνομία, αλλά η μαμά μου με συγκράτησε και δεν το έκανα γιατί ξέρω πως δεν θα άντεχε! Η μαμά μου δεν με στηρίζει. Το μόνο που μου λέει είναι οτι κι εκείνη την χτυπούσε ο πατέρας της! Νιώθω οτι δεν με βοηθάει! Ο πατέρας μου πάντα λέει οτι εγώ φταίω που με χτυπάει γιατί δεν τον σέβομαι!!! Δεν αντέχω άλλο, θέλω να ξεφύγω! Πλέον τον μισώ!!! Δεν θέλω καν να είμαστε στο ίδιο σπίτι! Έχω σκεφτεί πολλές φορές να αυτοκτονήσω, αλλά η μαμά μου φοβάμαι πως θα πέθαινε απ την στενοχώρια! Δεν ξέρω τι να κάνω και πως να αντιμετωπίσω την κατάσταση... Πιστεύεις πως πρέπει να πάω στην αστυνομία για να ξεφύγω; Τι πρέπει να κάνω; Κοντεύω να τρελαθώ...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κωνσταντίνα μου, πολύ θα ήθελα να ρωτήσω τη μητέρα σου πόσο πρέπει να ματώσεις για να θεωρηθεί η σωματική βία, κακοποίηση; Μήπως να πρέπει να πας για ράμματα; Ή να φτάσεις να χρειαστείς μετάγγιση; Τι διαβάζω, Θεέ μου!...

Καλό μου κορίτσι και βέβαια η κατάσταση που βιώνεις θεωρείται κακοποίηση και θα θεωρείτο κακοποίηση ακόμη κι αν η συμπεριφορά του πατέρα σου σταματούσε στη λεκτική βία, χωρίς καν να σηκώσει χέρι πάνω σου, πόσο μάλλον τώρα...

Έχεις λοιπόν κάθε δίκιο να θέλεις να καταγγείλεις το γεγονός στην αστυνομία και θα ήταν σοφό να το κάνεις, όπως και να απευθυνθείς προηγουμένως σε ένα από τα κέντρα για την προστασία των γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία ευτυχώς που υπάρχουν και προσφέρουν νομική, ψυχολογική και υλική υποστήριξη σε όσες το έχουν ανάγκη.

Καταλαβαίνω ότι συμπονάς τη μητέρα σου κι ότι αυτό σε κάνει να διστάζεις από το να κινηθείς εναντίον του πατέρα σου, αλλά έχεις καθήκον να προστατέψεις πρώτον απ' όλους τον εαυτό σου. Κι εφόσον η μητέρα σου δεν σε συμπονά και δεν σου στέκεται όπως θα όφειλε να κάνει, τότε δεν έχεις κανένα λόγο να την ξεσυναιρίζεσαι.

Ανάλαβε δράση λοιπόν και επικοινώνησε σήμερα κιόλας με το τηλέφωνο 15900 το οποίο λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως όλο τον χρόνο και θα σου δώσει τις πρώτες κατευθύνσεις για το πώς να κινηθείς στη συνέχεια.

Περισσότερα για με το θέμα μπορείς να διαβάσεις και στη σχετική σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στο άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει στο WomenOnly, "Λευκή τρομοκρατία στο σπίτι".

Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνη σου, υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που μπορούν να σε βοηθήσουν και να σου σταθούν μέχρι να ξεπεράσεις την κατάσταση, αρκεί να το πάρεις απόφαση μέσα σου και να κάνεις το πρώτο βήμα. Γιατί πρέπει να το κάνεις!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ