ή αλλάζω ή βουλιάζω | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:25
12/11/2011

ή αλλάζω ή βουλιάζω

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Mεταπτυχιακό

Εχω πέσει σε μια φάση κατάθλιψης η οποία επηρεάζει άμεσα τις σπουδές μου. Το θέμα είναι ότι ήδη έχω κοπεί σε μάθημα και κινδυνεύω να χάσω την θέση μου στο εργαστήριο για την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γεια σου θεία μου τι κάνεις; Είμαι στο εξωτερικό και κάνω μεταπτυχιακό και έχω πέσει σε μια φάση κατάθλιψης η οποία επηρεάζει άμεσα τις σπουδές μου. Δεν διαβάζω δεν συγκεντρώνομαι, κοιμάμαι ως αργά δεν τρώω... τα γνωστά σε όλους. Το θέμα είναι ότι ήδη έχω κοπεί σε μάθημα και κινδυνεύω να χάσω την θέση μου στο εργαστήριο για την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Προσπαθώ να σώσω ότι έμεινε χωρίς να ξέρω ότι όντως θα με διώξουν-αν και ρώτησα και είναι πολύ πιθανό. Εδώ θα πρέπει να σας πω ότι είχα κατάθλιψη και προηγούμενα χρόνια και έκανα 4 χρόνια ψυχοθεραπεία. Δεν πήρα καθόλου χάπια τότε και σκέφτομαι πάρα πολύ να το κάνω τώρα. Πρέπει να συνέλθω χθες!! Φοβάμαι μήπως τα χάπια με αποπροσανατολίσουν. Την ψυχολόγο μου έχω ένα χρόνο να την δω και τώρα δεν είμαι Ελλάδα. Ατομο δικό μου πιστεύει ότι παρά να βασανίζομαι καλύτερα να πάρω χάπια μια ώρα αρχύτερα. Βέβαια αυτό είναι η μισή λύση. Ουφ θα κοπώ στα μαθήματα και θα γίνω ακόμη πιο χάλια. Δεν μπορώ άλλο αυτή την αρρώστια, πάνω που πίστευα ότι το' χω ξεπεράσει εμφανίζεται με άλλη μορφή άλλα αίτια. Βοήθεια θεία.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook 

Τι σόι ψυχοθεραπεία έκανες χρυσό μου που δεν μπόρεσε να σε κάνει να ξεπεράσεις την κατάθλιψη σε τέσσερα χρόνια; Μάλλον η ψυχολόγος που σε παρακολουθούσε δεν είχε τα μέσα για να σε βοηθήσει, αφού κανονικά, περίπου δυο χρόνια τακτικής παρακολούθησης αρκούν για να ξεπεράσεις τέτοιου είδους προβλήματα. Άρα λοιπόν, μάλλον θα πρέπει να αναζητήσεις ψυχολογική υποστήριξη από κάποιον άλλον θεραπευτή που να ακολουθεί διαφορετική μεθοδολογία, γιατί αυτή που έχεις ακολουθήσει μέχρι τώρα είναι σαφές ότι δεν σε έχει βοηθήσει.

Από εκεί και πέρα, επειδή δεν έχεις τον χρόνο για να λύσεις το πρόβλημα σου με ψυχολογική υποστήριξη, τα φάρμακα θα ήταν μια καλή προσωρινή διέξοδος γι' αυτή τη στιγμή. Βέβαια, όπως άλλωστε ήδη ξέρεις, τα φάρμακα θα σε βοηθήσουν απλώς να λειτουργήσεις καλύτερα στην καθημερινότητα σου, αλλά δεν θα σε θεραπεύσουν. Επίσης, το θέμα είναι να βρεις ποιο φάρμακο είναι το σωστό για σένα αυτή τη στιγμή, γιατί ένα φάρμακο που κάνει καλό σε κάποιον μπορεί να κάνει κακό σε κάποιον άλλον.

Πρέπει να ξέρεις ακόμα ότι οι ψυχολόγοι δεν είναι γιατροί και δεν έχουν δικαιοδοσία για να συνταγογραφούν τέτοια φάρμακα καθώς αυτή είναι αρμοδιότητα των ψυχιάτρων και άλλων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Άρα λοιπόν, αφού βρίσκεσαι στο εξωτερικό, έχεις δύο λύσεις: είτε θα πας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ή ιατρείο με ψυχιατρικό τμήμα και θα τους εκθέσεις το πρόβλημα σου, είτε θα τηλεφωνήσεις στην ψυχολόγο σου και θα της ζητήσεις να σε φέρει σε επαφή με κάποιον ψυχίατρο για να σου δώσει το κατάλληλο φάρμακο.

Παράλληλα, το άλλο που πρέπει να κάνεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου, είναι να ζητήσεις ραντεβού με τους καθηγητές που σκέφτονται να σε κόψουν και να τους εξηγήσεις τι σου συμβαίνει, μήπως και δείξουν κατανόηση και σου δώσουν μια μικρή παράταση χρόνου για να ολοκληρώσεις τις εργασίες σου.

Τέλος, να θυμάσαι ότι στη βάση κάθε κατάθλιψης κρύβεται πάντα ένας βαθιά κρυμμένος θυμός για κάτι που μας έχει συμβεί, ο οποίος όμως αντί να εκφραστεί προς τα έξω και να εκτονωθεί, στρέφεται εναντίον του εαυτού μας και μας κατατρώει. Άρα το αίτιο της κατάθλιψης σου παραμένει το ίδιο και άλυτο, ενώ το μόνο που αλλάζει είναι η αφορμή για την εκδήλωση της.

Αφού λοιπόν έχεις την προδιάθεση κι αυτή την εποχή βρίσκεσαι σε περίοδο στρες λόγω των σπουδών σου, είναι φυσικό να ξανακυλήσεις. Σταμάτα όμως να επιδεινώνεις τα πράγματα με το να σκέφτεσαι την καταστροφή και δες πώς μπορείς να σώσεις την κατάσταση αναλαμβάνοντας την κατάλληλη δράση. Αν δε πράγματι έρθει η καταστροφή, τότε θα δεις τι θα κάνεις. Αυτή τη στιγμή όμως κάνε αυτό που πρέπει, αρχίζοντας από τώρα!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ