Help | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
8:16
21/9/2014

Help

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
mary

Το πρόβλημα μου είναι οτι δεν έχω προσωπικότητα, με την έννοια οτι δεν ξέρω ποια είμαι πραγματικά. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία γεια! Είμαι 18 χρονών και φετος ξεκινά η φοιτητική μου ζωή. Έχω ένα θέμα που για μένα δεν ειναι φυσιολογικό και με εμποδίζει στο να είμαι ευτυχισμενη. Το πρόβλημα μου είναι οτι δεν έχω προσωπικότητα, με την έννοια οτι δεν ξέρω ποια είμαι πραγματικά. Συγκεκριμένα μπορεί καποιες φορές να είμαι καποια με ένα συγκεκριμένο στυλ και άλλες φορές να είμαι καποια τελειως διαφορετικη με αλλο στυλ και προσωπικότητα. Μάλιστα, αμα δω κάποιο έργο με κάποια που μου αρεσει σαν προσωπικότητα ο ρόλος που υποδύεται τότε αρχίζω και την μιμούμαι, όμως δεν νιώθω ο εαυτος μου γιατί πραγματικά δεν ξερω ποια είμαι και τι μου αρεσει πραγματικά. Είναι φυσιολογικο αυτο θεια Λουκία να μη έχω μια προσωπικότητα; Σκέφτομαι οτι τώρα  θα παω στο πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου ποια είμαι ωστε να περάσω στους αλλους μια συγκεκριμενη εικόνα για μενα, να δημιουργησω τις σωστες παρεες κ.α. Σε παρακαλώ απάντησε μου το συντομότερο δυνατόν! Θα περιμένω με αγωνία την απάντηση σου!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαίρη μου, η προσωπικότητα είναι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό που ναι μεν βασίζεται σε κάποιες σταθερές ιδιότητες του χαρακτήρα μας (π.χ. εσωστρεφής ή εξωστρεφής, αυθόρμητος ή συγκρατημένος, νευρικός ή υπομονετικός) αλλά παράλληλα χτίζεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας και επηρεάζεται τόσο από τις συνειδητές επιλογές μας, όσο και από τις εμπειρίες μας. Έτσι είναι λογικό, καθώς είσαι πολύ νέα και δεν έχεις επαρκείς εμπειρίες από τη ζωή να πειραματίζεσαι με διάφορες μορφές έκφρασης και συμπεριφοράς.

Ωστόσο, όταν επιλέγεις κάποιο πρότυπο, όπως μια πρωταγωνίστρια στο σινεμά, δεν χρειάζεται να "ξεπατικώσεις" το σύνολο της συμπεριφοράς της σαν να παίζεις κι εσύ έναν ρόλο, αλλά να εμπνευστείς από αυτή και να κρατήσεις τα σημεία εκείνα που σου ταιριάζουν καλύτερα και θα ήθελες να υιοθετήσεις.

Ήδη, γνωρίζεις πολύ περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου απ' όσα νομίζεις. Ακόμα κι αν κάποια στοιχεία σου δεν σου αρέσουν, ήδη ξέρεις αν είσαι κοινωνική ή πιο μοναχική, αν εκφράζεσαι πιο άνετα με το σώμα σου ή με το μυαλό σου, αν είσαι κοκέτα ή όχι, αν σ' αρέσουν οι αλλαγές προγράμματος ή αν προτιμάς τη ρουτίνα, αν λειτουργείς καλύτερα στο ρόλο του ηγέτη ή του οπαδού, τι σε χαλαρώνει και τι σε τσιτώνει, τι σε κάνει να γελάς, τι σε συγκινεί και τι σε αφήνει αδιάφορη.

Σίγουρα έχεις ήδη κάποια ενδιαφέροντα (μουσική, θέατρο, χόμπι κ.λπ.), κάποιες ιδιορρυθμίες αλλά και έναν προσωπικό ρυθμό ζωής που προτιμάς ν' ακολουθείς (π.χ. αν είσαι αγχώδης ή χαλαρή, αν είσαι ξενύχτισσα ή πρωινός τύπος).

Όλα αυτά και πολλά ακόμα που μπορεί ακόμα να μην έχεις συνειδητοποιήσει, περιγράφουν την προσωπικότητα που έχεις αυτή τη στιγμή, σε κάνουν μοναδική και σε ξεχωρίζουν από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο υπάρχει γύρω σου, είτε το θέλεις είτε όχι.

Το μόνο που σου μένει λοιπόν είναι να κάτσεις μόνη σου για να σκεφτείς και να σκιαγραφήσεις αυτή την προσωπικότητα σε όσο περισσότερες λεπτομέρειες και σε όσο περισσότερους τομείς μπορείς (εμφάνιση, χαρακτήρας, προσωπικές αξίες και πεποιθήσεις, ενδιαφέροντα κ.λπ.), χωρίς να την κρίνεις, ώστε να αποκτήσεις μια πιο ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό σου. Αρκεί να είσαι απόλυτα ειλικρινής και να περιγράφεις αυτό που είσαι κι όχι αυτό που θα ήθελες ή που φοβάσαι.

Αυτό είναι το επόμενο στάδιο. Γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα ξεκαθαρίσει μέσα σου προς τα πού θέλεις να αναπτυχθείς, το πώς θέλεις να διαμορφωθείς τα επόμενα χρόνια και θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να αποκτήσεις έναν προσανατολισμό, να βάλεις στόχους για τον εαυτό σου και να πραγματοποιήσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεσαι σε ένα σταυροδρόμι όπου όλες οι σταθερές που είχες μέχρι σήμερα (σχολείο, οικογένεια, φιλίες) αλλάζουν δυναμική και μαζί τους αλλάζεις κι εσύ η ίδια –οι εμπειρίες που λέγαμε στην αρχή- γι' αυτό και είναι φυσιολογικό να νιώθεις κάπως στον αέρα, όπως είναι φυσιολογικό να θέλεις να ορίσεις και να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου με τους δικούς σου όρους, αυτή τη φορά κι όχι όπως είχαν αποφασίσει οι άλλοι για σένα μέχρι τώρα.

Η πανεπιστημιακή ζωή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να εξασκηθείς σ' αυτό. Καθώς πρέπει να ξέρεις ότι θα υπάρξουν κι άλλες στιγμές στην πορεία που θα νιώσεις την ανάγκη για μια τέτοια ενδοσκόπηση. Αλλά τότε, καθώς θα είσαι ήδη μαθημένη, θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβεις τι σου συμβαίνει και να κάνεις τις απαραίτητες προσαρμογές.

Καλή αρχή λοιπόν και μην φοβάσαι τίποτα!
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ