Η φιλη μου... | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:50
28/11/2013

Η φιλη μου...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
christina

Tης έχω πει αρκετές φορές τις συμβουλές μου για τις πιθανές λύσεις, αλλά είναι κολλημένη εκεί στα ίδια και δε με ακούει. Είναι λίγο ενοχλητικό να μου λέει τα ίδια κάθε φορά...

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Έχω αποκτήσει πρόσφατα μια φίλη πολύ καλή και χάρηκα που τη γνώρiσα. Απλά τις περισσότερες φορές στο τηλέφωνο που μιλάμε, μιλάει για πολύ ώρα λέγοντας βασικά τα ίδια και για το πρόβλημα που την απασχολεί με ενα παιδί. Εγώ της έχω πει αρκετές φορές τις συμβουλές μου για τις πιθανές λύσεις, αλλά είναι κολλημένη εκεί στα ίδια και δε με ακούει. Είναι λίγο ενοχλητικό να μου λέει τα ίδια κάθε φορά, με ζαλίζει, απο την άλλη θέλω να τη βοηθάω με συμβουλές. Όμως τη συμπαθώ, γιατί κατά τα άλλα είναι εντάξει. Τί να γίνει σε αυτή τη περίπτωση;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Χριστίνα μου, σε όλες τις σχέσεις πρέπει να υπάρχουν όρια. Στις υγιείς σχέσεις αυτά τα όρια τοποθετούνται αυθόρμητα και οι σχέσεις προχωρούν αρμονικά χωρίς να σε προβληματίζουν. Κάποιες φορές όμως -και αρκετά συχνά ομολογουμένως- φαίνεται ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν μέσα τους το ένστικτο του πού να σταματήσουν και γίνονται κουραστικοί, επαναλαμβάνοντας τον εαυτό τους χωρίς να καταλήγουν πουθενά, όπως κάνει η φίλη σου.

Αυτό είναι σημάδι ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν ένα βαθύτερο πρόβλημα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, καθώς είναι τόσο απορροφημένοι από τις εμμονές τους που δεν μπορούν να δώσουν βάση στα μηνύματα που τους στέλνουν οι άλλοι, με αποτέλεσμα να υπονομεύουν οι ίδιοι τις σχέσεις τους. Αυτό βέβαια, είναι ένα περίπλοκο θέμα δικό τους και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να τους βοηθήσεις, καθώς όπως είπαμε δεν επικοινωνούν.

Το δικό σου πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που δεν μπορείς να θέσεις η ίδια τα όρια σ' αυτές τις σχέσεις και συνεχίζεις να ανέχεσαι μια κατάσταση που σε ενοχλεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που μπορείς να κάνεις με τη φίλη σου, είναι να της πεις πολύ απλά ότι "κοίτα, σ' αγαπώ και σ' εκτιμώ, όμως έχουμε συζητήσει το ίδιο θέμα 138.000 φορές, σου έχω πει την άποψη μου και το πώς πιστεύω ότι πρέπει να το χειριστείς και δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίσουμε να το συζητάμε, εφόσον δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Αν υπάρξει κάποια ουσιαστική αλλαγή, θα χαρώ να το συζητήσουμε ξανά. Όμως, δεν είναι καλό ούτε για σένα, ούτε για μένα να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια, ξανά και ξανά".

Ουσιαστικά μ' αυτόν τον τρόπο της λες ότι στα έχει πρήξει, αλλά πολύ πιο ευγενικά και πολύ πιο αναλυτικά απ' ότι οποιοσδήποτε τρίτος, άσχετος και δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθεις ενοχές γι' αυτή τη συμπεριφορά σου.

Στο κάτω-κάτω αν εκείνη παρεξηγηθεί, αντί να κάτσει να σκεφτεί ότι όντως το έχει παρακάνει και είναι ανθυγιεινό, τότε σημαίνει ότι δεν σε βλέπει σαν πραγματική φίλη, αλλά σαν εξομολογητή-υπηρέτη της, ο οποίος οφείλει να ακούει αδιαμαρτύρητα κάθε μπούρδα που της έρχεται στο κεφάλι, χωρίς να ενδιαφέρεται πραγματικά για την άποψη σου, άρα και η οποιαδήποτε απόπειρα σου να βοηθήσεις πέφτει στο κενό. Και σ' αυτή την περίπτωση, αξίζει ν' αναρωτηθείς γιατί από την πλευρά σου να επιμείνεις στη διατήρηση της φιλίας σας;

Διάολε, νέα κορίτσια είσαστε κι είναι κρίμα να σπαταλάτε τον χρόνο σας σε αδιέξοδες καταστάσεις. "Αν θέλει να 'ρθει θε να 'ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει" που λέει κι ο σοφός λαός που κάτι παραπάνω ξέρει. Κι αυτό ισχύει τόσο για τις φιλικές, όσο και για τις ερωτικές, αλλά και κάθε είδους σχέσεις.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ