Η αχάριστη φίλη | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:34
17/10/2013

Η αχάριστη φίλη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ιωάννα

Παρά την άριστη σχέση που είχαμε αυτά τα 10 χρόνια, δεν με κάλεσε στον γάμο της που έγινε πρόσφατα.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία καλησπέρα. Είμαι 28 ετών και ζω σε μια μεγάλη πόλη από την έναρξη της φοιτητικής μου ζωής. Μεταξύ των φίλων που δημιούργησα στο πανεπιστήμιο ξεχωρίζει μία, με την οποία αντιμετωπίζω το πρόβλημα που θα σου εκθέσω. Δεν κάναμε ποτέ κολλητή παρέα, δεν συνέπιπταν τα ωράριά μας στη σχολή, αλλά από το 4ο έτος αρχίσαμε να προσεγγίζουμε περισσότερο η μία την άλλη. Γίναμε καλές φίλες και συζητούσαμε τα προσωπικά μας. Παρόλο που ήμασταν εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες και είχαμε εντελώς διαφορετικά γούστα και ενδιαφέροντα, εμπιστευόμασταν η μία την άλλη. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν βρισκόμαστε τόσο συχνά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά η ποιότητα της σχέσης μας δεν άλλαξε, φαινομενικά τουλάχιστον. Ειδκότερα το γεγονός ότι εκείνη έχει σχέση και εγώ όχι αποτελεί (κατά τη γνώμη μου) την αιτία απομάκρυνσής μας. Αυτό που με πείραξε όμως είναι ότι, παρά την άριστη σχέση που είχαμε αυτά τα 10 χρόνια, δεν με κάλεσε στον γάμο της που έγινε πρόσφατα. Ίσως να θεώρησε ότι η μόνη, αδέσμευτη φίλη της είναι μια παραφωνία στο κλαμπ των δεσμευμένων και γι' αυτό δεν με συμπεριέλαβε στη λίστα καλεσμένων. Με ενόχλησε η στάση της, γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήμουν δίπλα της όποτε με χρειαζόταν. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ήμουν καλή και συνεπής φοιτήτρια ζητώντας μου βοήθεια σε δύσκολα μαθήματα της σχολής. Μέχρι και μάθημα της έκανα, για να περάσει μια δύσκολη εξεταστική. Μάλιστα την άφησα να αντιγράψει σε ένα απαιτητικό μάθημα υπό το άγρυπνο βλέμμα αυστηρών επιτηρητών. Αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα έπαιρνε ποτέ πτυχίο, το παραδέχτηκε κάποτε και η ίδια μπροστά σε τρίτους.

Μετά από την πρόσφατη στάση της σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην της ξαναμιλήσω ή να της στείλω κάποιο μήνυμα, με το οποίο θα της εκθέσω τη δυσαρέσκειά μου και θα της ανακοινώσω ότι δεν επιθυμώ πια να είμαστε φίλες. Δεν νομίζω ότι αξίζει να της δώσω κάποια ευκαιρία. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος τελικά...
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Περιμένω την απάντησή σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ιωάννα μου, καταλαβαίνω την απογοήτευση και την αναστάτωση σου, αλλά δεν συμφωνώ με την καταγγελία της φιλίας σας από την πλευρά σου. Παρότι είναι σαφές ότι η φίλη σου δεν αξιολογεί τη σχέση σας ως εξίσου σημαντική για την ίδια, αυτό δεν σημαίνει ότι ήθελε συνειδητά να σε πληγώσει με το να μην σε καλέσει στον γάμο της κι ότι είναι "εχθρός" σου. Απλά με τη στάση της σου ξεκαθάρισε τα συναισθήματα της απέναντι σου, τα οποία μάλλον είχες υπερεκτιμήσει.

Με άλλα λόγια, εσύ ένιωθες την κοπέλα αυτή περισσότερο κοντά σου απ' ότι εκείνη εσένα, γι' αυτό και σε πληγώνει η στάση της. Όμως, με το να της εκφράσεις ανοιχτά τη δυσαρέσκεια σου το μόνο που θα καταφέρεις είναι να την απομακρύνεις εντελώς και δεν νομίζω ότι έχει νόημα κάτι τέτοιο.

Αντίθετα, έχει απόλυτα νόημα να τη μεταθέσεις σιωπηρά μέσα στην καρδιά σου από τον κύκλο των φίλων στον κύκλο των γνωστών σου και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχουν όλες οι φιλίες την εξέλιξη που θα θέλαμε, χωρίς να φταίει απαραίτητα κάποιος γι' αυτό.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ