Η Άθεη αδελφή μου | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
6:34
10/10/2013

Η Άθεη αδελφή μου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Αδελφή-βοηθός

Αυτά που λέει και κάνει είναι άσχημα πράγματα και πως νομίζω πως δεν πιστεύει πλέον στον Θεό

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία μου γεια σου. Διαβάζω τακτικά την στήλη σου και ελπίζω να μπορέσεις να δώσεις μια βοήθεια στο δικό μου πρόβλημα. Το πρόβλημα αφορά την κατά 3 χρόνια μικρότερη μου αδελφή. Είναι 29 ετών και η όλη της στάση στις διδαχές των γονιών μας με προβληματίζει αφάνταστα. Από τα 18 της κι έπειτα από άσχημο τσακωμό με τους γονείς μας έφυγε από το σπίτι για να ζήσει με την γιαγιά μας δυστυχώς στην ίδια γειτονιά. Δεν την άφηναν να πάει για σπουδές, μα αυτή το ήθελε πολύ κι έτσι η γιαγιά μας την είχε βοηθήσει να σπουδάσει. Έπειτα είχε βρει εργασία και συνέχιζε να μένει με την γιαγιά μας εώς και τα 20 της όπου και η γιαγιά μας πέθανε. Βέβαια αυτή από τότε εώς και τώρα μένει στο σπίτι της γιαγιάς αφού της το άφησε κληρονομιά, αλλά όσες φορές την έχω επισκεφθεί το έχω πραγματικά μετανιώσει. Από διάφορες συζητήσεις που έχω κάνει κατά καιρούς μαζί της,δεν θέλει με τίποτα να επιστρέψει στην γονεϊκή μας στέγη γιατί λέει μια ζωή καταπιεζόταν και δεν θέλει να νιώσει καταπιεσμένη και στην ενήλικη ζωή της.

Αλλά ένα είναι το κυρίως θέμα. Νομίζω πως έχει γίνει άθεη θεία μου! Οι γονείς μας από μικρά παιδιά που ήμασταν μας έστελναν κατηχητικό,κάθε Κυριακή εκκλησία,μας μιλούσαν για τον Θεό,για τις αξίες της θρησκείας μας και για όλα όσα μας κάνουν ανθρώπους. Μα αυτή Του γύρισε την πλάτη. Λέει πως την καταπίεζαν πολύ με αυτό το θέμα και πως από τότε που πήγε με την γιαγιά ηρέμησε κατά πολύ. Δεν έχει ούτε μια εικόνα στο σπίτι της -όχι ότι η γιαγιά μας είχε όσο ζούσε δηλαδή- και όταν της πηγαίνω κάποιο εικόνισμα δώρο,το αφήνει μέσα στο κουτί του και δεν το κρεμάει,λέγοντας μου πως όλο άχρηστα πράγματα της πηγαίνω. Δεν φοράει σταυρό, έχει να πάει εκκλησία από τότε πριν να φύγει όταν ζούσαμε στο πατρικό και ντύνεται πολύ "έξαλλα". Αρνείται να έρθει σε βαφτίσεις, γάμους συγγενών (μόνο στον δικό μου γάμο ήρθε) και γενικά είναι εναντίον όλων όσων θέλει η θρησκεία μας για να μας κάνει σωστούς ανθρώπους.
Βέβαια όταν προσπαθώ να της μιλήσω για αυτό το θέμα, λέγοντας της πως αυτά που λέει και κάνει είναι άσχημα πράγματα και πως νομίζω πως δεν πιστεύει πλέον στον Θεό, μου λέει πως λέω βλακείες και πως ο κοσμος χρησιμοποιεί τις θρησκείες για να καταπιέσει τους ανθρώπους και πως ναι μεν πιστεύει πως υπάρχει Θεός,αλλά δεν πιστεύει στην Εκκλησία μας και στις γονεϊκές διδαχές.
Τι να κάνω Θεία μου; Εχει πάρει τον στραβό τον δρόμο και με ανησυχεί. Δεν σκέφτεται καν τον γάμο,ούτε και να κάνει παιδιά. Είναι με ένα παλικάρι 3 χρόνια τώρα και απλά υπογράψανε συμφωνητικό συμβίωσης και τίποτε άλλο. Η γειτονιά συνέχεια λέει δίαφορα για αυτήν και οι γονείς μας ντρέπονται για αυτήν το ίδιο και τα αδέλφια μας. Πως να την βοηθήσω να επανέλθει;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοπέλα μου, δεν ξέρω αν μου κάνεις κάποιου είδους πλάκα, αλλά θα σου απαντήσω σοβαρά: δεν μπορείς να τη βοηθήσεις να "επανέλθει", ούτε κι έχεις το δικαίωμα να παρεμβαίνεις στη ζωή και τις πεποιθήσεις της αδελφής σου, ή οποιουδήποτε άλλου.

Όπως εσύ έχεις επιλέξει να ζεις κοντά στους κόλπους της εκκλησίας και κανένας δεν μπορεί να σε κρίνει γι' αυτό, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο η αδελφή σου έχει επιλέξει να μην ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβαινε ανάμεσα στους γονείς σου και τη γιαγιά σου δηλαδή.

Με άλλα λόγια κακώς κάθεσαι και σκας και καταστρέφεις τη σχέση που έχεις με την αδελφή σου προσπαθώντας να την αλλάξεις. Μάλιστα, από τη στιγμή που δεν κάνει τίποτα παράνομο και δεν προσπαθεί να βλάψει κάποιον, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεσαι ή ν' ανησυχείς για την πορεία της στη ζωή, αφού άλλωστε φαίνεται να τα καταφέρνει μια χαρά μέχρι τώρα.

Επιπλέον, πιστεύω ότι δείχνοντας της περισσότερη κατανόηση, ανοχή και αγάπη θα εξέφραζες μια πιο χριστιανική συμπεριφορά από αυτή που έχεις τώρα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ