Γονείς | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
14:30
20/3/2014

Γονείς

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Νίνα

Δεν δείχνουν καμία κατανόηση ούτε μου συμπαραστέκονται όπως άλλοι γονείς στα παιδιά τους και νιώθω άσχημα γι'αυτό.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία διαβάζω συχνά την στήλη σου κι έτσι αποφάσισα να σου στείλω κι εγώ ένα μήνυμα σχετικά με αυτό που με απασχολεί.Το πρόβλημά μου έχει να κάνει με τους γονείς μου.Πάω δευτέρα γυμνασίου,είμαι καλή μαθήτρια(έβγαλα 19,7 μέσο όρο),δεν δημιουργώ προβλήματα στην οικογένειά μου όπως πολλά από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου(δεν ξενυχτάω,δεν καπνίζω,είμαι πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις μου),γενικά δεν έχω πολλές απαιτήσεις και πάντα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να είναι ευχαριστημένοι και περήφανοι για εμένα.Αυτοί όμως από την μεριά τους δεν δείχνουν καμία κατανόηση ούτε μου συμπαραστέκονται όπως άλλοι γονείς στα παιδιά τους και νιώθω άσχημα γι'αυτό.Για παράδειγμα,τους έχω δηλώσει ότι είμαι άθεη ,αφού κάθισα και σκέφτηκα μερικά πράγματα σοβαρά βέβαια,αλλά αυτοί είναι τελείως αντίθετη με την άποψή μου και προσπαθούν να με κρατήσουν στο ίδιο θρησκευτικό μονοπάτι με το δικό τους παρά την θέλησή μου.Επίσης,δεν σέβονται καθόλου τις επιλογές μου και ειδικά στο θέμα της εμφάνισής μου,πριν λίγους μήνες τους ζήτησα ευγενικά και πολιτισμένα να βάψω τα μαλλιά μου ένα κοκκινωπό χρώμα και πίστευα ότι θα δείξουν κατανόηση και θα με επιβράβευαν έτσι για την υποδειγματική μου συμπεριφορά και την συνέπειά μου,παρ'όλα αυτά,το αρνήθηκαν,μου μίλησαν άσχημα και μου είπαν να μην το αναφέρω ξανά.Τι θα μπορούσα να κάνω για να δείξουν κατανόηση και πώς πρέπει να αντιμετωπίσω την κατάσταση;Ζητώ συγγνώμη αν το μήνυμα είναι μεγάλο και σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Νίνα μου, δεν χρειάζεται να συμφωνείτε σε όλα με τους γονείς σου. Στο θέμα της θρησκείας είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει, ή να μην πιστεύει καθόλου και κανείς δεν μπορεί να επιβάλει με τη βία στον άλλον τι θα κάνει και πώς θα σκέφτεται. Συνεπώς πάψε να το συζητάς μαζί τους κι απλά σεβάσου τις δικές τους απόψεις, όπως θέλεις να σέβονται κι εκείνοι τις δικές σου.

Τώρα, αν επιμένουν να τους ακολουθήσεις στην εκκλησία, ή σε άλλες θρησκευτικές εκδηλώσεις, μπορείς να αρνηθείς ευγενικά, λέγοντας τους πως έχεις διάβασμα, ή ότι μπορεί να πας μαζί τους την επόμενη φορά. Καθώς ξέρεις ότι δεν είναι αρκετά ελαστικοί για να σου δείξουν την κατανόηση που θα ήθελες, δεν έχει νόημα να συγκρούεσαι μετωπικά, αφού δεν πρόκειται ν' αλλάξει κάτι έτσι. Καλύτερα να επιλέγεις έναν ήπιο τρόπο για να κάνεις αυτό που θέλεις, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που γνωρίζεις ότι τους είναι ευκολότερο να τα αποδεχτούν.

Από την άλλη, το χρώμα των μαλλιών δεν είναι και τόσο σημαντικό θέμα για να το παίρνεις τόσο κατάκαρδα και να του δίνεις υπερβολικές προεκτάσεις. Άλλωστε, είναι λίγο πρόωρο να μπλέκεις από τόσο νωρίς με βαφές και να χαλάς την ποιότητα της τρίχας σου. Αν βέβαια, θέλεις οπωσδήποτε να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο που να μην είναι τόσο έντονο όσο η αλλαγή χρώματος, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κόκκινη χένα, η οποία σε συνδυασμό με το δαφνέλαιο θα δυναμώσει κιόλας τα μαλλιά σου και θα τους δώσει μια χάλκινη λάμψη, χωρίς να σε υποχρεώνει να επαναλάβεις τη διαδικασία αν αλλάξεις γνώμη, όπως συμβαίνει με τις βαφές.

Γενικότερα, αν στα χοντρά ζητήματα ελευθερίας, όπως οι έξοδοι σου και οι παρέες σου έχετε βρει ένα πεδίο συμφωνίας με τους δικούς σου και ταυτόχρονα εκείνοι σου παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα και υποστήριξη για να μπορείς να συνεχίζεις απρόσκοπτα τις σπουδές σου, είναι περιττό να τραβάς το σκοινί και να στεναχωριέσαι. Είμαι σίγουρη ότι οι γονείς σου σε αγαπούν και εκτιμούν τις επιδόσεις σου, ακόμη κι αν δεν το δείχνουν με τον τρόπο που θα ήθελες.

Στο κάτω-κάτω μαθήτρια είσαι ακόμα, ενώ σε δύο χρόνια που θα ενηλικιωθείς θα μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να τους δίνεις λογαριασμό. Με άλλα λόγια έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου για να πειραματιστείς με την εμφάνιση σου και δεν πειράζει ν' αφήσεις και κάτι για αργότερα. Για την ώρα φρόντισε να συμβιβάσεις τα θέλω σου με τα δεδομένα του περιβάλλοντος σου και μάθε να ξεχωρίζεις πότε και ποιες μάχες αξίζει να δίνεις. Το χρώμα των μαλλιών δεν είναι από εκείνες που αξίζουν.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ