Γιαγιά | σχεσεις & sex , θεια λουκια , της ζωής | womenonly.gr
19:26
21/7/2014

"Γιαγιά"

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ναταλία Μ.

Δεν μου φέρθηκε ποτέ σαν γιαγιά, ούτε σε εμένα, ούτε στον αδερφό μου... όμως φέρθηκε στα ξαδέρφια μου. Μόνο εμείς δεν γνωρίσαμε αυτή τη φροντίδα. 

Καλησπέρα Θεία Λουκία. Αρχικά θα ήθελα να σε συγχαρώ για τη στήλη σου, στις μέρες μας τέτοιου είδους βοήθεια αποτελεί ανάγκη. Από μικρή αντιμετωπίζω κι εγώ ένα πρόβλημα το οποίο έχει στιγματίσει τη ψυχολογία μου. Αφορά τη γιαγιά μου η οποία δεν μου φέρθηκε ποτέ σαν γιαγιά, ούτε σε εμένα, ούτε στον αδερφό μου...όμως φέρθηκε στα ξαδέρφια μου. Μόνο εμείς δηλαδή δεν γνωρίσαμε αυτή τη φροντίδα. Ο πατέρας μου δούλευε και η μητέρα μου έμενε στο σπίτι για να μας μεγαλώσει επειδή δεν μπορούσε να μας αφήσει πουθενά. Έφτασα 22 χρονών και ακόμη δεν έχει αλλάξει στάση απέναντί μας. Φέρεται άσχημα και στους 2 γονείς μου και τους κακολογεί στην υπόλοιπη οικογένεια (ξαδέρφια, θείους...) για να δημιουργήσει συγκρούσεις. Από μικρή άκουγα ιστορίες που έλεγαν άλλα παιδιά για τη γιαγιά τους κι εγώ δεν είχα να πω κάτι, απλά χαμογελούσα. Δεν έχω πρόβλημα για τον τρόπο που μεγάλωσα, οι γονείς μου, σε αυτές τις συνθήκες, μου έδωσαν πολλή αγάπη. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό μόνο σε εμάς. Δεν γίνεται να φέρεσαι έτσι στο ίδιο σου το παιδί. Δεν μπορώ άλλο να το χειριστώ όλο αυτό. Θα προτιμούσα να μην την γνώριζα ποτέ παρά να μας φέρεται όλους έτσι άσχημα. Επίσης ζηλεύει και αυτή και η θεία μου όλα όσα κάνουμε. Λύσσαξαν μόλις πέρασα στη σχολή που ήθελα, μόλις οι γονείς μου κέρδισαν κάποια λεφτά, μόλις κάναμε ανακαίνιση στο σπίτι μας και άλλα πολλά... Πες σου σε παρακαλώ θεία μου έναν τρόπο για να την αντιμετωπίσω, ενώ προσπαθώ να μην δίνω σημασία, η γιαγιά μου έχει πολλή κακία μέσα της και δεν θέλει να πετύχουμε τίποτα. Σκέφτομαι να της τα πω όλα αυτά στα ίσα, να τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία και ας χαλάσουν οι "σχέσεις" μας.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ναταλία μου, καταλαβαίνω την πικρία σου και το παράπονο σου, όμως νομίζω ότι είναι λάθος να επιτρέπεις σε κάποιον που δεν νοιάζεται για το καλό σου να σε πληγώνει. Εξίσου λάθος είναι να έρθεις σε αντιπαράθεση με τη γιαγιά σου και να της δώσεις νέες λαβές για να σας κακολογεί.

Όμως, αφού σε τρώει αυτή η κόντρα ανάμεσα στη στενή οικογένεια σου και κάποια από τα υπόλοιπα μέλη της (γιαγιά και θεία), νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να συζητήσεις το θέμα με τη μητέρα και τον πατέρα σου, ώστε να καταλάβεις τι έχει προηγηθεί που έχει δημιουργήσει αυτή την όξυνση (π.χ. μπορεί η γιαγιά σου να διαφωνούσε με τον γάμο των γονιών σου, ή να υπάρχουν στη μέση παρεξηγήσεις οικονομικής φύσης).

Βλέπεις, όταν κάποιος φέρεται όπως η γιαγιά σου, δηλαδή είναι πικρόχολος και κακεντρεχής, δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι δυστυχής και  ότι νιώθει στερημένος από τη ζωή, δικαίως ή αδίκως. Έτσι ένας τέτοιος άνθρωπος ζηλεύει και αντιλαμβάνεται ως προσωπική πρόκληση την ευτυχία των άλλων ανθρώπων, γι' αυτό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους δημιουργήσει προβλήματα, να τους διαβάλει και να τους παρασύρει σε έναν κύκλο αντιπαλότητας χωρίς τέλος.

Μην κάνεις τη χάρη λοιπόν στη γιαγιά σου και της επιτρέψεις να πετύχει τον στόχο της. Αντίθετα, προσπάθησε να καταλάβεις ακριβώς γιατί κρατάει αυτή τη στάση και φρόντισε εσύ να κρατήσεις για εκείνη το μόνο συναίσθημα που της αξίζει, το οποίο δεν είναι άλλο από τη λύπηση. Οτιδήποτε άλλο είναι σπατάλη χρόνου και ενέργειας.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ